sunnuntai 31. elokuuta 2014

Projektin #munkkivaimaratoonari viikko 9/13

Ja jälleen on yksi viikko projektia takana, on viikkoraportin aika :)

Kulunut viikko oli Munkki vai Maratoonari -projektin viikko 9/13, eli vielä on tasan 4 viikkoa aikaa Berliinin maratonille! Juoksu kulkee, siitä ei vaan pääse mihinkään!

Alkuviikko meni perinteisesti kevyen juoksun merkeissä ja ensimmäinen kovempivauhtinen treeni oli keskiviikkoiltana Pukinmäen kentällä, jossa olis tarkoitus juosta 10 x 1600m/3min treeni. No ukkonen oli asiasta toista mieltä ja täältä voitte lukea takemmat selitykset :) 8 vetoa sain kuitenkin siellä sateessa, tuulessa ja lopussa rakeiden seassa puristettua...

Torstai meni palautellessa ja perjantaina oli edessä lyhyt, mutta tehokas mäkitreeni! Hölkkäilin himasta paloheinään ja juoksin siellä ns. takamäkeä n. 40sek ylämäkeä tiukasti ylös. Eka veto oli jotain 43s ja vika 38s, joten nousujohteisena noi rykäsyt tein. Jalat oli kotiinpäin hölkätessä lähes kramppikunnossa, joten ehkä sinne takareisiin ja pohkeisiin tästäkin treenistä jotain jäi :)

Lauantai aamulla kävin hölkkäilemässä keskuspuistossa kevyen kympin tulevan Berliin kämppikseni Kriston kanssa. Oli kiva turista, vähän spekuloida tulevaa matkaa, hotelleja ja kaikkea muutakin :) Tulee loistava matka!!

Viikon päättäväksi treeniksi oli koutsi laittanut niinkin messevän treenin kuin 25km pk2 (4.30/km) + 3km kisavauhtista (4.00/km) + 4km pk2 (4.30/km). Lähdin tahkoamaan treeniä sykkeiden mukaan, sillä päätin että alun 25km vedän 140 sykkeillä, kisavauhtisen 160 sykkeillä ja lopun sitten reipaasti mitä jaloissa on enään jäljellä.

Juoksu kulki alusta asti mahtavasti ja alun 25km kulki avg142@4.21/km, sitten nostin vauhtia ja juoksin vitosen pätkän (lisäsin vähän matkaa, kun keskiviikon treeni jäi kesken;)) avg162@3.54/km ja loppuun vielä reilu 4km@4.28/km). Yhteensä treenille tuli matkaa 34,09km ja keskivauhtikin mukava 4.18/km :) Oli ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista harjoituksista mitä olen ikinä tehnyt! Tuollainen reipas pk on jotenkin mukavampaa juostakin kuin kevyt hölkyttely...

Juoksu siis kulkee ja jalkakin kestää (KOP KOP KOP). Nyt vielä pari viikkoa kovaa treeniä ja sitten kevyemmin :)

Viikon statsit vielä loppuun:
YHTEENSÄ:
Juoksu 122,1 km & 9h 42min
Muu liikunta 3h 54min
Lihashuolto/-kunto 6h 05min
--> 19h 31min

Väsyneet kengät sunnuntain rääkin jälkeen!!
 

1 kommentti:

  1. Kyllä tämän kaltaiset viikot antaa sitä 'boostia' juoksemiseen! Muutama tehoviikko jäljellä, sitten vaan maltat herkistellä loppuajan! :) Kyllä täällä Järvenpäässä on kova usko uuteen ennätykseen! :) Hyvää duunii!

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....