tiistai 5. toukokuuta 2015

HCP, Geneve ja Sipoonkorpi

HCP, Geneve ja Sipoonkorpi, kas siinä viime päivien agendaa :)

Aloitetaan vaikka HCP:stä, jossa kävin pitkästä aikaa juoksemassa 10km rykäisyn ihan kisamielessä. Tämähän on itselleni se kaikista lähimpänä järjestettävä juoksukisa, sillä matkaa kotiovelta maali/lähtöalueelle on aika tasan tarkaan 1500m. Kisa järjestettiin jo 4:ttä kertaa, mutta edellisinä vuosina olen pyörinyt paikalla kameran kanssa, nyt pääsin osallistumaan itse kisaankin!

Juoksu on viime viikkoina (itse asiassa Akin polttareiden jälkeen) tuntunut päivä päivältä paremmalta ja vauhteja etenkin pk-lenkkeihin on alkanut pitkästä aikaa löytymään! Itse kisaan starttasin ajatuksella, että jos 36-37 väliin menee niin olen tyytyväinen.

Juuri ennen starttia alkoi satamaan kaatamalla ja tuulikin oli melko navakka. Onneksi se oli kuitenkin kuuluisan raastosuoran suuntainen ja reilun kilsan suora taittuikin molemmilla kerroilla jopa kevyen tuntuisesti :)

Paukusta liikkeelle ja Ragnar Frej rynni kärkeen ja pitikin yllä todella hyvää vauhtia ensimmäiset 5km. Itsellä juoksu tuntui helpolta ja pääsinkin juoksemaan Markovaaran Lauran leveän selän takana ensimmäisen puoliskon kisasta :)

Hyvässä peesissä vielä puolimatkassa :)
Puolivälissä siis kokonaiskisassa kolmantena ja miesten sarjassa Ragnarin jälkeen kakkosena. Väliaika oli jotain 18.20 nurkilla. Tässä vaiheessa Ragnarin jalka alkoi hieman painaa ja lähestyimme Lauran kanssa häntä koko ajan. Laura kuitenkin laittoi seuraavan vaihteen silmään ja katosi tasaisen varmasti horisonttiin minun silti ohittaessa Ragnarin.

Toinen kierros tuli tasaisesti sekin, vaikkaikin oli peesiavun puuttuessa sen 10 sekuntia hitaampi kuin ensimmäinen. Vikale kilsalle lähdettäessä tajusin olevani miesten sarjan ykkösenä edelleen, mutta askeleet takaa kuuluivat, joten kaukana ei seuraava ollut. Vikan kilsan painoin vastaiseen sateeseen ja tuuleen sen mitä jaloissa oli jäljellä ja siitä muodostuikin oman kisan nopein kilsa (3.29). Loppuajaksi RH:n pojat saivat 36.50 ja koska ketään ei ohi tullut, sain nimeni HCP:n voittajien komeaan listaan. Nyt voittajien lista näyttää seuraavalta: Matti Rauma, Tommi Hytönen, Mårten Boström ja Mikko Järvinen :) Ihan ei tullut T. Hytösen reittiennätystä (32.38) rikottua, mutta jäipä jotain tavoiteltavaa ensi vuodenkin kisaan ;)

Voittajille oli luvassa HCP:n legendaariset Kenialaiset Kirahvit! Eli vihdoinkin minullakin on oma!! Harmi vaan, että vaimo ei sitä kotiin antanut laittaa esille, joten kiikutin sen heti maanantaina duuniin. Siellä sen on hyvä olla :)

Palkinto Kirahvi on upea!
HCP:n jälkeisenä sunnuntaina olin lupautunut lähtemään Janne Hietalan kanssa polkujuoksupitkikselle Sipoonkorpeen. Lainasin Jannelta Salomonin tossuja, kun en ole vielä omia ehtinyt hommaamaan. Se 2h ja 11min meni todella nopeasti ja saatiin n. 20km lenkki hyvin rauhallisella vauhdilla jolkoteltua. Täytyypä mennä metsään joskus toistekin, sillä sen verran eri lajista on kuitenkin kysymys kuin perus juoksentelusta asvaltilla tai keskuspuistossa. Alla kuva- ja videomateriaalia lenkin varrelta. Aluksi ajateltiin, että tekisin videosta hidastetun version, mutta juoksuvauhti oli niin verkkainen, että annoin olla videon ihan normaalina..Meidän polkujuoksun aikaan starttasi myös kauan odottamani maraton! Silloin nimittäin paukahti käyntiin Geneven maraton, jossa hyvä ystäväni J. Veltheim teki paluun maratonien ihanaan maailmaan. Jouni on vanha ystäväni ja junnufutisvuosilta ja myös yksi tärkeimmistä juoksu-urani alkuun laittaneista :)

