keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Helmikuun yhteenveto

Ja Helmikuun loppupuolella ollaan ja yhtään bloggausta en ole ulos saanut vielä tässä kuussa puristettua. Tehdään se siis nyt.

Viimeiset viikot ovat menneet käytännössä samaa rataa kuin Tammikuussakin. Aamuisin juostaan & treenataan ja loppupäivä tehdään kaikkea muuta, kuten töitä ja lasten harrastuksia :)

Edellistalvista poiketen olen tänä talvena tehnyt lähes kaikki reippaat ja kovemmat treenit matolla ja halliin en ole päässyt vielä kertaakaan. Jotenkin mattotreenit ovat olleet henkisesti helpompia toteuttaa kuin edellisvuosina. En tiedä miksi, mutta näin on tällä hetkellä kuitenkin ollut. Ehkä olen löytänyt oman 'ZEN' -tilan ja rauhan mieleni kanssa :D

Treenipuolella olen edelleen vedellyt omalla tuntemuksella ja "suunnitelmilla", eli ilman Coach-Nummelan ohjeistusta, mutta Maaliskuun alusta olisi tarkoitus taas käynnistää vähän systemaattisempi treenijakso kohti kevään maantiekisoja. Kalenteriin olen merkannut himmeällä punakynällä ainakin Aktia Cupin vikan osakisan, Karhuviestin, SM-maantiet Vierumäellä ja Helsinki10 tapahtumat.

Juoksukilsoja alkuvuoteen on kertynyt jo reilu 1000, joten hyvässä vauhdissa ollaan kohti enkka vuotta määrien kanssa. Tai sitten se vuoden ensimmäinen telakkajakso siellä jo nurkan takana odottelee. Jalat ovat kuitenkin tuntuneet hyviltä, pientä kirrausta oikeassa lonkankoukistajassa lukuunottamatta.

01520-aamulenkkikerho kokoontui yhteislenkille ENSIMMÄISTÄ kertaa tiistaina 6.2.2018! Päivä muistiin!
Tällä hetkellä Etelä-Suomessa on helvetin kylmä juosta ulkona! Kevyttä pystyy juoksemaan, mutta kaikki kovemmat pitää kyllä edelleen tehdä matolla tai sitten Myllyssä tai Esport Areenalla.

Pientä helpotusta säätilaan saan huomenna, kun lähdetään vaimon kanssa kahdestaan, kyllä, siis vaimon kanssa kahdestaan, Dubaihin. Siellä on sellaiset 40-50 astetta lämpimämpää kuin kotona, joten eiköhän siellä nenän saa poltettua näin Helmikuun kunniaksi :)


Mutta kaikki Vantaalla olijat voivat olla tyytyväisiä, sillä enemmän tuo aurinko näyttää täällä Suomessa paistavan :)

Sitten tässä on sivussa myös selvitelty meikäläisen alhaisia rautatasoja ja hemoglobiinia. Gstroenterologin mukaan on hyvin mahdollista että minulla olisi "piilo-keliakia" joka ei käytännössä ilmenisi muuten kuin että hivenaineet sun muut eivät imeydy normaalisti. Tämä voisi selittää meikäläisen anemian rajamailla vietetyt vuodet. Tai sitten ei.

Sen takia olenkin ollut ns. normaalilla ruokavaliolla joulukuun alusta asti, syöden gluteiinipitoisia ruokia ihan normaalisti. Tämä sen takia, että tutkimuksissa näkyisi selvästi jos suolistossa jotain vaivaa tai keliakiaa olisi.


No toissa päivänä, eli maanantai aamulla kävin sitten gastroskopiassa, jossa suusta työnnetään sellainen etusormen paksuinen letku kiduksiin ja tutkitaan vatsaa ja suolia. Erittäin epämiellyttävä kokemus, josta koepalojen tuloksia odotellaan nyt sitten parin viikon ajan. 

Livekuvassa suoli ei ollut kuulemma keliaakikon suolen näköinen tai ihan sieltä "pahimmasta" päästä, joten ihan suoraa diagnoosia en keliakiasta saanut, vielä. Veren keliakia vasta-aineet ovat kuitenkin sen verran koholla ja suolikaan ei kuitenkaan "normaali" ollut, joten eiköhän se diagnoosi sieltä parin viikon päästä nenän eteen lyödä.

Mutta jatketaan tästä ja huomenna nokka kohti Dubaita ja etelän hetelmiä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....