keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Blogi- ja treenivuosi 2014

No niin, on taas aika vetää blogi- ja treenivuosi yhteen bloggaukseen. Tätä on aina kiva kirjoitella, koska tässä tulee uudelleen elettyä ne parhaimmat hetket vuodesta :) Tästä tullee pitkä tarina, sillä niin paljon ehti taas tänäkin vuonna tapahtua :)

Tämä vuosihan starttasi ennätyspainon ja nilkan tähystysleikkausjonossa ollen. 1.1.2014 aamulla vaaka näytti lukemia 84,3kg! Se oli tosin odotettavaa, sen verran rajusti olin tankannut ja juhlinutkin tuossa ennen vuodentaitetta ja treenimotivaatiokin oli ollut vähän niin ja näin, kun juosta ei yksinkertaisesti pystynyt.

Melkoinen jässikkä sitä oltiin vuoden alkaessa :D
Toki olin liikkunut melko monipuolisesti, mutta ravinto oli liian ravinnerikasta ;) Vuoden alusta päätin aloittaa #laihislive:n ja myös treenata kovaa ennen 20.2.2014 odottelevaa leikkausta. Paino siitä lähtikin melko nopeasti laskuun ja samalla treenasi kuin eläin kaikkea muuta kuin juoksua. Kävin vesijuoksemassa, uimassa, salilla, ajoin kuntofillarilla ja sotkin crosstrainerilla. Niin ja ajoin läpi talven myös kaikki duunimatkat fillarilla 20km/pv.

Tämän takia ei tullut kuluvalle vuodelle mitään sen isompia tavoitteita asestetua. Silloin mietin, että olisihan se joskus kiva maraton vielä juosta, mutta kattoos nyt mitä tuleman pitää...

Tammikuu menikin treenillisesti todella mukavasti ja monipuolisesti tuli treenattua :) Paino tippui mukavasti kohti leikkausta ja kuntokin alkoi taas pikkuhiljaa nousemaan. Kävin myös n. kerran viikossa juoksemassa, vaikka eihän hyvää nilkalle tehnytkään :)

Tammikuun treenit
ja paino putosi :)
Helmikuussa treenit jatkuivat ja tavoitteena oli mennä niin hyvässä kunnossa leikkaukseen kuin mahdollista. Oliko siinä mitään järkeä tai ei, mutta ainakin sain sen avulla treenattua hyvin ja monipuolisesti!

Sitten se Helmikuun 20. päivä koitti ja pääsin kirurgin pöydälle! Tuota päivää oli odoteltu edellisen vuoden marraskuulta asti... Kirjoittelin silloin kisaraporttia leikkauksesta, joten sen tarkemmin en sitä lähde tässä availemaan. Mutta summasummarum: leikkaus meni odotetun hyvin ja nilkasta saatiin poistettua ylimääräinen luunokka ja muutenkin nilkkaniveltä saatiin putsattua ylimääräisestä moskasta. (#laihislive päättyi myös tuohon aamuun ja leikkaus("kisa")paino oli 77kg, eli -7,3kg 1.1 --> 20.2)

Potilas Järvinen valmiina operaatioon :)
Leikkauksen jälkeen minulla oli viikon ajan käytössä GameReady merkkinen laite, jolla piti saada pidettyä leikkauksen jälkeinen turvotus minimissä ja sitä kautta nopeutettua sen toipumista. Turvotus olikin olematonta ja pystyin muutenkin varaamaan jalalle painoa jo heti leikkauspäivän illalla. Tästä siis alkoi kiivas kuntoutus kohti ensimmäisiä juoksuaskeleita :)


Helmikuussa tuli myös monipuolista treeniä ja melko paljonkin tuli treenattua, vaikka viimeiset päivät menikin lähinnä sohvalla maatessa GR:n kanssa :) Sairaslomaa tuli pideltyä n. viikon verran. Menin muuten duuniinkin fillarilla heti ekana työpäivänä leikkauksen jälkeen :)

Helmikuun touhuilut
Pari viikkoa leikkauksesta ja pystyin jo vesijuoksemaan vyöllä, uimaan pullarilla ja fillaroimaan työmatkat, joten ihan nolliin ei hyväksi ennen leikkausta kasvanut kunto tippunut missän vaiheessa. Oli siitä kovaa treenaamisesta siis varmaan joku hyöty kuitenkin..

