maanantai 22. syyskuuta 2014

Projektin #munkkivaimaratoonari viikko 12/13

Se olisi kisaviikkoa vaille valmis projekti. Treenit kevenivät menneellä viikolla selvästi ja viikon loppua kohden myös jalat alkoivaivat huomaamaan keventyneen harjoittelun ja viikonloppuna juoksu oli jo ihan erilaista kuin alkuviikosta! Toivottavasti sama trendi jatkuu vielä tämän viikon ja sunnuntaina sitten liikahtaa Berliinin kaduilla!

Maanantaiaamuna juoksin kevyttä Hietalan Jannen kanssa. On mahtavaa, että samalla alueella asuu toinenkin hörhö, sillä ma aamun treffit oltiin sovittu Haltialan sillalla klo 05:00 :)

Tiistaina pistelin reipasta pk:ta tunnin verran ja keskiviikkona kävin tekemässä vikan ratatreenin ennen Berliiniä! Ohjelmassa oli 20x400m/30sek + 2x1km/3min, mutta toteutukseksi jäi tällä kertaa ainoastaan nuo nelisataset, koska vatsani oli eri mieltä harjoituksen kulusta.. joskus 17. vedon nurkilla vatsa oli jo tosi sekaisin, joten vikan vedon jälkeen totesin, että ei kannata alkaa väkisin tonneja enään nykimään.. Munkki olin siis ainakin tuossa treenissä ;)

Torstaina pidin lepopäivän ja perjantaina kävin hölkkäilemässä 40min lenkuran. Lauantaina vielä pätkä maravauhtista ja eilen sitten taas kevyttä 50minsan verran. Siinä keventely viikon ohjelma :)

Tässä vielä yhteenveto:
YHTEENSÄ:
Juoksu 80,26 km & 6h 12min
Muu liikunta 40min
Lihashuolto/-kunto 5h 55min
--> 12h 47min

keskiviikon ratatreenin tunnelmia
Kisavalmistelut on jo loppumetreillä myös. Tankkausruokia on jo tehty pakkaseen odottelemaan ja muutamia kuivamuonahankintojakin jo tehtynä :) Tankkaussuunnitelmaa (ke-pe) olen rustaillut paperille ja kisastategiaa olen pohtinut myös.

Kisavauhtia en ole päättänyt vieläkään. Järki sanoo että enkkakin olisi näiden vaikeiden kahden vuoden jälkeen jo saavutus, mutta kunto antaisi varmasti mennä kovempaakin kuin tuo 4.00/km. Sitä voisi lähteä liikkeelle vaikka 3.55/km ja sitten katsella minne asti munkin jalat kantaa. Mutta sitten toisin päin ajateltuna lähtisi rauhallisemmin liikkeelle ja kiristelisi lopussa.. Viime lauantaina "kisavauhtinen" kulki melko raskaan oloisesti 3.57/km (avg155), mutta silläkin reitillä oli mäkiä, joita Berliinissä ei ole... Saas nähdä EN TIEDÄ, mutta lupaan että seuraavassa postauksessani tiedän :) 

Niin, ja olenhan mä saanut tässä projektin viime metreillä uuden yhteistyökumppaninkin!! Nimittäin Northforce lupautui autamaan kisaa edeltävässä tankkauksessa, kisan aikaisessa juomahuollossa ja kisan jälkeisessä palautumisessa! Aionkin tällä kertaa tankkausvaiheessa välttää ähkyä ja saada suuren osan hiilareista vedettyä erillaisina juomina ja/tai geeleinä sisään. Tähän auttaa mm. Endurance, jossa on onneksi vähän protkuakin messissä, ettei ihan pelkällä hiilareilla tule eleltyä :)

Uusi yhteistyökumppani!!
Ja itse kisaan olen ajatellut laittaa omat pullot (koska se on meille tavallisille juoksijoillekin mahdollista Berliinissä!) ja ne ajattelin täyttää Northforcen Extreme ja Universal-juomilla. Näin myös edellisillä maratoneillani ongelmana ollut suolan saanti on turvattu jo juoman välityksellä. Olen käyttänyt tuota Extreme juomaa jo juhannusklassikossa ja muutamilla pitkillä lenkeilläni ja olen jäänyt siihen koukkuun. Paras urheilujuoma mitä olen käyttänyt ja suolatasapainon kannalta ihanteellinen. Tosin täytyy ottaa sen kanssa myös geeliä, sillä energiaa siitä ei saa tarpeeksi maratonin mittaisella matkalla..

Kisaviikolla voisin vetää treenit koko projektin osalta yhteen ja tsekkailla vähän tilastoja kuntoon :) Eli palaillaan jo ennen kisaa seuraavan kerran :)

On tämä maratonviikko vaan niiiiin jännää aikaa ja tätä on odotettu nyt jo muutama vuosi!

7 kommenttia:

 1. Hienoa että pääset vihdoin juoksemaan Berliinissä. Itsekin ikuisena vammakoneena tiedän, että jo viivalle saakka pääsy voi olla kiven takana. Tsemppiä juoksuun, ennätys kolisee "kevyesti" uusille minuuteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika kiven takana nää marastartit ovat olleet! Toivottavasti tämä viikko menisi nopeasti ja vielä putkeenkin, niin pääsee taas viivalle! MARATONviikko on muutes hienoa aikaa :) Huomenna sitten niitä hiilareita... Ennätys ei ikinä tule helpolla, mutta sitä lähdetään yrittämään!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvää settiä koko 12 viikkoa! Treenit lupailee ennätystä, mutta toki kun startit ovat harvassa olleet, niin parhaan mielen saa kunhan muistaa, että maltti on valttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, 12 viikkoa on aika vähän jalkojen päällä ja maltti on valttia. Onneksi Maltti on mun toinen nimeni :P

   Poista
 4. Minkälaisia tankkausruokia käytät ja miten ylipäänsä olet tankkauksen suunnitellut? Tsemppiä juoksuun!

  T: Yksi blogisi kolmesta lukijasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen pyrkinyt syömään hiilareita sen 10g/painokilo/vrk 3 päivää putkeen ja sitten pitänyt ns. normisafka päivän just ennen kisapäivää, eli nyt lauantaina.

   Tankkausruokia olen käyttänyt kaikkea mahdollista missä on paljohkosti hiilaria. Mutta en ole myöskään protkuja ja rasvoja ihan nolliin vetänyt koskaan.

   Tällä kertaa mulla on pakkaseen tehtynä 3 riisruokaa ja 3 pastaruokaa (molempia siis 1/pv), sitten on mehua, mehukeittoa, rusinoita, vaaleaa leipää, hunajaa, taateleita, omenoita, banaaneita, maltoa, jopa muutama laku ja sitten on noita Northforcen tuotteita. Niillä ajattelin tuon n. 750g hiilaria/pv saada tankattua :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....