torstai 2. lokakuuta 2014

Paluu arkeen ja Berliinin loppuyhteenveto

No niin, jalat alkaa olemaan kivuttomat ja ollaan taas palattu arkeen, eli voisi vetää hieman tunnelmia yhteen.

Edelleen olen siis todella tyytyväinen juoksuuni ja siihen, että kaikkien vaikeuksien jälkeen pääsin taas maistamaan maratonia ihan juoksijana, enkä pelkästään kisaturistina. Maratononnellisuus sen kuin jatkuu :)

Kisaraportti tuli kirjoitettua jo paikanpäällä, joten siinä jäi monta juttua kertomatta ja sanomatta. Yritetään korjata asia tällä postauksella :) Myöskään mitään jossittelua tai spekulaatioita kisasta en viitsinyt/jaksanut silloin kirjoitella, joten hieman sitäkin on alempana luvassa :)

Berliini on upea kaupunki, jossa en ollut ennen kisamatkaa ikinä päässyt käymään. Sen historia paistaa hienosti esiin siellä täällä ja modernejakin taloja ja rakennuksia löytyy. Itseä ei ikinä historia tai vastaava ole kiinnostanut, mutta Berliinissä käytyäni täytyy sanoa, että seim. Berliinin muuri ja sen vaiheet kiinnostavat tällä hetkellä todella paljon. Täytyy ajan kanssa syventyä aiheeseen tarkemmin ja katsoa vaikka joku youtube-dokkari aiheesta.

Pikkuyksityiskohtia oli hauska bongailla. Currywurstit ja Bretzelit on selkeesti iso juttu paikallisille, mutta yksi hienommista on kuitenkin liikennevaloissa esiintyvä ampelmann :)


Berliin kadut ja kisareitti ovat uskomattoman tasaiset! Onneksi maailmassa löytyy tällaisiakin kaupunkeja meille maratoonareille :) Paljon jäi vielä nähtävää ja enkassakin on varmasti vielä pois kirittäää, joten paluu Berliinin kaduille tulee tapahtumaan joku vuosi, se on varma!

Itse kisaan jos palaan vielä pieneksi toviksi, kun sitä on nyt tullut tässä muutama päivä sulateltua ja Saaran sanoin: "kisojen jälkeinen spekulointi on kivaa" :)

Lähdin kisaan siinä uskossa, että 3.55-3.57/km on oikea kisavauhti tällä hetkellä, mutta taisin olla hieman väärässä.

Alussa juoksu tuntui todella hyvältä ja kevyeltä, niin en jaksanut kovasti stressata vauhdista tai siitä, että eka vitonen tuli liian kovaa, tai kymppiin tai puolikkaaseen. Syke oli kuitenkin alhaalla ja olisi tuntunut todella höntiltä juosta vaikka 10 pykälää normaalia maratonsykkeideni alapuolella vain sen takia, että olin asettanut jonkun tavoitteen ennen kisaa. On totta, että ehkä rauhallisemmalla alkuvauhdilla olisin pystynyt juoksemaan toisen puoliskon nopeammin, mutta olisiko aikani ollut yhtään sen parempi? En nimittäin usko että kovinkaan paljon.

Jalkani nimittäin jähmettyivät pikkuhiljaa matkan edetessä ja uskon että ne olisivat jähmettyneet samalla tavalla, vaikka eka puolikas olisi ollut minuutin tai kaksi hitaampi. Uskon, että jalkojeni jähmettyminen ei ollut liian kovan vauhdin, vaan liian vähäisten treenikilometrien määrä asvaltilla. Niitä kun tuli nilkkaa säästellen vedettyä ennen Berliiniä vähiten mitä yhdellekään maratonille ennen tätä. Vedin 3-4 avaintreeniä asvaltilla ja kaikki muut joko radalla tai keskuspuiston hiekkateillä.

Eli en väitä, ettei tuo 1.20.31 ollut himpun verran liian kova aloitus, mutta väitän, että loppuaikaan alun passailu ei olisi tällä kertaa vaikuttanut paljonkaan. Olisin ollut iskunkestävyyden kanssa pulassa myös rauhallisemmalla aloituksella. Eri mieltä saa asiasta olla, mutta minä olen tätä mieltä :) Tämä asia on tulevaisuudessa helppo korjata --> enemmän aikaa vaan maanteillä. Nilkka kyllä sen taitaa jo kestää.

Alla muutama otos matkan varrelta ihan virallisien kameroiden ikuistamina. Anteeksi pienet tekstit kuvien päällä, ei ollut varaa ostaa niitä :) Kyseinen kuuden kuvan sarja toimii sarjakuvana matkan fiiliksistä. Helposta loppusuoran kramppaaviin pohkeisiin :) Juuri niin kuin maratonilla kuuluukin! Maalissa sitten fiilis on mitä parhain :)

Helppoa...
Lisää helpooa...
Loppusuoraa...
Jussin kanssa :) :)
Kriston kanssa :) :)
Happy Finisher :)
Loppuun vielä muutama juoksuvideo :) Ensimmäisessä on mun Ambit3:n nauhoittamat datat videon muodossa. Ja sitten jälkimmäinen on vihdoinkin tällä viikolla valmistunut juoksuvideo, jota kuvailtiin kaverini Mikan kanssa viime kesän aikana. Minusta molemmat ovat varsin hienoja videoita! Varsinkin tuo "Morning Run Helsinki" :)

Ja ensi viikon allekirjoittanut viettää etelän lämmössä ja palauttelee jalkojaan kevyen rantahiekkapaljasjalkajuoksun parissa :) Palaillaan sitten sen jälkeen taas asiaan ja ehkä silloin on jo tulevat suunnitelmatkin nytkähtäneet askeleen eteenpäin. Mutta kai se pitää sitä #sub240 kohti alkaa syksymmällä treenailemaan :)

5 kommenttia:

 1. Jos Berliinin kahtijakoon ja muuriin liittyvät asiat kiinnostaa (mutta tylsä historia ei), niin kannattaa katsoa aiheeseen liittyviä leffoja! Yksiä parhaimpia saksalaisia leffoja on Das Leben der Anderen ja Goodbye Lenin. Voin suositella! :) t. aina Berliiniin rakastunut

  Olen samoilla linjoilla jossittelujesi kanssa, vaikea sanoa olisiko aika ollut paljoa parempi vähän hitaammalla alulla. Turhapa sitä on ehkä miettiä, vaan olla ihan maratononnellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. Täytyypäs tsekkailla noita leffoja joskus... :)

   Poista
 2. Kiva video. Oli mukava muistella lämmintä ja kaunista Suomen kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, näillä syysilmoilla ei tee yhtään pahaa muistella vanhoja :)

   Poista
 3. Tosi mahtava video morning run, tyylikkyyttä ja elokuvameininkiä. Omin silmin kaikki on karumpaa.

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....