sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Missä mennään?

Moikka moi! On kulunut aivan liian kauan aikaa siitä, kun viimeksi tänne blogin puolelle olen tekstiä saanut tuherrettua! On tainnut itse asiassa kulua tämän blogin pisin blogihiljaisuus, sillä edellisestä postauksesta on 2,5kk... Muutama innokas lukija tuossa eilen Aktia Cupin jälkimainingeissa jopa ihan pyysi että kirjoittelisin tänne bogin puolelle jotain :)

Eli vedetäänpäs sitten yhteen kuluneet kuukaudet ja kilometrit.

Tammikuussa treenit sujuivat mukavasti, eikä mitään kremmpoja kropankaan kanssa ollut. Jalat kestävät hyvin treeniä ja kerran viikossa sain käytyä Liikuntamyllyssä hakemassa ulkojuoksun kangistamiin jalkoihin vähän vauhtiakin erilaisten ratatreenien muodossa.

Tammikuussa kävin myös avaamassa ja lopettamassa hallikauteni NÅID:n avoimissa hallikisoissa 800m muodossa. Todella väsynyt juoksu päätyi loppuaikaan 2.22 ja koutsin ja muiden RH:n kavereiden vittuilu ei aiheestra ole loppunut vieläkään. Coach-Nummela lupasi mulle tuon kisan jälkeen varman palkinnon #RHjoulu2017 juhlissa kategoriassa "Vuoden PASKIN juoksusuoritus" :D No viime vuoden 'Vuoden Urheilja' -palkinnon jälkeen tuo on ihan luonnollinen jatkumo...

Alla Tammikuun touhuilut. Mukana myös pertsan hiihtoa Leviltä...

Tammikuun touhuilut
Tammi- ja Helmikuun vaihteessa vietimme perheen kanssa viikon hiihtoloman Levillä. Tein siellä joka aamu aamulenkin (ennen kuin mökki heräsi) ja tämän lisäksi pertssa lykin sen verran kuin ehdin :) 8 päivän saldona taisi olla 252,1km pertsaa ja 126,2km juoksua. Tämän lisäksi oltiin rinteessä ja pulkkamäessä ja milloin missäkin, joten aktiivinen loa se paras loma on :) Täytyy sanoa että oli kiva palata duuniin lepäilemään :)

Helmikuussa sain jatkettua samalla perusrytmillä, mitä Tammikuussakin. Viikkoon sisältyi yleensä kova ratatreeni myllyssä, yksi pk-reipas, jalkapuntti, yksi tasavauhtinen tai kiihtyvä VK, pitkälenkki, sekä kevyitä lenkkejä sinne väliin. Tämän lisäksi mun piti kisailla vielä SAUL:n SM-halleissa, mutta unohdin ilmoittautua koko kisoihin Levillä hiihdellessä. Näin hallikisat jäivät siihen yhteen 800m kisaan.

Helmikuussa oli pari viikkoa, jolloin oli treeneissä sellainen "tulenkohan kipeeksi kun ei oikein kulje" -vaihe. Mutta se saattoi myös johtua kovasta kuormasta, sillä homma alkoi toimia ihan kunnolla heti maaliskuun puolella! Alla Helmikuun touhuilut yhes koos. Mukana edelleen Levin hiihtoja..

Helmikuun touhuilut
Eli tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana tuli juostua yli 1000km, se on n. 800km enemmän kuin vuoden 2016 tammi-helmikuussa :)

Sitten päästään jo kuluvaan kuuhun! Edelleen olen päässyt treenaamaan vammavapaana, tehnyt kovia treenejä, reippaita treenejä, punttia, VK -treenejä ja pitkiä treenejä. Lumet on sulanut jo melkein joka paikasta ja hiekkojakin on alettu keräilemään jo jalkakäytäviltä. Mikäs tässä on juoksijan juoksennella :)

Ja koska lumetkin suli, niin Aktia Cupin viimeinen osakilpailukin tuli Coach-Nummelan suunnittelemaan treeniohjelmaan. Kisa tuli kuitenkin keskelle aikamoisia härkäviikkoja, sillä viime viikolla juoksin 150k ja tälläkin viikolla 148k. Silti eilen oli mukava lähteä Hakunilaan raastamaan, ensimmäsitä kertaa sitten Marraskuun 2014!

