torstai 5. helmikuuta 2015

Treenit päässeet hyvään vauhtiin :)

No niin, olisikos aika taas päivitellä blogiakin. Jäänyt turhaan väljään nämä tekstit, mutta eipäs tässä ole tainnut olla paljoa kerrottavaakaan, kun ei ole jaksanut kirjoitella :) Viime tekstistä sainkin jo lukijapalautetta (tai no palautteen, jos tarkkoja ollaan) ja älä pelkää Pasi, en ole karppailemassa nyt ainakaan hetkeen ;)

Olen nyt muutaman viikon päässyt taas vähän täysipainoisemmin juoksemaan ja homma alkaa taas toimia siihen malliin, että olen esim. uskaltautunut mietiskelemään kisakalenteriakin uuteen uskoon. Olen päättänyt jättää kevätmaran väliin ja keskittyä nyt alkuvuoden ja -kesän noille ns. alimatkoille, eli alle puolimaratonin mittaisille sprinteille :) Kesästä syksyyn olisi sitten tarkoitus taas pistää jonkinnäköistä ja nimistä projektia tulille huipentuen 11.10 juostavaan Münchenin Maratonille!

Kisakalenteri näyttäisi vuoden ensimmäisen puoliskon osalta (tällä hetkellä) tältä:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7. - 8.3.2015
SAUL SM-hallit @ Jyväskylä
Jotain molempina päivinä, ehkä 1500m la ja 30000m su

14.3.2015
Aktia Cup 5/5
5k/10k

11.4.2015
Karhuviesti Raumalt Poriin
Joku alamäkiosuus :)

18.4.2015
SM-maantiet @ Siuntio
Puolimarathon

2.5.2015
Central Park Run
5k/10k

14.5.2015
Bodom Trail
12k/21k

26. - 28.6.2015
SAUL SM-yleisurheilu @ Eltsu
Täällä varmaankin jotain matkoilta 800m/1500m/5000m/10000m? Keihäänheittokin kiinnostaisi, voisin haastaa vaikka Coach-Nummelan kaksintaisteluun? ;)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämän lisäksi olisi tarkoitus käydä kokeilemassa ratakisoja enemmänkin, jos sellaisia sopiviin väleihin saa mahdutettua. Esim Koirataksi voisi olla mielenkiintoinen kokemus ja Elokuun aluemestikset voisi käydä kisailemassa! Myöskin Juhannusklassikko olisi tarkoitus ajella, mutta ei juhannuksena, sillä silloin on menossa korkeapaikan leiritys Kreikan Haniassa :) Ja tietenkin Louhikko Triathlonin voisi käydä nykäisemässä, jos vaan kalenterin kanssa menee yksiin :) Ja sitten erilaisia extempore kyläkisoja tyyliin Väläkän lenkki ja Joutsan joutohölkkä tullee varmasti myös juostua.. Eli riittäähän noita taas suunnitelmissa ;)

Alkuvuoden tavoite olisi, että puolimarasta alaspäin kaikilta matkoilta löytyisi uusi PB. Siitä olisi sitten kiva lähteä rakentelemaan marakuntoa syksyksi :) Mutta tätä kirjottaessa tiedän, että eihän asiat niin mene kuin suunnittelee, joten muutoksia tehdään tilanteen muuttuessa läpi kauden :) Mitään virallista projektia en lähde tähän lanseeraamaan, mutta viime syksyn #munkkivaimaratoonari -projektia mukaillen alkuvuosi painetaan sosiaalisessa mediassa hästägillä #lasinilkkavaimaileri.

Treenit siis on lähteneet liikkeelle ja eilen tein esim. kahden vuoden tauon jälkeen vetotreeniä liikuntamyllyssä! Ohjelmassa oli Runner's High:n Eliitin treenit ja olipas se mukavaa! Lasinilkkanikaan ei pahemmin osumia itseensä ottanut, joten ehkä ensi viikolla jo uudelleen?

Jos vertaa tilannetta viimevuoteen, niin nythän ollaan n. 20 viikkoa etuajassa aloittelemassa kunnon juoksuharjoittelua, kun viime vuonna sitä tehtiin siellä kesäkuun puolella :)

Tosin kelit ovat olleet "melko" haastavia viime aikoina ja alla olevan kuvan mukaisia aamuja on ollut liiankin kanssa! Loskaa ja vettä on satanut ja se on tehnyt alustasta "melko" haastavan juosta!


Mutta tästä jatketaan siis kohti alimatkojen raastoja ja uusia ennätyksiä! Kunnes toisin taas suunnitellaan :) 

1 kommentti:

  1. Huh, mä olin jo vähän huolissani!

    Mutta hyvältä kuulostaa suunnitelmat, tsemppiä! Ja päästäisköhän me syksyllä yhtäaikaa maratonviivalle.

    Mä saan muuten kohtapuoliin ruveta tekemään vähän tehojakin. Eli tarttee sua vielä konsultoida noiden vesijuoksujen tehojen suhteen, mutta jutellaan niistä myöhemmin. Eilen kokeilin ihan piruuttani yhden kovan minuutin vedon ja kyllähän siinäkin alkoi hengitys tihentyä ihan mukavasti.

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....