Post-op hoitoa ja kuntoutusta valvoi FTK:n J. Kangas, jonka vastaanotolla kävinkin ahkerasti leikkauksen jälkeen. Taisin käydä parin viikon välein ja yhteensä seitsemän kertaa aina toukuun alkupuolelle asti. Jokaisella kerralla kuntoutettavan nilkan treenit monipuolistui ja samalla vaikeutui ja rankkeni, joten progressiivisesti sitä kohti ensimmäisiä juoksuaskeleita mentiin.

Alkuvuodesta tuli kokkailtua jostain syystä tosi paljon kaikkea sellaista, mitä en ollut koskaan ennen kokeillutkaan. Ja siitä tulikin uusi harrastus! Oli kiva etsiä netistä uusia reseptejä ja kokeilla sitten niitä. Tämä liittyi kyllä varmasti myös #laihislive:en, mutta ei ollut kokonaan sen ansiota.

Olen aina ollut kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta, mutta kuluvana vuonna siitä on tullut entistä tärkeämpi osa elämääni. Olen syönyt entistä enemmän kasviksia, pähkinöitä & siemeniä ja raakaruokakokeiluja on tullut harrastettua myös..

Treenipuolella maaliskuu sujui samoissa merkeissä kuin tammi- ja helmikuukin. Monipuolisesti, mutta ilman juoksua.

Maaliskuu
Huhtikuussa mieli juoksemaan alkoi olla jo kova, mutta nilkan toiminta ei ollut vielä sillä tasolla, että olisin Kankaalta juoksulupaa saanut! Oli siis edeleen treenattava kovaa ja kuntoutettava nilkkaa mitä monipuolisimmilla liikkeillä :)

jumppaa jumppaa, nilkkajumppaa
Huhtikuun puolella tapahtui myös se, mitä meikäläinen oli odotellut ja huudellut jo pidemmmän aikaa!! DAVID "The Choden One" MOYES sai kenkää Man Unitedin peräsimestä!! Alkoi kova spekulaointi jatkajasta ja melko pian saatiinkin lukeaa uutisia Luis van Gaalin pestauksesta ja siitä, että hän ottaa vastuun heti kesän MM-kisojen jälkeen! Kauden lopussa managerina toimi R. Giggs apunaan P. Neville, N. Butt ja P. Scholes!! Se oli mukavaa aikaa se :)


Huhtikuun touhuilut
Saapui Toukokuu ja kalenterissa paistoi isolla merkintä 15.5.2014 "JUOKSULUPA". Sitä päivää oli odoteltu vähintään yhtä paljon kuin alkuvuoden leikkauspäivää!! Sitä ennen kuitenkin käynnistyi viimeinen vaihe Kankaan kuntoutuksesta ja tästä vähän osviittaa siihen, miten minä tuota lukkiintuvaa nilkkaa oikein kuntoutin :)

Saapui se päivä, eli 15.5 ja mitenkäs muuten kuin klo 05:14 suuntasin ekalle juoksulenkilleni pitkään aikaan! Matkaa kertyi 4km ja se tuntui niiiiin makeelta!! Jossain vaiheessa kuntoutusta oli tullut fiiliksiä, että tuleeko tästä mitään ja juoksenko enään ikinä tällä koivella. Nyt kuitenkin juoksin!

Nilkka kesti siis ekan lenkin ja tokan ja kolmannenkin, joten siitä se lähti taas rullaamaan! Pieniä toiveita aloin jo elättelemään syksyisestä maratonista Berliinissä, mutta otin silti jokaisen lenkin bonuksena ja tyytyväisenä vastaan :)

Toukokuu ja JUOKSUA taas mukana :)
Juoksukunto oli melko hyvä heti ensimmäisistä lenkeistä alkaen. Jotain olin siis telakan aikana tehnyt oikein ja korvaavat treenit olivat purreet todella hyvin! Painoni oli alimmillaan moneen vuoteen (77-78kg) ja juoksu tuntui oikeasti melko helpolta! Kesäkuun alussa olen näköjään laittanut jo alkutilannetta ylös ja alkanut suunnittelemaan jo projektia kohti Berliinin maratonia. Treenivauhdit näyttivät olevan seuraavat:
- pk/kevyt hitusen alle 5.00/km
- reipas siellä 4.00-4.15/km
Noista lähtökohdista oli siis kiva aloitella ne oikeat juoksutreenit.