Ajattelin, että kovat treenit on kulkenut sen verran mukavasti, että ajattelin etukäteen että lähden juoksemaan ja rikkomaan 35min rajaa, joka on edellisinä vuosina osoittautunut liian kovaksi meikäläiselle. Alkuverkassa oli aivan käsittämättömän hyvä fiilis jaloissa! Itseluottamus nousi!

Kisaa ennen juttelin MP Rautiaisen, Markovaaran Lauran ja seurakaveri Mansikan kanssa ja he kaikki olivat samoilla tavoitteilla liikkeellä kuin mekäläinenkin. Joten #sub35juna oli lähdössä liikkeelle! :)

Paukusta liikkeelle ja eka kilsa tuttuun tapaan Aktian reitillä yli kovaa 3.18 ja toinenkin hieman alamäkivoittoisena 3.25. Pieneen vastatuuleen mentiin ensimmäinen puolisko, mutta juoksu tuntui todella vahvalta ja jopa helpolta?! Kolmas ja neljäs kilsa tuli 3.31 ja 3.27 lähinnä meikäläisen vetäessä letkaa. Oltiin ajoissa tavoitetta. Kääntöpaikan läheisyydessä olleisiin mäkiin siirtyi vetovuoroon MP ja hän vetikin hyvin aina 6km asti, kiitos muuten siitä! 5. ja 6. kilsa 3.30 ja 3.29 ja päästiin myötätuuleen "laskettelemaan" Puolimatkassa taisi virallinen aika oli 17.14, eli helposti oltiin sub35 aikataulussa!

Paluumatkalla, silmät kiinni, tottakai. (kuva M. Rönnberg) 
Juoksu tuntui edelleen todella hyvältä, vaikka hengitys alkoikin jo olemaan raskasta. Niin kuin se kympillä kai kuuluukin olla ;) 7. kilsa tuli 3.27 ja 8. kilsa, ennen lopun nousua, jopa 3.20! Oli kaksi kilometriä jäljellä ja enemmän nousua kuin laskua tai tasaista edessä. Mutta juoksu tuntui edelleen mahtavalta, joten kivahan siinä oli antaa jalkojen viedä!

Toka vika kilsa 3.27 ja sitten viimeiselle kilsalle ja sen ylämäkeen kaikki irti! Kelloon ehti tulla 930m ja aikaa 3.14. Maalissa Suunto näytti 34.11 ja virallinen kuulutus 34.09. Fiilis oli melkoisen sanoinkuvaamaton! Voisin väittää, että ikinä ei ole meikäläisen juoksu tuntunut yhtä hyvältä, pahalta ja helpolta samaan aikaan!! En olisi IKINÄ uskonut, että Maaliskuussa pystyisin "nipistämään" 65 sekuntia pois omasta 10km ennätyksestä!

Eli siinä nopea katsaus alkuvuoteeni ja tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa kohti parin viikon kuluttua juostavaa Karhuviestiä ja ensi kuun SM-maanteitä Espoossa! Jos sitä vaikka vaikka iskisi puolikkaan enkan (1.15.55) kimpuun myöskin?

Ja lupaan myös kirjoitella useammin kuin 2,5kk:n välein! Cheers!

2 kommenttia:

 1. Noita sun treenejä kun on seurannu, niin 34min on aikalailla linjassa niiden kanssa. Tietenkin minuutin parannus ennätykseen on kova. Toisaalta taas sulla ei ole juurikaan kympin noteerauksia kertynyt. Todennäköisesti viime syksynä olisi jo mennyt alle 35min sopivassa kisassa.

  Joka tapauksessa, onnittelut ennätyksestä! Tuollaiset juoksut ovat hienoja palkintoja tehdystä työstä. Niistä on hyvä nauttia. Ihan joka päivä kun ei tule sitä tunnetta, että juoksu vaan kulkee, vaikka pahaakin tekee. Suunta on selkeästi oikea. Jatkat vaan samalla tiellä ja hyvä vuosi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.

   Joo, niinhän ne kaikki on sanonut, että mun 10k enkka oli väärällä tasolla muiden matkojen enkkoihin verrattuna :)

   Tästä maaliskunnosta on tosiaan hyvä ponnistaa ja toivotaan että paketti kestää tästä eteenpäinkin kasassa :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....