lauantai 15. elokuuta 2015

Kisaraportti: Runner's Twilight & 10km

Tällä viikolla kisa vuorossa oli 10km ja Runner's Twilight. En ollutkaan ennen päässyt siellä kisaamaan, vaikka kyseessä olikin jo järjestyksessään 4. Twilight.

Kisan startti on 19:45, joka näin aamuvirkulle juoksijapojalle on melko haastava ajankohta juosta kympin kisa! Tuohon aikaan ollaan jo yleensä hampaiden pesulla ja silmät ristissä menossa nukkumaan ;)

Alkuverkka sujui melko uneliaasti ja olo oli kaikkea muuta kuin kisaan valmistautuvalla pitäisi olla. Onneksi paikalle oli saapunut joukko tuttuja kisafiilis siinä sitten nousi itselläkin. Sovittiin Markovaaran Lauaran ja Lammisen Minnan kanssa, että lähdetään alitamaan 36minsan rajaa, olihan reitti kumminkin melko raskas eikä mikään flatti. Varsinkin reitin lopussa olisi odoteltavissa muutamia ikäviä nousuja, vaikka onhan nuokin nousut kuitattu jo jossain kohtaa laskuilla...

Paukusta liikkeelle ja eka tonni alamäkeen 3.25. ihan ok alku eikä mitään ylilyöntiä heti alkuun. Porukassa oli Minnan ja Lauran lisäksi myös mm. Salon Ahti, Immosen Tomi ja muutama muu jamppa. Juoksu tuntui ensimmäiset kilsat helpolta ja porukassa oli kiva juosta.

Juoksu sujui tasaisesti ja Ambitissa piippailivat automaagiset kilsat tasaisesti 3.28-3.33 väliin ja tiesin että hyvässä vauhdissa ollaan. Coach-Nummela oli laatinut mulle tavoitteeksi alittaa 35.30, joten oltiin myös sen tavoitteen alla :)

n. 5 km kohdilla Minnalla ja Ahdilla ja pian sen jälkeen Tomilla alkoi hieman heikompi vaihe ja pystyttiin Lauran kanssa irtoamaan heistä ja juoksemaan kahdestaan hyvää ja tasaista vauhtia eteenpäin. noin seitsemään kilsaan asti juoksu kulki #rennonkovaa, mutta 8. ja 9. kilsalla reitillä olevat mäet söivät kilsavauhdeista sekunteja pois. Nuo kilsat tulivat 3.37 ja 3.42 ja hengityskin alkoi olemaan siellä rajoilla.. Laurakin karkasi tässä vaiheessa noin 5-10 metrin karkumatkalle.

Vikalle kilsalle sain kuitenkin vielä kaivettua jostain joitain voiman rippeitä ja sain kuin sainkin Lauran vielä kiinni ja lopun alamäkiin pääsin iskemään vielä loppu"kirin" poikasen ja pystyin jopa ohittamaan Lauran viimeisten satojen metrien aikana! Vielä keväällä hävisin hänelle HCP:llä noin 35sekuntia, joten eteenpäin on menty ;)

Maalissa sähläsin Ambitin kanssa sen verran, että kello pysähtyi aikaan 35.25, mutta alustavien virallisten tulosten perusteella aikani näyttäisi olevan 35.18. Eli tasan minsa lähti kympin katukisa enkasta poies kertaheitolla! Täytyy siis sanoa, että taidan olla "enkkakunnossa"!


Viime viikon vitonen ja tämän päivän kymppi luo taas hyvää uskoa ja kasvattaa maraluottoa taas pykälän tai kaksi kohti Muncheniä! Nyt jatketaan treeniä ja kisaillaan sitten syyskuun puollella seuraavan kerran! Silloin ratakymppi ja puolimarathon samalla viikolla!

(alustavat) Viralliset tulokset:

NumeroEtunimiSukunimiSeura / KaupunkiAika
Miehet
1170TommiHytönenKenttäurheilijat-5831:47
221BensonWariraTurun Urheiluliitto32:04
3136MikkoTyniVehkalahden Veikot32:43
4176MarkusHämäläinenHaminan Ponteva33:36
54TuomoGöösRunner’s Club34:18
6171JuhaHellstenRunner´s High34:59
717JuhaNyyssönenKylmäkosken Veikot35:00
8165PetriJuutiKenttäurheilijat -5835:01
9175AkiHämäläinenHelsinki35:11
10166MikkoJärvinen#RHgoesMunchen35:18

2 kommenttia:

 1. Onnittelut ennätyksestä, Mikko! Oli hauska lukea raporttisi, koska omat ajatukseni ja kisani kulkivat aikalailla samalla tavalla (tosin siellä takana n. 20s/km hitaammalla vauhdilla) ihan tuosta aamuvirkkuudesta alkaen :).
  Meinasin jo kuittailla, että jäit vielä 3s omasta kympin ennätyksestäni, mutta menit sittenkin alle. Puolikkaalla vielä "johdan", mutta tuskinpa enää syyskuun jälkeen. Oli kiva nähdä ja hyviä treenejä! Täältä niitä aktiivisesti seurailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kiitokset myös sinulle, sillä sinun hyväksi todetulla rauta tabu-sekoituksella olen saanut taas näihin kovempiin vauhteihin vauhtia! Pari viikkoa sitten mentiin aika alamaissa, mutta nyt taas happi kulkee kovemmissakin vauhdeissa :)

   Täytyy yrittää syyskuussa iskeä sun ankan kimppuun ja kiva kun edes joku tätä palstaa lukee ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....