maanantai 13. kesäkuuta 2016

#HHM2016 ja juoksu kulkee

Taas on jäänyt blogi päivittämättä luvattoman pitkäksi ajaksi! Takareisi on ollut jo pitkään kunnossa ja kunto sen kuin paranee, joten kirjoitellaanpas hieman kuulumisia taas vaihteeksi :)

No aloitetaan vaikka viimeisetä viikonlopusta ja Helsinki Half Marathonista.

Mennyt viikonvaihde kului siis pääsääntöisesti Helsinki Half Marathonin yhteydessä töissä. Tapahtuma onnistui jälleen kerran oikeinkin mukavasti ja osallistujamäärä on tasaisesti nousussa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Ensi vuonna mukaan astuu vielä Helsinki10 kisa, jolloin saadaan kunnon katu 10km kisa Helsingin ytimeen!

Itse vedin HHM-duunikeikan tänä vuonna pe klo 15:00 aina lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön ja virallisiin After Run bileisiin asti :) Täytyy kyllä jälleen kerran nostaa hattua päästä Runner's High:n pojille, jotka ovat vetäneet ihan älyttömät työtunnit menneiden viikojen ja kuukausien aikana tapahtuman eteen! Tapahtumasta jotenkin paistaa se, että juoksijat tekevät tapahtumaa juoksijoille! 


Omiin tehtäviin kuului tällä kertaa lähtöalueen rakentaminen ja itse kisan aikana livefeedin tuottaminen reitin varrelta juosten. Harmittavasti itse juoksun aikana kuvattu yli tunnin pätkästä jäi äänet jostain syystä poies ja puhelime akku hyytyi noin 15 km kohdille... Tässä muutamia pätkiä livefeedistä: alkuverkka, lähtöä, itse juoksun aikana, maalialueella. Kisassa starttasin 1.55 ryhmän takaa ja nappailin jänisryhmiä kiinni, joita oli muuten 5 minsan välein, aina 1.35 ryhmään asti. Loppuaika taisi olla 1:33.10 ja tasaisesti kiihtyvänä ekan kilsan 5.50 vikan kilsan 3.33 asti :) Matkalla siis haastattelin porukkaa, kuvailin maisemia ja höpisin itsekseni puhelimelle, joka näin äänettömässä lopputuloksessa ei oikein kovin hyvin onnistunut :D

Sitten muutama sana treeneistä.

Viime viikon treenit ovat kulkeneet moitteettomasti ja hyviä, etenkin radalla tehtyjä, treenejä on saanut juostuksi! Myös uinut olen ja välillä vähän vesijuossutkin, lihaskuntoa unohtamatta. Fillarilla en ole viime viikkoina ajanut, mutta sitäkin pitäisi kyllä silloin tällöin käydä tekemässä!

Juoksun puolella kevyt ja reipas PK kulkee oikeinkin kivasti, VK treenit myöskin, mutta ihan maksimaaliset vetovauhdit on vielä ehkä vähän hakusessa. Tähän saattaa liittyä myös hieman matalahko hemoglobiini ja rautavarastot, jotka tuossa taas viikko sitten kävin mittauttamassa. 135 oli hemoglobiini ja se rupeaa ainakin kovissa ratavedoissa iskemään vasten kasvoja.. mutta täytyypä taas panostaa raudan saantiin entistä enemmän, niin eiköhän se siitä taas lähde!

Esimerkkinä voisi treeneistä heittää viime perjantain 10km VK:n, joka kulki 3.43/km keskivauhtia ja keskisykekin jäi 161 tasolle. Ja toisena vähän ratarynkytystä 400m veojen muodossa. En ole ikinä moista vauhtia VK-treeneissä päässyt, joten treenienkkakunto on ainakin kohta saavutettu. Katsotaan sitten onko enkkakunto myös totta, kun saan kisoja alle :) Tulevana torstaina olisi tarkoitus avata Runner's Clubin viesti 4x1500m kisassa Aluemestis viesteissä Eltsussa.. Ja sitten perään kokeilla 3000m kisakuntoa ehkä tämän viikon lauantaina Mastokisoissa legendaarisella Radiomäen kentällä Lahessa :)

Muuten tulevat viikot sisältää juhannusviikon reissun Rodokselle perheen kanssa, Joroisten 1/2 Triatlonin kokeilumielessä ja ehkä joitain lyhyempiä kisoja radalla. Elokuun alusta sitten katse Valenciaan ja kaikki treenit ja kisat sen jälkeen vain ja ainoastaan Valencian kisa silmissä. Eli ainakin vielä kesä-heinäkuun tarkoitus vetää aika monipuolisesti kaikkea tehden ja sitten vähän maraspesifisemmin elo, syys ja lokakuu. Kas siinä pläni. Katsotaan sitä toteutunutta toteutusta sitten marraskuun lopulla ;)

Mutta summasummarum: Kunto on hyvä ja parempaan päin ollaan vielä menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....