sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

KUNNON nollaus

Ja nyt en puhu mistään alkoholilla nollaamisesta, vaan ihan oman kunnon nollausta. Se on nimittäin nyt meneillään ja oikein ihanan taudin kera.

Viimeksi kun tänne kirjoittelin, niin olin juuri ollut vetämässä liikuntamyllyssä hyvän 6x1000m treenin ja vauhdit oli sen verran kovat, että odotukset alkoivat olla kohdallaan viikon päästä käytäviin SAUL:n hallikisoihin. Noh, toisin on kuitenkin ollut sen jälkeen.

Meidän perheessä on nimittäin nyt parin viime viikon ajan rieuhunut täysiverinen influenssa! Pojalla oli kuumetta 8 ja tytöllä 7 päivää. He kun paranivat, niin olikin allekirjoittaneen vuoro. Itsellä on menossa nyt 4. päivä kuumeessa.

Itsellä tuli tosin jo ensi oireet viikko sitten lauantaina, kun yritin väkisin juosta 10km vk-treenin. Kulku ja fiilis oli ekoista askeleista asti hirveä, mutta silti tuli lenkki juostua läpi. Sama olotila jatkui su, ma ja ti ilman mitään kuumeita, nuhia tai muita flunssan oireita. Yhtäkkiä tuli siis lenkkivauhteihin 20-25sek/km ekstraa. Ajattelin jo, että olen vetänyt itseäni ylikuntoon, kunnes to aamulla olikin sitten jo kuumetta ja muuta influenssaan kuuluvaa vaivaa. Kroppa siis vaan oli yrittänyt taistella vastaan...

Kuume on pysynyt melko matalalla (max. 38,5c), mutta kokovartalosärky on ollutkin sitten melko messevää. Syke on koko ajan korkealla ja mitään, ei siis mitään jaksa tehdä. Netflix, Spede- ja Studio Julmahuvi-dvd:t ovat tulleet enemmän kuin tutuiksi. Ainoa lääke jota olen tautiin käyttänyt on jäätelö...ja karkki...ja muut herkut...ja tämän lisäksi vielä ihan normi safkat, niin turvotus ja yleinen fiilis alkaa hipomaan täydellisyyttä.. Noo, normi elämäntapoihin, kuten terveelliseen ruokaan, voi palata sitten kun on taas kunnossa...ehkä ;)

Alkaa olla siis selvää se, että viikon päästä käytävät SAUL:n halli-SM kisat jäävät osaltani väliin. Ehdin ilmoittautua 800m ja 1500m kisoihin. Kasilla on lisökseni ilmoittautuneita kokonaiset 2kpl. joten sieltä olisi mitaliakin voinut hyvällä suorituksella jopa irrota ;)

Jatkan siis täältä sohvan pohjalla vielä ainakin muutaman päivän.

5 kommenttia:

 1. Oliko teillä perheessä kellään rokotetta ja jos ei, oliko se pohdinnassa missään vaiheessa? Tosi ikävä kyllä tuo tauti, kun vie helposti parikin viikkoa, ja kunto on sitten sen mukainen... Mutta onneksi kesään on hyvin aikaa, ja kunto ehtii nousta ja jopa laskea ja taas nousta uudestaan ennen pääkisoja jos hyvä/huono tuuri käy! toivottavasti nämä olivat nyt tässä ja pääset takaisin rytmiin, hyvä pöhinä ollut tähän asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kenelläkään rokotetta, eikä olla ikinä otettu.. Tämä oli ensimmäinen influenssa meidän perheessä ja ensi syksynä sitten varmasti puntaroidaan tuota rokotettakin tarkemmin :)

   Joo, siihen "rytmiin" olisi kiva päästä pikkuhiljaa käsiksi. On menty nyt Berliinistä asti ihan puhtaalla on-off metodilla ja se ei kovin kauaksi kanna. Saisi nyt edes 4 viikkoa treenattua putkeen ilman taka-askelia niin siinä olisi jo alku :)

   Poista
 2. Nappasin itse samankaltaisin taudin. Kerrohan miten kauan kesti sulla taudin talttumisessa! Ja "mielummin" nyt kipeä, kun esim. kesällä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa, hirvee tauti :/

   Mulla kesti ekaksi la-to että tuntui kipeeltä ja treenit oli kauheita. Sitten to-ma kuumetta ja nyt sitten pikkuhiljaa palautellaan kohti ensimmäistä lenkkiä.. Tälläisestä menee kropalla 2-3 kk toipua ihan normaaliin olotilaan.

   Poista
 3. Kyllä joo täysi toipuminen vie aikaa! Onneksi juoksijan kesä on pitkä! :) Ei tässä auta kun ottaa rötväysmentaliteetti kanssa. Löysä olo ja lämpöily ei niin haittaa ,mut tää, että joka paikkaan kolottaa, niin järkyttävää. Tekis mieli vaa makaa ja pitää silmiä kii jatkuvasti o_0 "nollaus" ja "uuteen nousuun"!

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....