tiistai 13. tammikuuta 2015

Alkuvuosi, nilkka ja ruokahommeleita

No niin, vuosi alkaa olemaan jo pitkällä, joten on aika kirjoitella hieman kuulumisia. Loppuvuoden juhlimiset, mässäilyt sun muut on vain muisto vain :)

Aloitetaan vaikka treenipuolesta. Kävin ma 5.1 J. Kankaan vastaanotolla ja siellähän se taas nilkan tai jalan syövereissä lukko löytyi. Tällä kertaa maestron sanoin jalassa oli "vähän eksoottisempi tilanne". Eli kantaluun ja kuutioluun välinen nivel oli lukkiutunut niin, että se esti jalkapöytäni normaalin kierron --> aiheuttaa rasitusta akillekseen ja nilkkaan ihan väärällä tavalla. Tästä akilleskivusta kärsin edelleen, mutta ehkä se on nyt tällä hetkellä pois päin menossa. Eilen juoksin 20minuuttia matolla, eikä akilles siitä mitenkään reagoinut.. Lisäilen juoksua pikkuhiljaa ja jatkan edelleen eksentrisiätreenejä molemmille akilleksille/pohkeille.


Olen nyt sitten alkuvuodesta sotkenut crossarilla, kuntofillarilla, käynyt uimasa ja vesijuoksemassa, jonka lisäksi tehnyt vielä melko paljon lihaskuntoakin, joten sanotaanko että tällä hetkellä treeneissä on menossa on sellainen ylläpitovaihe ilman päämäärää. Treeni ja varsinkin juoksumotivaatiota olisi taas, mutta akilleksen aion ensin hoidattaa kuntoon, ennen kuin aloitan treenaamaan taas tosissaan :)

Sitten ruoka- ja ravintokuvioihin. Vuodenvaihteessa oli taas niin huono omatunto ja muutenkin paska olo kaikesta väärinsyömisestä, että mietin paljon omaa ruokavaliotani ja mitä siinä muuttaisin. Siihen lopputulokseen olen pohdinnoissani tullut, että hiilarit eivät ole vaan mun juttu, siis ainakaan herkut, pullat, makeat juomat, karkit jne... Mulle karkki on vähän kuin alkoholi, sitä on kiva syödä joskus ja enemmänkin, mutta sen jälkeinen olotila on jotain ihan hirveetä. Koko kroppa turvoksissa ja ihan vetämätön olo.

Otin paljon selvää (tässä esim hyvä kirja) ja juttelin kolleegani Tanjan kanssa esim. ketoosista ja siitä miten sen kanssa pystyisi terveellisesti elämään ja treenaamaan. On olemassa monia esimerkkejä, joissa ihan huipputason kestävyysurheilijat, kuten triatlonistit, soutajat ja ultrajuoksijat vetävät omat kisansa läpi jopa ketoosissa ja heidän kropat ovat vain "käännetty" käyttämään hiilareiden sijasta rasvaa. Siinä ei siis mitään hiilarihelvettejä ennen kisoja vedetä!!

Olin hilkulla aloittaa ketoosikuurin kunnon induktiovaiheella, mutta ei meikäläisestä siihen ollut. En vain uskaltanut ja kotiväeltäkin tuli aika vahva EI myöskin. Joskus mä sen kokeilen, se on varma. Ihan samalla tavalla, kuin joskus tulen kokeilemaan 100% raakaruokaakin, sillä vasta kokeilemallahan tuon voi tietää.

Päätin nyt, ketopelkuruudesta huolimatta, kuitenkin palata ruokailussani niin sanotusti ruotuun ja parantaa sitä monellakin eri osa-alueella. Siis olenhan minä syönyt ihan okei ja todella terveellisesti verrattuna joihinkin, mutta ainahan siellä ravintopuolella on parannettavaa. Ravintoguru-Tanja antoi heti mulle pari vinkkiä ja aniitä olen nyt yrittänyt noudattaa

Päätin karsia kaiken turhan sokerin pois ruokavaliosta ja vähän vältellä gluteiinia ja maitotuotteita (paitsi rahkaa;)) siinä samalla. Jätin pois leivät ja valkoisen pastan, riisin ja muut vastaavat. Juon joka aamu ensimmäiseksi vihersmoothien ja syön aamutreenin jälkeen aamupalaksi täysjyväpuuron. Lisäsin myös ruokavaliooni MSM-jauheen ja MCT- ja Kookosöljyn. Näin saan monipuolisemmin erilaisia ja välttämättömiä rasvoja kroppaan! Syön tällä hetkellä 5-6 kertaa päivässä, joista kahdella syön lämpimän ruoan ja yritän samalla suosia mahdollisimman paljon ns. raakaruokaa, eli kasviksia ja hedelmiä kaikissa tuoreissa muodoissa.

Olo on tällä hetkellä todella hyvä, kevyt ja "puhdas"! Painosta on lähtenyt (taas) se n.3kg ja uskon että tuo kaikki on pelkkää höttönestettä, jonka liiat hiilarit ja muut paskat kroppaan kerää. Olo on virkeä ja jaksan tällä hetkellä todella hyvin kaikki mitä tämä kiireinen arki eteen heittää :) Aineenvaihdunta pelaa ja vatsa toimii. Ehkä tämä ruokavalio on minulle se kaikkein paras?! Olen myös päättänyt, että hiilariähkyjä en syö enään. Treenata kyllä jaksaa ihan niillä "hyvillä" hiilareillakin, siihen ei tarvitse yhtään lisättyä sokeria tai yliprosessoituja viljatuotteita, se on fakta!

Tässä muuten todella mielenkiintoinen sivusto noista "terveellisistä" kasvisöljyistä ja margariineista, joita esim lapsillemme syötetään tarhoissa ja kouluissa koko ajan ja joka päivä! Itse en pystyisi (enkä käytäkään) käyttämään mitään muuta kuin kylmäpuristettuja öljyjä. Tuli oikein paha olo taas kun tuota sivustoa luki...

Sellaisia jorinoita tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....