keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Toukokuu ja kesäkuun alku, uusi maraton projekti ja kaikkea muuta :)

No niin, on mennyt kokonainen Toukokuu ja on mennyt jo pitkälti kesäkuutakin, myös Berliinin maraton projekti on polkaistu kaikessa hiljaisuudessaan käyntiin, joten on aika tilanne raportin :)

Viimeksi kirjoittelin näköjään, että Toukokuulle mahtuisi kisoja Bodom Trailin jälkeen, jopa rata sellaisia, mutta toisinhan tuossa taas kävi. Bodomilla juoksin (hölkkäsin) 21km suossa ja paskassa. Ei ole vaan minua varten nuo "polkujuoksu" kisat. Tai no, voisin tykätä jostain kisasta jossa oikeasti juostaisiin poluilla, eikä suolla... Maantie ja keskuspuiston "polut" ne miehen tiellä pitää :)

Bodomin jälkeen tuli juoksukunnon ja jaksamisen kannalta pieni "Crash down" ja juoksu tuntui pitkään todelliselta tervanjuonnilta ja yleinen jaksaminen oli taas lähellä nollaa. Hemoglobiinit olivat jälleen Anemian puolella, vaikkakin rautavarastot olivat hieman kasvussa. Olen nyt lisännyt raudan saantia ja kiinnättänyt huomiota myös siihen missä vaiheessa päivää sen otan. Myös gluteenittoman ruokavalion pitäisi lisätä  imeytymiskykyä ja veriarvojen pitäisi tästä parantua. Saas nähdä taas parin kuukauden kuluttua missä mennään. Tällä hetkellä kuitenkin paaaaljon parempi olo kuin 3 viikkoa sitten.

Duunissa on myös ollut melkoinen kiirus, kun ollaan kenttätestaus  communityn kanssa jumpattu uutta Suunto9:ä markkinoille! Välillä aamulenkeillä kädessä on ollut useampikin kello :) Voi pojat se tuntuu sitten kisoissa helpolta juosta vain yhdellä tai maksimissaan kahdella kellolla :D

Suuntoja kolmessa polvessa :) Ambit 3, Spartan ja Suunto 9
Perjantaina 25.5 juoksin Suunnon kolleegoiden kanssa Yritysmaratonviestin ja siellä tultiinkin hienosti kilpasarjan kakkosiksi, heti 14min voittajajoukkueen Runner's High:n peesissä :D Itse juoksin kisan alkuun 4 x töölönlahden kierroksen ja huilasin aina kun Hapola juoksi oman osuutensa. Omasta vaudista voin kertoa sen verran, että pari vuotta sitten tuli juostua sama setti lujempaa...

Team Suunto ja kakkossija YMV:ssä
Aina viime viikolle saakka 3.30/km oli meikäläiselle maksimivauhti. Sen kovempaa ei vaan kroppa antanut mennä, ei sitten millään. Kevyet lenkit kulkivat edelleen varsin lennokkaasti ja 4.30...20/km tuntui todella kepeeltä ja sykekin pysytteli varsin matalalla.. Mutta heti kun syke nousi yli AerK:in, niin ongelmat alkoivat. KAi se on niin, että laihalla verellä ei noin vain voi kovaa juosta...

Aina viime viikolle asti kone oli niin kuin jumissa, mutta viimeiset kovemmat treenit ovat alkaneet kulkea oikein mukavasti. Viime viikolla juoksin yhden ratatreenin ja sain tehtyä kunnon happotreenin pitkästä pitkästä aikaa. Sai taas kropasta jotain irti! Myös viikon 12km VK tuntui oikein hyvältä.

Viikonloppuna olin perinteisesti duunissa HHM:n organisaatiota auttamassa ja juoksin itse kisan goProlla kuvaten, reippaana PK-lenkkinä viimeisien kilsan kovalla loppunostolla höystettynä. Tällä kertaa työpanokseni jäi kuitenkin niin pieneksi, että ensi vuonna lupaan tulla myös perjantain puolella töihin :) JA tulihan sitä testattua Suuntojakin neljän kellon verran siinä samalla ;)

HHM, tuo kesän mukavin duunikeikka :)
Tällä viikolla olen juossut maanantaina 15km Pk-reippaan ja se kulki 3.57/km keskivykkeen jäädessä täsmälleen aerobiselle kynnykselle (140). Tänään kävin radalla juoksemassa 10km vedon jossa 500m kovempaa/500m rennosti (kovat avg: 3.22/km /rennot avg 4.16/km)

Tämän viikon maanantaina starttasi myös tämän syksyn maraton projekti nimeltään "Ich bin ein Berliner - Munkki vai Maratoonari vol 2". Neljä vuotta sitten vedin vastaavan projektin Berliiniin ja silloin projekti päättyi uuteen ennätykseen ja ensimmäiseen alle 2:45 maratoniin. Toivottavasti lopputuloskena on tälläkin kertaa uusi enkka ja saan syödä gluteenittoman Berliinin munkin kisan jälkeen Berliinin kaduilla :)

Tein vuoden pääprojektille taas vanhat tutut sivut ja siellä voitte seurailla treenejä vähän tarkemmalla tasolla. Tänne blogin puolelle pyrin postaamaan aina viikkoraportin kunhan vain saan aikaiseksi.

Projektin alussa olen ainakin ihan OK juoksukunnossa ilman sen suurempia vammoja tai kolotuksia. Pohjat on nyt niin sanotusti tehty talven, kevään ja alkukesän aikana ja nyt aletaan kaivamaan sitä maratonkeskittyneisyyttä (ja -kestävyyttä) esiin. Alkuun treeniohjelmassa näyttää olevan kovia ja lyhyempiä treenejä ja Heinä-, Elokuun puolella sitten varmaankin enemmän maratonspesifisempää settiä kun kisa lähenee... Hyvä tästä tulee jos kapulat kestää alla maaliin saakka :)

Palaillaan siis asiaan ja katsotaan mitä tästä tällä kertaa taas tulee... munkkia vaiko maratoonaria.

1 kommentti:

  1. Hienoa. Mä kopion vain sun treenit koska aloitan vasta ens viikolla. Tsemppiä ja ennen kaikkea malttia. Berliinissä sitten samoissa letkoissa.

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....