maanantai 24. huhtikuuta 2017

Talvi takana, kevättä ei näy missään...

Terveppäs terve! Taas on vettä ehtinyt virtaamaan Vantaanjoessa, kun viimeksi olen tänne blogin puolelle jotain saanut tuhrustettua. Mutta kun Coach-Nummela herätti oman bloginsa uudelleen henkiin eilen illalla, ei minullakaan ole enään tekosyitä miksi en tänne kirjoittelisi ;)

Talvi on kai virallisesti ohi, mutta säätilojen puolesta se on ainakin henkkohtaisesti jatkunut, koska lähes kaikki treenit tulee juostua aamulla ja viimekin viikolla Ratatreeniin startatessa oli pakkasta 7,8 astetta selssiusta! Toivottavasti se kevät ja kesä sieltä vielä jossain vaiheessa tulee eteen :)

Viime tekstissä olin näköjään juuri käynyt rikkomassa "10km" enkan Aktiassa ja juoksu kulki! Kulkee se juoku edelleenkin, mutta pieniä ongelmia tässä on viimeisten puolentoista viikon aikana ilmaantunut..

Ensin kuitenkin Aktian jälkeisiin tapahtumiin ja treeneihin. Aktiassa oli tosiaan uskomattoman hieno juosta, kun juoksu oli jotenkin voimakkaan tuntuista! Samaa tunnetta on ollut treeneissäkin sen jälkeen ja esim. Pk.kevyet, reippaat ja ratatreenitkin tuntuivat vain paranevan ja paranevan.

Karhuviestikin tuli tuossa Aprillipäivänä 1.4. juostua. Sain tänä vuonna kunnian olla Runner's Clubin joukkuueen avaaja ja pääsin viivalle kovien kavereiden vierelle! Se oli mukavaa, vaikka räntää satoikin kaatamalla ja ilma oli jokusen astetta plussan puolella.

Juoksu kulki ihan kivasti ja oman osuuden aika oli 31.34, mikä osui ihan hyvin yksiin Aktia Cupin suorituksen kanssa!

Karhuviestillä tulossa vaihtoon. (kiitos kuvasta seurakaveri Sanna Malinen :))
Karhuviestin jälkeen alkoikin tiukka 3-viikkoinen projekti, jonka oli tarkoitus piikata SM-maanteillä uuteen puolimaran enkkajuoksuun. Kaikki näyttikin hyvältä vielä n. viikko ennen kisaa, mutta sitten tapahtui "jotain".. Torstaina ja perjantaina kevyillä lenkeillä sykkeet ja vauhdit eivät jostain syystä enään kohdanneetkaan ja kulku oli perseestä..

Pääsiäisenä sain kuitenkin juostua lauantaina hyvän VK 10km:n treenin ja kulku ei ole ollut treeneissä ikinä niin hyvää sykkeiden ja vauhdin kannalta. Taisi kymppi tulla 36:30 ja avg sykkeet 154. Sitten käytiin mökillä hakemassa lapset hoidosta ja syötiin oikein kunnon Pääsiäislounas. Kotiin päästyäni ajattelin käydä nykäisemässä kevyen 90min lenkin, jotta ei ihan iltaan asti venähtäisi.. No tällaiselle tyhjällä mahalla 97% treeneistä juoksevan mahahan ei siitä ideasta tykännyt ja se menikin sitten niin sekaisin kun vain voi mennä..

Alkuviikolla kulku oli aivan kauheeta ja olo oli ihan kuin olisi kipeäksi tulossa. Keskiviikkona kävin radalla kokeilemassa ns. kisavauhtia lauantaiksi 2 x 3km / 3min treenin muodossa ja kanttasin tosi pahoin jo noinkin lyhyissä vedoissa. Loppuviikko menikin ihan samoissa fiiliksissä, eli koko ajan oli olo, että kipeeksi ollaan tulossa.

Konsultoituani Salosen Tuomoa ja Coach-Nummelaa perjantaiaamusta, päätin kuitenkin startata lauantain SM-maantie kisaan. Ajattelin että sillä se olotila joko menee huonommaksi tai sitten se siitä vain paranee.

