maanantai 2. toukokuuta 2016

Kisaraportti: Helsinki Central Park Run 2016

Kirjoitellaan nyt kisaraporttiakin, kun Come Back kisoihin on nyt onnellisesti takana.

Central Park Run on siitä mukava kisa, että se juostaan ihan naapurissa ja kisapaikalle on mukava siirtyä fillarilla. Kisa-aamuna jalat olivat hyvän tuntuiset, mitä nyt vasen takareisi oli edelleen kovin jumissa ja kipeähkö. Päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan, että kestääkö jalka kisailua vaiko ei.

Alkuverkkaa kisareittiä pitkin ottaessa huomion vastatuuliosuuden raastosuorapätkällä, mutta muutenhan keli oli mitä parhain! Shortsi- ja T-paitakeli ehdottomasti!

Kisa lähti liikkeelle paukusta, tai ei lähtenytkään, koska lähettäjä-Nummela astui ilmapallon rikki liian aikaisin ja kaikki kutsuttiin takaisin viivan taakse :) Hauska tapa järjestäjiltä hävittää kisajännitystä ;)

Kisan alku lähti varsin mukavasti liikkeelle ja ensimmäinen tonni Ambitin mukaan 3.33. Kisassa starttasi samaan aikaan myös 5km kisa, joten T: Göös ja kumppanit irtaantuivat siitä melko nopeasti... Toinen ja kolmas kilsa tuli (edelleen kellon mukaan) 3.29 ja 3.32. Juoksu tuntui ihan hyvältä. Alkuvauhti oli kuitenkin ehkä jälkikäteen ajateltuna hieman liian kova.

Neljäs kilsa oli hidas 3.44 ja viides 3.37. Puolimatkan krouvissa aika oli alle 18, joten reilusti alle 36 oltiin menossa. Edessä meni selkiä muutaman kymmenen metrin päässä ja selän takana oli porukkaa, mutta vetovastuu oli siis meikäläisellä.

Puolimatkaan juoksu tuntui ihan ookoolta, mutta sen jälkeen alkoi kova alkuvauhti painamaan vähän, mutta vauhti pysyi kutakuinkin aisoissa, seuraavien kilsojen ollessa 3.41, 3.41 ja 3.37. Ahti ja kumppanit ottivat mut tuolla kahdeksan kilsan kohdilla kiinni ja menivät ohikin, mutta sain siitä hyvää peesiapua ja roikuin siinä mukana, 9. kilsan ollessa kisan hitain 3.49. Vikaan tonniin kaikki irti ja kunnon raastoa maaliin saakka. Sain pudotettua Ahdin ja kaima-Järvisen selän taakse ja maaliin saavuin ajassa 36.05, vikan tonnin ollessa 3.27. Eli pieni loppukirikin vielä irtosi, vaikka sykkeet olivat olleet todella korkealla jo pidemmän aikaa.. Vauhti hyytyi toisella puoliskolla siis sen 10sek/5km, joten ei paha hyytyminen kuitenkaan.

Maalisuoralla on aina helppoa :D
Maalissa pienet puhaltelut ja polviin nojailut. Sain itsestäni kerrankin kaikki irti, sillä en ole ikinä noin korkealla keskisykkeellä (172) kymppiä pystynyt juoksemaan ja lopun 184 on jo siellä ihan maksimien tuntumassa. Olen ollut ennenkin maalissa puhki, mutta nyt olin ehkä vielä hitusen enemmän puhki kuin normaalisti. Reisikin kesti hyvin, vaikka muutaman minuutin maalissa seisoskelun jälkeen täysin jumissa olikin.

Viime vuoden voitto vaihtui nyt 7. sijaan, eli ei kirahveja tänä vuonna :) Olen kuitenkin todella tyytyväinen, sillä olen kuitenkin edellä viime kauden vastaavan ajan kuntoa, joten tästä on hyvä ponnistaa kohti uusia kisoja ja treenejä! Pääasia oli, että pääsin taas viivalle!

Seuraava "kisa" onkin edessä jo heti torstaina, kun osallistun urani ensimmäiseen polkujuoksukisaan Bodom Trailin merkeissä. Mitään all in suoritusta en sinne lähde tekemään, joten vähän leppoisimmissa merkeissä tulee se kisa osaltani sujumaan. Ja starttaankin ainoastaan jos reisi antaa siihen luvan.

Tästä jatketaan kohti parempaa kuntoa :)

3 kommenttia:

 1. Hienoa! Äijä on back in business. Kisa pitkästä aikaa mahtaa tuntua kyllä hienolta. Omasta edellisestä on aikaa n. puolitoista vuotta, joten itsekin tuota fiilistä odottelen. Hyvä kevätkunto sulla. Tuosta on hyvä lähteä kesää ja syksyä rakentamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Juu tästä on hyvä lähteä rakentamaan, kunhan saisi tuon vihoittelevan takareiden kondikseen..

   Tsempit sulle treeneihin ja kyllä se Come Back kisa sieltä tulee sullekin eteen :)

   Poista
 2. Hieno suoritus! Tahtovoitto, jos ei muuten voittoa irronnut viimesen kilometrin repäsystä päätellen. Siitä jää aina todella iso fiilis, kun saa vielä ylimääräisen vaihteen lopussa. Bodom on kyllä tunnelmaa täynnä. Tänä vuonna jäää välistä, mutta ehkä maskotin roolissa sinne. Onnea vielä!

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....