Kesäkuussa oli muutenkin paljon kaikenlaista. Tuli oltua aamuvuorossa, kun ensimmäinen HHM juostiin helsingin ytimessä! Myös Futiksen MM-kisat alkoivat Brasiliassa ja ne päättyivät täysin suvereenisti kisoissa pelanneen Saksan juhliin! Oli hienot kisat ja siellä pelattiin sellaista futista josta minä pidän! Paljon maaleja ja hyökkäykseen panostettiin jopa enemmän kuin oman maalin varjeluun!

HHM ja aamuvuoro :)
Kesäkuussa oli myös kauden ensimmäisen juoksukisan vuoro! Kävin juoksemassa Mäntsälässä legendaarisen Väläkän lenkin ja pokaalihan sieltä oli heti kotiintuomisena :) Hietalan Jannen kanssa käytiin raastamassa ja häneltä minä tuosta "legendaarisesta" kisasta kuulinkin ;)

ja heti pallilla!
Ja tottakai kesäkuuhun ja juhannuksen alle kuului myös perinteinen Juhannusklassikko, joka tuli poljettua tänäkin juhannuksena! Tällä kertaa matkassa mukana Lari ja Jouni. Se oli hieno päivä ja jälleen kerran klassikkoa päästiin sotkemaan lähes täydellisessä säässä!

Juhannusklassikko 2014 ja PÄÄjoukko
Loppukuusta sitä oltiinkin jo valmiina uuden projektin alkuun ja se oli se Berliinin projekti, jolle Coach-Nummela keksi aivan mielettömän hauskan nimen: "Ich bin ein Berliner - Munkki vai Maratoonari" ja virallisena hästäginä toimi #munkkivaimaratoonari. Tämä projektihan onnistui ihan kivasti, mutta siitä lisää sitten myöhemmin tässä vuosiraportissa..

Kesäkuu ja juoksua jo ihan kivasti!
Heinäkuussa tuli lisättyä juoksukilsoja ja samalla vähän vähennettyä oheisliikuntaa. Progressiivistä nousua toki, ei mitään älyttömiä määrän nostoja.. Juoksukunto kasvoi edelleen ja nilkka toimi hyvin. Välillä oli pieniä lukittumisen pelkoja ja tuntemuksia, mutta hyvällä ja säännöllisellä jumpalla sain pidettyä nilkkalukot poissa ja treeni nousujohteisena.

Heinäkuussa juoksin Viikin viitosen aikaan 17.39 ja kävin aluemestiksissä rykäsemässä 5000m kisan aikaan  17.29,27. Oli mukavaa taas kisailla, vaikka noi maksimivauhtiset alimatkat eivät ihan ennätysvauhteihin vielä yltäneetkään. Olin kuitenkin melko positiivinen Berliinin suhteen ja muistelin, että mietiskelin jopa ennätyksen (2:48.54) olevan mahdollinen, JOS kaikki menee kisaan asti niin kuin oltiin suunniteltu...

Aina niin mukavalta Viikin Viitoselta
Heinäkuussa oli muuten mun triathlon debyyttikin! Olin sen verran monipuolisesti treenaillut koko alkuvuoden, että ajattelin käydä tekemässä hyvän, kovan ja vähän pidemmän treenin lahessa järjestettävässä Louhikko Triathlonissa. Matkana oli olympiamatka, eli 1600m uintia, 40km fillaria ja kymppi juoksua. Mitään en kisalta osannut odotella, mutta kilpailuhenkisenä kaverina olin laskeskellut, että kyllä alle 2.40 piti mennä ;)