Lauantaiaamulla olikin ihan OK olo ja ehkä vähän parempi kuin edellisinä päivinä missä vaiheessa, joten oli ihan kiva lähteä juoksemaan.

Itse kisassa lähdettiin MP Rautiaisen ja "jonkun muun" kanssa ylläpitämään sellaista alle 1.16 vauhtia, joka olisi siis hyvänä päivänä voinut tuoda vaikka ennätyksenkin, mutta lauantai ei ollut hyvä päivä.. Vitoseen tultiin mun mielestä 18min ja 10km:n väliaika näyttäisi olleeen 35:59.

Tässä vaiheessa oli kuitenkin selvää, että "outo olo" jatkui edelleen ja kisassa ei ollut kroppaa lähteä tuosta kiristämään, tai edes ylläpitämään samaa vauhtia. Vaikkakin vauhti ei tuntunut "pahalta" vielä siinä vaiheessa. MP höyrysi edellä ja itse juoksin hänestä jonkun metrin takana aina ensimmäiset 5 kierrosta (3,33km kierros)

Juuri ennen 5. kierroksen täyttymistä MP katkesi ja jouduin siitä eteenpäin juoksta ihan yksin. Ei ollut edessä oikeastaan kiinniotettavia (tai siis olisi ollut mutta ei ollut ;)) ja takaakaan ei ketään mua kiinni tuntunut saavan.

Vauhti hyytyi sinne 3.40-3.44/km vauhtiin ja sitä käytännössä juoksinkin sitten maaliin asti. Jossain vaiheessa tuntui että tulee ihan kylmä, mutta ei mitään muita "outoja" tuntemuksia kuitenkaan.

Maaliin saavuin ajassa 1.17.06, eli sen 70 sekuntia oman enkan perässä. Toinen kymppi näytti olleen 37.06, eli sen verran sitä joutui vauhdille antamaan siimaa tällä kertaa. Maalissa olin miesten 24. ja siinä maalialueella istuksellessa (ja MP:tä maaliin odotellessa) kuuluttaja hauskuutti vielä yleisöä meikäläisen Vaikkausliigauralla :D

Pian MP:n jälkeen maalii saapui myös Nina Chydenius, joka otti hienosti naisten sarjan hopeamitalin Saksaan mukaan viemisiksi :) Onnittelut tästä vielä tätäkin kautta!!

Maalissa tuoreen SM-hopeamitalistin kanssa :)
Mutta ei ollut siis paras mahdollinen valmistautuminen tällä kertaa, eikä kisa sen puolesta myöskään. Mutta toisaalta jos tuollaisella fiiliksellä pääsee 70 sekan päähän enkasta, niin kyllähän mä ton matkan vielä tällä kaudella 1.14 alkuiseen vedän, makso mitä maksoi :)

Ja se "outo olo" tai "oonkohan tulossa kipeeksi" on ehkä jo parempi! Ainakin eilen palauttelussa ja tänään aamulla kevyellä aamulenkillä meno oli jo parempaa ja sykkeetkin ehkä lähempänä normaalia.

Täytyy tässä jatkaa kropan kuulustelua ja seurailla sykkeitä niin lenkeillä, kuin öisinkin. Sillä yö sykkeet olivat viime viikon lopulla myös se 5-7 pykälää korkeammat kuin normaalisti.

Ja onhan tässä myös mahdollisuudet siihen, että kyseessä on allergiaa tai ylitreenaustakin, mutta katsellaan nyt rauhassa ja kuulustellaan oloja.

Seuraavat viikot oat muutenkin haasteelliset, kun tämän viikon sunnuntaina lähden 9pv:n duunireissuun Jenkkeihin ja Kanadaan, joten aikaerojen kanssa leikkimiseen meneekin sitten itse reissu ja sen jälkeinen viikko :) Seuraava kisa sitten varmaankin Yritysmaraton viesti 19.5. JOS mahtuu HHM:n tiimiin myös tänä vuonna :)

Mutta palaillaan asiaan sitten kun kevät on saapunut tänne pääkaupunkiseudullekin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....