perjantai 2. kesäkuuta 2017

KESÄkuu jo! Missä mennään vol. XXXIV

Viimeksi olen näköjään kirjoitellut Huhtikuun lopulla ja silloin lupailin kirjoitella kun kevät saapuu tänne pk-seudullekin. No se saapui jo ja nyt onkin sitten jo kesä :)

Huhtikuun lopulla tosiaan oli sykkeet koholla ja sellainen "tulossa kipeäksi" olo ja sitä ei ainakaan auttanut 10 päivän duunimatka Jenkkeihin ja Kanadan puolelle Vancouveriin. Jetlag oli sinne mennessä koko ajan käytännössä päällä ja sieltä tullessa kotiinpäin tilanne oli vähintään viikon verran jopa vielä sekavampi. No nyt noista on kaikista selvitty ja paluu arkeen on tapahtunut.

Jenkki ja Kanada reissuun vielä palatakseni: olin siis duunin puolesta reissussa ja tarkoituksena oli tavata meidän kenttätestaajia (kaikki Amer Sportsin työntekijöitä tosin) Ogdenissa (Utah), Seattlessa ja sitten Kanadan puolella Vancouverissa. Matkaan lähdin vappuaattona 30.4 ja takaisin palasin keskiviikkona 10.5 illalla.

Ensin olin muutaman päivän töissä Amer Sportsin Ogdenin Officella. Paikka oli hieno, koska Salt Lake City oli lähellä ja hienot vuoret olivat siinä ihan aamulenkkietäisyydellä :) Pari yhteislenkkiä testaajien kanssa ja matka jatkui lyhyellä sisäisellä lennolla Salt Lakesta Seattleen.

Ogden
Seattlessa pääsin tapaamaan Precorin kavereita muutaman päivän ajan myöskin ja yhteislenkkiä heitettiin sielläkin :) Tähän päälle vielä omat aamulenkit uusiin mestoihin tutustuen, niin melko aktiivisesta viikosta alettiin puhua :)

Seattlesta siirryin torstai-illan aikana Vancouveriin, jossa vietinkin reissun pisimmän ajan, eli torstaista aina maanantaihin asti. Arcteryxin officella (tai no itseasiassa lähinnä polkujuoksemassa & maastopyöräilemässä kenttätestaajien kanssa) olin pe ja ma päivät ja sitten viikonloppu välissä oli enemmän aikaa omille harrastuksilla ja kaupunkiin tutustumiseen, jalan tietenkin :D

Käytiin siis Arcteryxin työntekijöiden kanssa perjantaina aamulenkillä Mont Seymorilla ja sitten iltpäivästä vielä maastopyöräilemässä samaisella vuorella. Täytyy sanoa, että vaikka kuinka oli hienot maisemat ja fillarilla pääsi hieman ylemmäs vuorelle, niin on se juokseminen vaan mukavampaa hommaa!

Lauantaina juoksin 28km aamulenkillä mm. Stanley Parkissa ja iltapäivällä kiertelin hotellin fillarilla vielä pari kolme tuntia koko kaupungin siellä täällä. Se oli hienon hieno päivä :)

Aamulenkillä Stanley Parkissa
Sunnuntaina Vancouverissa järjesttiin paikallinen maraton tapahtuma BMO Vancouver Marathon. Matkoina 8km, puolimara ja kokonainen. Ajattelin juosta puolikkaan kisan ihan vaan reippaana treenilenkkinä, samalla goPro kuvia ottaen :) Reitti oli upea, aika oli 1.23.00 ja meininki rento. Kyllä tuo duunireissujen yöjuoksut aina hakkaa.

BMO Vancouver Half Marathon
Meno- ja paluulennoilla sain luettua kaksi kirjaakin. Menolennolla meni Born to Run ja paluulennolla luin Scott Jurekin EAT & RUN, joka kolahti todella kovaa itselle! Mahtava kirja, joka käsitteli juoksua ja myöskin Scottin löytämää kasvis ja myöhemmin vegaani-ruokavaliota varsin kattavasti. Suosittelen molempien kirjojen lukemista, mutta varsinkin jälkimmäinen oli loistava!

Meni yhteensä 4 viikkoa aikaa, kun alkoi tuntumaan treeneissä "oudolta" ja ihan kuin olisi ollut kipeeksi tulossa & duuni reissu + sen jälkeinen palauttelu. Mutta kun noista kaikista oli selvitty, niin treeni alkoi taas kulkemaan ja tässä on nyt saanut hyviä treeniviikkoja alle jo useamman, niin juoksu kulkee taas yhtä lennokkaasti, kuin ennen tuota neliviikkoista.

Karhunkierrokselle (80km matka) mulla oli osallistumispaikka ostettuna, mutta en halunnut lähteä itseäni sinne lumihankeen telomaan ja vaikka mitään ei olisi sattunutkaan, niin en halunnut missata koko kesän treenejä vain palautuakseni ko kisasta. Siirsin paikan eni kevääseen (joten on vuosi aikaa myydä se paikka ;))

Ratakisoja aina 800m tuonne 10000m olisi tarkoitus yrittää mahduttaa kalenteriin ennen maraprojektin alkua Elokuun alkupuolella, mutta katsoos nyt mihin sitä ehtii. Olen alkanut tulla siihen lopputulokseen, että mä en ole ratajuoksija, tai no kovin kova kisailija ylipäätään. Kaikki kisat ovat joko arkena ja illalla, mikä on no go meikäläiselle tällä aikataulutuksella. Tai sitten kisat ovat viikonloppuisin ja usein silti iltaisin, jolloin ei ole paras juosta muutenkaan. Missä on ne aamu kuuden ratakisat? Kysyn vaan, hä?

Maratonit ja puolikkaatkin ovat asia erikseen. Ne lyödään kalenteriin jo aikaa sitten ja sitten vaan sinä yhtenä päivänä kisataan se! Treenit sitä voi sitten juosta silloin kun on parhaiten aikaa :)

Jos joutuisin valitsemaan pelkät kisat tai pelkät treenit, valinta olisi AINA treenit. Tykkään vaan treenata niin paljon enemmän kuin sumplia kisoille aikaa :)

Ensi viikolla juostaan Helsinki Half Marathon 2017, joten perinteinen duuniviikonloppu odottaa ja ehkä sitä pitää reitti juosta läpi tänäkin vuonna kaiken duunin päälle :)

Eli juoksu kulkee, mutta kisoihin olisi päästävä kokeilemaan että kuinka hyvin :) Ei vaan meinaa ehtiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....