Ennen kisaa hymyilytti
Kisan uinti osuus meni yllättävän hyvin ja pääsin nousemaan altaasta ennen kisa nopeinta kaveria. Uintiosuuden aika 26.43. Ensimmäisessä vaihdossa triathlonin luonne tuli kuitenkin selväksi, sillä kisan nopein pääsi starttaamaan omalle fillariosuudelleen pari minuuttia ennen meikäläistä :) Pientä säätöä vielä olisi noissa vaihdoissa... :)

Fillariosuudella tuli myös selväksi se, että ei noissa karkeloissa millään maantiefillareilla pärjää.. Kaikki mut ohittineet kaverit sotkivat jollain fillareilla joihin oystyi nojaamaan tankoihin ;) Yhtään maantiefillaria ei ohi tullut! Fillari osuuteen meni aikaa 1.14,30.

Fillarin jälkeen Ambittiin väliajat :)
Sitten päästiinkin juoksemaan :) Juoksu kulki todella hyvin ja nojapyöräijöitä tuli selkä edellä vastaan lähes koko matkan ajan :) Juoksuun kului aikaa 38.40 ja se oli reilut 5 minuuttia nopeammin kuin toiseksi nopeiten juossut. Vaihtoihin ja fillariin kului kuitenkin ihan liikaa aikaa, jotta kisan nopeimman tittelistä olisi päässyt kilpailemaan...

Juoksuosuus oli se paras osuus :)
Kisan loppuaika oli 2.24.50, joten melko reilusti tuli alitettua se 2.40 tavoite :) Tästä vielä kisaraporttiin. Hauska laji ja pitänee joku vuosi käydä myös pidempiä matkoja kokeilemassa..

Heinäkuu ja juoksukilsat alkavat näyttää jo treenaamiselta..
Elokuussa tapahtui myöskin merkittäviä asioita. Päälimmäisenä mieleen palaa työpaikanvaihto! Olin ehtinyt olla CGI:n palveluksessa jo 8 vuotta, kunnes sain upean mahdollisuuden hypätä uuteen duuniin ja kerta heittämällä sain uuden Suunnon työelämääni!
Tämä vaihdos oli todellinen piristysruiske silloin tällöin melko puuduttavaltakin tuntuneeseen työelämään. Nyt n. 4 kk vaihdoksen jälkeen, en voisi olla varmempi siitä, että tein juuri oikean valinnan tuolloin heinä-elokuussa! Olen nauttinut jokaisesta päivästä ja on hienoa tehdä töitä sellaisen asian parissa, joka kiinnostaa myös siviilipuolellakin :) Myös työkavereista on tullut entistä lähempiä ihmisiä ja tuntuu että olen löytänyt oikean Suunto-perheen :)

Elokuussa kävin juoksemassa myös viimeisen "kunnon" kisani ennen Berliiniä. Puolimaratoniksi valikoitui aikataulullisesti Kangasalan puolimaraton. Reitti oli melko haastava ja jalkojen alla vaihteli ylämäki, alamäki, asvaltti, hiekka, sora ja muut alustat. Ajaksi tuli uusi PB, eli 1.21.21 ja samalla miesten sarjan 2. sija lämmitti mieltä ja nosti odotukset Berliiniä varten sopivan koviksi :) Ehkä se ennätys olisi juostavissa?!

Rahan tuloa ei voi estää ;)
Myös pikkubroidin häitä tuli juhlittua Elokuun aikana. Hienot ja perinteikkäät suomalaiset häät sen kaikissa merkityksissä :) Nyt on kaikki veljekset onnellisesti naimisissa, joten pidetään tästä kiinni :)

Brothers of Järvinen
Elokuun juoksukilsat nousivat kaikkien aikojen ennätykseeni, ollen 516,1km/kk! Treenit kulki, juoksu kuki, määrät nousivat ja Berliini lähestyi! Aijett, kun eleltiin mukavia aikoja juoksun saralla :) Elokuun lopulla juoksin reippaan pitkiksen seuraavin statsein: 25km@4.21/km + 5km@3.54/km + 4km@4.28/km ja se jos mikä nosti sitten odotukset kattoon Berliiniä varten! Mä todellakin tulen juoksemaan sen ennätyksen!

