sunnuntai 1. lokakuuta 2017

#RHgoesLJU - viikkoraportti 8/12

Ja taas on yksi viikko lusittu tätä syksyn maraton projektia. Alla oli loistava treeniviikko (7/12) ja siellä sai tehtyä hyviä treenjä ja jopa yhden pitkän vähän kovemmakin treenin viikko sitten lauantaina.

Sitten tuli tämä viikko. Maanantaina tuli juostua vielä hyvävauhinen pk-reipas hyvällä fiiliksellä ja juoksu kulki raskaan viikon jälkeen todella hyvin.

Sitten tulikin tuskien tiistai ja ekstrakevyt köpöttelyvauhtinen pitkä "palauttava" (2h16min@5.03/km)  ja sen jälkeen akillesjänne oli TODELLA kipeä. Varasin ajan "vanhasta muistista" samantien fyssari ajan J. Koposelle ja sainkin sen heti torstaiksi. Yleensä akillesjänne kivut ovat olleet suoraan yhteydessä nilkkalukkoon...

Aloitin buranakuurin ja olin juoksematta ke ja to.

Torstaina kävin sitten fyssarilla ja lukossahan tuo oikea nilkka taas oli. Yhteensä 4 eri lukkoa saatiin auki ja jalka oli taas kuin uusi ja akilleskin heti parempi.

Perjantaina aamulla ajattelin kokeilla jo juoksua, mutta vähän yli tunnin lenkki oli selkeästi liikaa ja akilles kipeytyi edelleen. Nilkan toiminta tosin oli parempaa ja tuntui tosi hyvältä. Ei olisi silti pitänyt juosta ollenkaan.

Lauantaina ja sunnuntaina ihan perus jäätä, buranaa ja lepoa.

Eli ei lähde tämä projekti oikein liitoon missään vaiheessa. Täytyy sanoa että maratonluotto on taas nollissa ja katseita siirretty pikkuhiljaa jo kohti seuraavaa kautta ja kisaa :) Katsellaan kuinka tämän akillesvaivan kanssa nyt mennään eteenpäin.. Syksyllä 2015 samanlainen vaiva kesti toooodella kauan ja paino nousi kilon viikossa n. 12 viikon ajan.. Siihen en kyllä lähde tällä kertaa :D

Alla vielä viikon datat ja viikon kuvana futista välillä :)


Viikko 39 (25.09.17 - 01.10.17)
[week 8/12]

ma 25.09
aamu:
Juoksu 20,01km [Pk-reipas[reipas: 15km/avg142/4.02/km]
30min lihaskunto [core] & huolto

ti 26.09
aamu:
Juoksu 27,09km [Pk-extrakevyt palauttava[2.16.59/avg107/5.03/km]
30min lihaskunto [core] & huolto

ke 27.09
LEPO PV (Nilkka lukossa? --> Akilles kipeänä)

to 28.09
aamu:
AV (10min kevyt crossari + 10min kevyttä soutua) + 70min lihaskunto
aamupv:
Fillarilla hallille (4,6km) + 2km kevyt uinti + 20min kevyt vesijuoksu + Fillarilla takas (4,6km)
iltapv:
Fillarilla fyssarille (14km) + 45min fyssari, jossa 4 lukkoa nilkasta auki + Fillarilla takas (14km)

pe 29.09
aamu:
Juoksu 13,93km [Pk-kevyt[1.05.58/avg115/4.44/km] (--> akilles kipeeksi, taas/edelleen)
30min lihaskunto [core] & huolto

la 30.09
LEPO PV (Akilles kipeänä)

su 01.10
LEPO PV (Akilles kipeänä)

VIIKKOYHTEENVETO:
Juoksu 61,04 km & 4h 50min
Muu liikunta 6h 27min
Lihashuoltoa päivttäin n. 30min
--> 11h 17min


Junnufutista iltavaloissa --> parasta!!

3 kommenttia:

 1. Nyt on pakko tunnustaa etteivät vammasi tulleet kovin suurena yllätyksenä. Aika rajua tuntuu treenitahtisi olevan, eikä palautumiseen jää kunnolla aikaa. Ehditköhän öisinkään palautumaan riittävästi jos unet jää vähiin kun viikonloppuisinkin menet lenkille jo aamuyöstä? Itsellänikin oli joitain vuosia sitten samantapaista mättöä kuin sinulla nyt, mutta 2.40 alittui vasta kun määrät olivat tippuneet puoleen (kovat viikot 70-80km). Nykyään kovan harjoituksen jälkeen on pakko pitää 2-3 kevyttä päivää, joista ensimmäinen on usein vielä lepopäivä tai ainakin juoksuton.

  Tässä joitain huomioita:
  -20-30km ei ole palauttavaa vaikka hitaasti juoksisikin. 5-10km voi olla.
  -1x90min on täysin eri asia kuin 2x45min
  -edellisen viikon ”pk tuntemusten mukaan” toteutus: sanat ei riitä…
  -sitten kun on aika kokeilla miten vamma kestää juoksua, ei kannata juosta heti toistakymmentä kilometriä vaan vain muutama kilometri

  Älä ota näitä kritiikkinä vaan rakentavana palautteena! Tsemiä kuntoutukseen, tuleviin treeneihin ja ennätysten murskajaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista ja totisisnta totta joka sana. Osu ja upposi. Enkä todellakaan ota kritiikkinä, vaan neuvoina todella viisaasti tällä hetkellä treenaavalta, kokeneelta, juoksijalta. Respect.

   Nyt kun on viikon kaksi lepäillyt, niin kroppa alkaa heräilemään jostain todella hämärän rajamailla vietetystä ajanjaksosta. Toivottavasti trendi on sama, niin jossain vaiheessa voisi tuntua taas normaalilta. Jos muistan vielä mitä se tarkoittaa/tuntuu.

   Seuraavan kerran kun otan jotain tavoitteellista alle, niin teen sen viisaammin, taas. Mutta tällä kertaa oikeasti yritän, taas.

   Poista
 2. Laitan lusikkani tähän soppaan. Asiasta on kommentoitu. Mieti kokonaisuutta ja omaa historiassa. Valtava työmäärä valuu hukkaan turhaan. Vammahistoria valossa suosittelen juoksuttoman päivää/viikko. Joko lepo tai vaikka vesijuoksu. Pääset viivalle.

  Toinen. Älä paukuta aamulla ennen ravintoa hirveitä hevostreenejä. Ovat erittäin kuluttavia. Lepo, ravinto ja kokonaisbalanssi elämässä huomioon. Et ole kone ja enemmän/kovempaa ei tuo aina parasta tulosta. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....