tiistai 1. toukokuuta 2018

Huhtikuun yhteenveto

Se on vappupäivä, eli myöhäistä jo Huhtikuun yhteenvedolle, mutta tässä tämä nyt yleisön pyynnöistä huolimatta kuitenkin tulee :)

Huhtikuussa Coach-Nummela otti ohjat käsiin treenien puolesta ja alkoi hieman systemaattisempi treeni omahäröily-talven jälkeen :) Olen köynyt radallakin pari kertaa jne..

Treeni kulki alkukuusta oikeinkin hyvin ja oli sellaista nousukunnon tuntua jopa ilmassa. Lähdin jopa kauden ekoihin kisoihin Vierumäen SAUL:n SM-maanteille varsin hyvillä mielin. Se kisa menikin yli odotusten ja pääsin 15sek päähän omasta ennätyksestäni (lue tarkempi kisaraportti edelliesetä postauksesta), mutta nuo ajat ja muut vedettiin sitten seuraavalla viikolla jalkojen alta kun kisaorganisaatiolta tuli mailia vielä kisan jälkeen:


Eli SM kisojen reitti alimittainen. Tuo kyllä kruunasi noiden kisojen fiaskojärjestelyt kyllä perinpohjaisesti. Seuraavaksi joku (Tuomo?) saisi käydä tarkistusmittaamassa Lahen hiihtostadionin 400m radan. Yläasteen 400m testeistä asti olen ollut varma että se on vähintään 420m pitkä sisärataa juostuna ;)

No ne kisat oli ja meni ja noilla tuloksilla siis voi pyyhkiä vaikka sitä kuuluisaa /C:ttä :)

Seuraava tavoite oli juosta ensimmäinen alle 35min kymppi virallisesti mitatussa maantiekisassa. Tuo kisa oli kalenterissa 28.4 ja nimeltään ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki10.

Aktia Cupissa olen joskus 34.09 juossut, mutta se reitti ei ollut vielä viime vuonna 10km nähnytkään :) Nykyisestä reitistä en tiedä, mutta ennen ei ainakaan ollut.

Kisaan lähdin siis tavoitteena 35min alitus ja don Valido lupasi tehdä mulle seuraa samalla tavoitteella. Sepäs olisi ollutkin mukavaa :)

Ensimmäiset kilsat (tai ehkä kilsa) juostiinkin Tonin kanssa samaa tahtia (joka oli minulle liian kova alku), jonka jälkeen Valido piti saman vauhdin ja minä joudui vastatuuliosuuksilla jo hidastamaan tahtia.

Juoksu tuntui alusta asti "oudolta" ja jotenkin kropasta ei saanut mitään irti. Syke oli matalalla, mutta jalat ja hengityselimistö oli All In tilassa heti alusta asti.

Ensimmäiset neljä kilometriä oli enemmän tai vähemmän vastatuulta ja sitten pääsi kääntämään myötäiseen, mutta itsellä tuo ei juuri missän näkynyt tai tuntunut.

Ekan vitosen väliaika 17:40, eli ei oltu tasaisen vauhdin taulukolla kuin 20sek siitä 35min rajasta kuitenkaan. Kiihdyttämään ei kuitenkaan pystynyt vaikka sykkeiden puolesta sen olisi pitänyt olla mahdollista.

Siitä sitten taistelua maaliin saakka ja maalissa kello pysähtyi aikaan 35.39. Ensimmäinen fiilis maalissa oli, että "ihan paskaa". Mutta heti kohta fiilis oli jo "ihan paskaa" :)


Keskisyke kisassa oli 159! 159?! Mun maratonien keskisykkeet ovat olleet siellä 160, 161, 162 ja kympeillä yleens joku 168 tai vastaavaa.. Joku nyt vaan viime lauantaina kropassa mätti. Onko se sitten edelleen alhaiset hemoglobiinit tai  allergia tai jotai muuta, en tiedä. Treeneissä muuten on ollut oikeinkin hyvä meininki ja treenivauhdit ovat mielestäni olleet jopa nosteessa tässä viime viikkojen aikana.

Huhtikuun juoksukilsat jäi 540km (Aki vähentänyt selvästi mun kilsoja vs. oma treeniohjelma :)) Tuo oli siis ensimmäinen kuukausi tänä vuonna kun kk-kilsat jää alle 600km:n!

Tästä onkin kiva ponnistaa Toukokuun kautta kohti kesää ja #munkkivaimaratoonariVol2 projektin aloitusta kohti Berliinin maratnonia 2018! Siellä ainoa tavoite on juosta #sub240 maraton ja siihen on onneksi vielä aikaa kuin roskaa :)

Seuraava "kisa" on nyt lauantaina Bodom Trailin 12/21km. Olen siellä Suunnon puolelta "duunissa" ja tarkoitus on hölkkäillä reitti läpi sen suurempia puristelematta ja loukkaantumisia vältellen :) Kahtellaan miten se homma oikein onnistuu :)

Sen jälkeen Toukokuulle mahtunee joitain ratakisojakin ja jos jonkun maantiekisankin löytäisi jostain, niin ehkä sellaisiakin voisi juosta :)

Palaillaan siis asiaan viimeistään tämän kuun lopulla, toivottavasti jo aiemmin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....