Elokuun juoksut
Päästiin Syyskuuhun, eli se olisikin sitten kisakuukausi! Alle kuukausi Berliiniin ja treenit alkoivat pikkuhiljaa tippua kohti kisaa. Juoksin toki laadukkaita ja kovempia treenejä kuin ikinä ennen yhtäkään kisaa, mutta määrät oli tippumaan päin. Juoksin esim Yrittäjä kympin seuraavin speksein: Alkuverkaksi 15km reipasta + Yrittäjäkymppi kovaa (36.59) + 10km reipasta.

Syyskuussa tuli ensi-iltaan myös muuan elokuva Mielensäpahoittaja ja miniä, jossa minä ja kaverit olimme avustamassa Domea kun kuvattiin Lassen kaatuminen siinä kuuluisassa 10000m kisassa 70-luvulla... Itse elokuvassa esiinnyttiin ehkä noin 1,1 sekunnin verran, mutta esiinnyttiin kuitenkin!!

Ryhmä rämä. Itse Frank Shorterina toinen oikealta ;)
Edessäni odotteli se kauden päätapahtuma, nimittäin Maraton ja vieläpä niistä kaikista se kaikkein kaunein ja suurin, Berliinin maraton! Treenit oli sujuneet lähestulkoon täydellisesti, paino oli ennen tankkausta 73kg, eli rapiat 11kg alempana kuin 1.1.! Treenillisesti kaikki oli siis mennyt tähän asti siihen kuuluisaan nappiin, sillä ekat juoksuaskeleenihan olin päässyt ottamaan 15.5, eli noin 4,5kk ennen kisaa.

Ennen Berliiniä mies oli kuivassa kunnossa. Tosin rusketus ei ollut paras mahdollinen ;)
Viimeistelytreeniksi Coach-Nummela oli laittanut hänen suojateilleen niin kovin tutun 6-5-4-3-2km/1km vetotreenin! Treeni kulki kuin unelma ja odotukset kisaan olivat jäätävän kovat!!

Tankkaussapuskoita :) Kiitos vielä Northforcelle aivan mahtavista tuotteista ja sponssista!!
Kirjoittelin ennen kisaa seuraavanlaisen yhteenvedon. Kaikki oli todellakin mennyt niin kuin oli suunniteltu. Ja kuten tuolta projektin sivuilta voi tsekkailla, niin hyvin progressiivisesti treenit sain vedettyä ja se kaikkein paras kunto sattui juurikin oikeaan paikkaan. On se Aki vaan jäätävä koutsi ;) Kiitoksen paikka on myös NorthForcelle, joka lähti extempore sponssaamaan mun #munkkivaimaratoonari projektia lähettämällä mahtavan tuotepaketin kisaa edeltävää ja kisan aikaista tankkausta helpottamaan!

Olin siis päättänyt lähteä juoksemaan ennätystäni, eli alle 2.48.54 loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Kisakeli oli muuten täydellinen, niin kuoin Berliinissä kuulemma tuppaa olemaan. :)

Pääsin starttaamaan ihan eliitin peesistä, eli B-lähtöryhmän keulilta! Näin Kimetot ja kumppanit ihan siinä nenäni edessä. Mietin, että tästä tulee hyvä päivä :)

Pyssystä liikkeelle ja ekat kilometrit ihan hurmiossa! Kuinka hienoa olikaan taas juosta maratonia! Yleisöä pilvin pimein ja juoksu tuntui rullaavan kuin itsestään. En välittänyt väliajoista.

Kunnes tultiin 5km tolpalle. Katsoin kelloon ja aika 18.45. Se oli sen 10sek/km rapsakampaa vauhtia kuin oli tarkoitus lähteä liikkeelle :) No antaapi mennä vaan. Seuraavat vitoset 19.08, 19.13 ja 19.10. Rapasakkaa oli vauhti edelleen ja puolimaratonin väliaikana kellotinkin uuden puolikkaan enkkani 1.20.31. Olin siis 2.40,02 vauhdissa :D

Puolimaran jälkeen vauhtini alkoi hiipumaan (vaikka jaloissa ei pahalta tuntunutkaan). Mutta missään vaiheessa en ajatellut että kohta tulee seinä tai muuri koska Berliinissä kuitenkin oltiin ;) Seuraavat väliajat tulivat 25km 1.35,48, 30km 1.55,29 ja 35km 2.15,36. Oli edelleen huimassa ennätysvauhdissa! Uskoisin että jalkojen hyytyminen johtui osittain myös asvaltti-iskutuksen puutteesta treenissä nilkkaa suojellen...