Jouni on paljon lahjakkaampi kestävyysurheilija kuin minä. Sama pätee myös futikseen, mutta ei siitä sen enempää :) Hänellä on ollut viime vuosina vain aivan järjettömän paljon huonoa tuuria! Hän on käytännössä treenannut koko ajan maratonille, mutta pystynyt juoksemaan selaisen viimeksi syksyllä 2011 Jyväskylän Finlandia Maratonilla.

Jyväskylä 2011, minä vetojuhtana, Jouni peesamassa :)
Lähdettiin tuolloin Jyväskylään kahdestaan rikkomaan maagista 3h:n rajapyykkiä. Itse pystyin silloin 2.57 aikaan, mutta Jouni jäi harmittavasti 3.01 ajalla hieman tuosta tavoitteesta. Jälkikäteen sitten selvisi, että Jouni juoksi ko maran MYKOPLASMASSA, joten melko kova suoritus siis kyseessä! Mutta tuosta kilpailusta ehti siis kulua 1339 päivää, ennen kuin seuraava kisa eteen tuli! Matkalla on ollut lisää mykoa, on ollut jalkavammoja, on ollut juuri ennen kisaa nousseita kuumeita, on ollut duunista johtuvia keuhko-ongelmia + paljon paljon muuta.

MUTTA viime talvena ja tänä keväänä kaikki on mennyt putkeen ja Jouni pääsi starttaamaan pitkästä aikaa maratonille! Kisapaikaksi valikoitui veljensä nykyinen kotikaupunki Geneve. Tavoitteena tietenkin sama kuin 2011, eli sub3h :)

Olin ennen kisaa melko varma, että Jouni sen alittaa ja niinhän tuo tekikin. Ja vielä selvästi, ajan ollessa 02.59.09!! Uskoisin, että tämä oli vain uusi alku menestyksekkäälle juoksu-uralle ja ei mene kauaakaan, kun ennätyksemme on taas siinä "oikeassa" järjestyksessä. Mutta siihen asti kun näin taas on, niin minä yritän juosta mahdollisimman kovaa karkuun :)

Ja taas viivalla 2015. Koomista kuitenkin se, että samalla paidalla mennään edelleen ;)
Jouni on lupautunut ottamaan vieraskynän käteen ja kirjoitella kisaraporttia hienosta projektistaan kohti Geneveä ja ehkä myös kaikista niistä ongelmistaan mitä vuosien varrella on ollut. Annetaan miehelle muutama päivä aikaa kellua maratononnellisuudessaan ja odotellaan kaikkien aikojen kisaraporttia tänne meikäläisen blogin puolelle :)

Loppuun vielä pieni katsaus tämän hetken treeneihini. Juoksu kulkee ja painokin on jo lähellä pre-Berliiniä viime syksyltä. Määrät alkaa olla jo lähellä hyvää ja tehojakin on viime viikkoina saanut tehtyä! Jos tämä vire säilyy, niin yritän hyökätä 36min rajan kimppuun 28.5 Eltsun ratakympillä! Alla juoksustatsit viimeisen 30 päivän ajalta.


Tästä siis jatketaan ja jäädään odottelemaan Jounin kisaraporttia :)

3 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa tekemisesi. Ennätykset paukkuu vielä iloisesti uusiksi tämän kauden aikana :)

  Mielenkiinnnolla odotan myös tuota Geneven raporttia. Kiva tietää, millainen maraton se on, järjestelyiltään, reitiltään yms. seikoiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itsekin odottelen Geneven raporttia vesi kielellä ;)

   Ja tsempit sulle kuntoutukseen! #tiedänmiltäsustatuntuu #painosenkuinnousee :)

   Poista
 2. Onnittelut HCP:n voitosta ja pahoitteluni, kun en heti tunnistanut sinua.

  -Santta

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....