sunnuntai 8. lokakuuta 2017

#RHgoesLJU - viikkoraportti 9/12

Tämä projekti alkaa olemaan tavoitteiden puolesta taputeltu. Tasan kolme viikkoa kisaan ja treenaamaan ei pysty. Tai no treenaamaan varmaankin pystyisi, mutta juoksemaan ei. Akilles on jo parempaan suuntaan menossa, mutta tämän aamun kävely oli hurjinta, mitä sillä tällä viikolla uskalsin tehdä. Pariton vuosi seuraa siis hyväksi havaittua linjaa vuosien 2013 & 2015 vuosien kanssa, jolloin oli molempina vuosina isoja ongelmia jalkojen kanssa ja moelmmista tuli loppujen lopuksi maraton vuosi. Niin se näyttää käyvän myös tämän vuoden 2017 kanssa.

Maratonmotivaatio totaalisen kadoksissa. Tai no, ehkä jotkut keskustelut esim. vaimon kanssa kotosalla, on saanut mut tajuamaan (taas) kuinka helvetin väsyksissä sitä onkaan (taas) ollut kaiken tuon maratontreenaamisen ja siihen 110% panostaen (kaiken muun arkielämän sirkuksen pyörittämisen ohella)

Toisin sanoen, tämä nilkkalukko ja siitä ärtynyt akillesjännevamma on ollut vain se piste sen kuuluisan i-kirjaimen päälle. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta kyllä mun juoksu on vaikuttanut esim perheeseen todella paljon enemmän kuin itse olen tajunnut. Mun väsymys tulee ilmi niin moessa tilanteessa ja vaikuttaa samalla kaikkiin mun ympärillä oleviin.

Nyt kun on viikon pari lepäillyt, niin kroppa alkaa taas osoittamaan virkoamisen merkkejä ja toivottavati sama rata jatkuu myös tulevilla viikoilla ja kuukausina, vaikka jossain vaiheessa taas juosta pystyisinkin. Ehkä tästä montusta noustaan vielä.

Ensi kerralla paremmin ja viisaammin (taas). Paitsi nyt lupaan yrittää ihan oikeasti (taas). Ajatuksia on ollut jos pitäisi ihan vaan tavoitteettoman vuoden 2018 ja yrittäisi käydä kuitenkin kisoissa ja tapahtumissa entiseen malliin. Saattaisi jossain vaiheessa vuotta olla yllättänkin kovassa tikissä :)?

Ensi viikolla voisi kokeilla jo kävelyn oheen ottaa muutamia juoksuaskeliakin, JOS akilles pysyy kivuttomana tulevinakin päivinä. Keskiviikkona olen menossa taas fyssarilla käymään, niin katsotaan vielä nilkan liikkuvuutta toistamiseen.

Ljubljanaan lähtemistä emmin vielä tulevat viikot. Toisaalta olisi kiva lähteä, koska mukana huippu RH-perhe, mutta toisessa vaakakupissa painaa sitten rahatilanne ja "sen toisen" perheen kanssa vietetty aika. Jos jalka tästä toipuu hurjasti, niin voisihan sitä matkaan lähteä ja juosta siellä vaikka kympin kisa ja sitten hurrata muille itse maratonilla. Kahtellaan.

Alla viikon lepäilyt. Viikon kuvana tällä kertaa TYHJÄ :D

Viikko 40 (02.10.17 - 08.10.17)
[week 9/12]

ma 02.10
aamu:
Crossari 65min [pk kevyt] [10x90sec/30sec + 10x60sec/30sec + 10x30sec/30sec rennosti]
Kokovartalo lihaskunto 30min [core & nilkat ja akilles]

ti 03.10
aamu:
AV (15min kevyt crossari + 15min kevyt soutu) + 60min puntti/lihaskunto

ke 04.10
LEPO PV & hieronta
Alkaa olemaan projekti taputeltu. Akilles melko hyvä, mutta ei juoksukunnossa missään nimessä. Mutta katellaan nyt tässä vielä hetki...

to 05.10
aamu:
Fillari 22,78km 
 [pk kevyt/reipas] [15 x paloheinän mäki ylös alas]
Spartan testipäivä duunissa

pe 06.10
aamu:
AV 10min kevyt fillari + 60min puntti/lihaskunto

la 07.10
LEPO PV
su 08.10
aamu:
Kävely 7,01km [pk-extrasuperkevyt] [60min]


VIIKKOYHTEENVETO:
Juoksu 0 km & 0h 0min
Muu liikunta 7h 45min
Lihashuoltoa päivttäin n. 30min
--> 7h 45min


1 kommentti:

  1. No onpa taas tympeään aikaan sulla vaivoja ilmaantunut riesaksi, jos ne nyt ikinä voi hyväänkään aikaan tulla. Tsemppiä jatkoon, kyllä se vielä sujuu.

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....