Viimeiset kilsat tulivat edelleen melko hyvin ja pääsin nauttimaan kaverini Jussin antamasta kannustuksesta ihan maalisuoralle asti! Kiitokset vielä kerran siitä! Legendaarisen Brandenburgin sillan jälkeen alkoi mieli ja kroppa luulemaan että olin jo maalissa ja ekat krampin poikaset saapuivat häiritsemään loppusuoraani. Pääsin kuitenkin juoksemaan suorilla jaloillani maaliin asti ja uusi ennätyksekseni kirjataan nyt 2.44.32!

Väsynyt, mutta onnellinen juoksijapoika :)
Oli melkoiset fiilikset kisan jälkeen! Takana oli kuitenkin jo pari vuotta enemmän tai vähemmän nilkkaongelmien kanssa painimista ja välillä tosiaan pieniä epäilyksiä siitä, että pystyykö sitä enään maratoneja juoksemaan.. ja sitten sitä juoksee reilut 4 minsaa enkasta pois ja kaikki menee nappiin! Upea fiilis, jota en ihan heti unohda!!!

Lähes pelkkää juoksua syyskuussa..
Berliinin jälkeen olin päättänyt levätä kunnolla ja kisailla sen jälkeen vielä vitosen ja kympin kisoissa, jotta voisin saada myös niistä uudet enkkani tälle kaudelle. Noh, ihan niin ei asiat sitten olekaan menneet.

Alle viikko Berliinistä ja perhe Järvinen suunnisti kohti Turkin aurinkoa. Siellä puolihoidon kanssa oli vähän ongelmia, koska minähän en buffetissa osaa syödä normaalisti. Ja sitten kun se pöytä on edessä 3 kertaa päivässä 7 päivän ajan... aijai. Sain juostua myös muutamia lenkkejä siellä ranoilla ja kukkuloilla ja jalat tuntuivat olevan hyvin palautuneet.

Alanyan auringonnousua aamulenkiltä
Turkin jälkeen oli tarkoitus palata pikkuhiljaa treenailun makuun kohti niitä vitosen ja kympin enkkoja. Noh, tuli Palis Cuppi ja kylkiluun murtuma. Se niistä enkoista ja treeneistä taas vähäksi aikaa. No tulipahan ainakin paluteltua Maratonista kunnolla :) Lokakuusta muodostuikin se treenipuolelta hiljaisin ja rauhallisin kuukausi..

Lokukuu, vuoden "surkein" treenikuukausi.
Sitten päästiinkin Marraskuuhun. Jotkut juoksijat pitävät silloin marrasputken, eli juoksevat joka päivä. Itse pidin mallasputken, johon kuuluivat RH:n pikkujoulut, varjovarpajaiset, vaimon valmistujaiset ja duunin pikkujoulut. Se siis siitäkin treenikuukaudesta. Samalla nilkka alkoi oireilemaan ja tuntemukset lukkotiloista oli täällä taas! Pystyin kuitenkin taas juoksemaan kylkiluitteni kanssa ja treenillisesti ihan ok kuukausi, vaikkakin noi juhlathan sitä söikin rajusti..

Kävin minä loppukuusta juoksemassa Aktia Cupin ekan osakisan. En ollut tehnyt Berliinin jälkeen oikeastaan ollenkaan tehotreenejä ja läksinkin juoksemaan sitä "rennonkovaa". Juoksu kuitenkin kulki odotettua paremmin ja maaliin saavuin hyvin nousujohteisen kisan jälkeen ajassa 36.18, joka sattuu olemaan täsmälleen sama kuin oma enkkani kyseisellä reitillä. (Voi mitä ennätykseni olisikaan tällä hetkellä JOS olisi kaikki mennyt putkeen vielä Berliinin jälkeenkin;) JOS JOS ja JOS :)

Marraskuussa kuitenkin jo juoksuakin...
Nyt mennäänkin sitten jo Joulukuussa ja sama meininki on jatkunut myös tässäkin kuussa. Nilkka on jumissa ja se on alkanut myös rasittaa akillesjännettäni niin, että olen jättänyt juoksut juoksematta ja vain sotkenut treenit kuntofillarilla, crossarilla ja käynyt muutaman kerran hiihtelemässäkin.. Odottelen tässä aikaa J. Kankaan vastaanotolle, mutta se aika on vasta 5.1.2015. No ainakin taas monipuolisuutta löytyy treeneistä :)

Joulukuussa taas monipuolisesti
Joulukuun alussa kävin tekemässä myös 800m debyyttini Esport Arenalla Itsenäisyyspäivän kisoissa. Nyt on siltäkin matkalta aika ja se kirjataan nyt 2.15,07. Täytyy sanoa että raju matka!! Nyt kun on enkka siltäkin matkalta, niin pitääpäs josksus käydä sitäkin parantamassa, tai ainakin yrittämässä ;)

Raastamassa kasia
Sellainen oli siis meikäläisen blogi- ja teenivuosi 2014! Melko pitkä tarinahan siitä tuli, mutta olipahan vuodessa aika monta eri tapahtumaakin! Nyt kun asiaa tarkastelee jälkikäteen, niin aika monijakoinen vuoteni on kyllä juoksun puolelta ollut! Alkuvuosi telakalla, keskivuosi lennettiin kovaa & korkealla ja loppuvuosi taas matalalentoa :)

Tällä hetkellä fiilikset tulevan kauden juoksuista on melko samat kuin tasan vuosikin sitten. En tosiaan tiedä mitä nilkallani/nilkalleni pystyy tekemään. Toivottavasti Kankaan maagiset kädet 5.1 tuo jotain uutta siihen probleemaan. Mutta ehkä tämä tästä, niin tänäkin vuonna :) Jos ei muuta, niin monipuolista treeniä kohti triathloneja tai muita vastaavia :)

Alla vielä movescountin yhteenveto kuluneesta vuodesta:

2014 movet yhdessä paketissa
Eli kaiken kaikkiaan juoksin jopa vähemmän kuin vuonna 2013! Muuten treeniä tulikin sitten enemmän kuin edellisinä vuosina ja kaiken kaikkiaan melko monipuolisestikin, joten kai tämä loppujen lopuksi oli mun juoksijauran paras :) Enkat kuitenkin maratonilta & puolimaratonilta, kympillä sivuten enkkaa ja 800m & vesijuoksusssa ihka uudet enkat...

Vuosi sisälsi treeniä 577h ja kehonhuoltoa 264h. Kas siinä datat mitä lähdetään huomisesta alkaen taas metsästämään. Se tekee siis reilut 90min treeniä ja 45min kehonhuoltoa per päivä :)

Ja vaikka tämä tarina koskikin ainoastaan tätä urheilupuolta, niin on vuodessa tapahtunut paljon muitakin hyviä juttuja! Muksut on kasvaneet taas vuodella, vaimosta on tullut fysioterapeutti ja duunissa on kivaa :) Alla vielä ihan randomkuvia ja yksi upea video vuoden varrelta :)
Happy days with Juha @ jakepake's Bachelor Party ;)
Jimi ja futis :)
Jessi ja joulumekko :)
PPS:n paidan julkistamistilaisuus
Muksut HopLopissa pienen VK-treenin jälkeen
Ellu ja Expertin myyjä
Onko joku muka jaksanut lukea tänne asti? No jos on, niin sitten on vielä se video.. Tästä proggiksesta ISO kiitos kuvaaja-ohjaajalle Mikalle! Tätä oli kiva tehdä ja lopputulos oli aivan maaginen!!KIIIIITOOOS ja palaillaan ensi vuonna asiaan :)


2 kommenttia:

  1. Hieno yhteenveto vuodesta. Tsemppiä paljon vuoden 2015 koitoksiin!

    VastaaPoista
  2. Hieno yhteenveto ja upeita juoksutuloksia. Tuo video on mahtava!

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....