maanantai 21. heinäkuuta 2014

Projektin #munkkivaimaratoonari viikko 3/13

Taas on viikko vierähtänyt matkalla kohti Berliinin maratonia. Tämä olikin ensimmäinen lomaviikkoni ja kokonaiskuormitus keveni selvästi edellisviikoista jo pelkästään duunimatkafillaroinnin jäädessä pois ohjelmasta. Sitä kuitenkin tuli n. 100km/5h viikko ja tuntui jaloissa lähinnä jumina..

Viikko vaikutti treenien puolesta aluksi haastavalta, kun kalemterissa oli merkinnät tiistain ratakisasta ja viikonlopusta Tammion saaressa, jossa ei siis ole muuta kuin kapeita kärrypolkuja & polkuja ja että saari on 2km x 500m kokoinen...
Loppuviikon lenkkimaisemia
Tiistaina kävin siis tekemässä ulkoratojen ratakisadebyytin Klaukkalassa, jossa kisailtiin Uudenmaan ja Helsingin piirin aluemestaruuskisat. Matkana oli 5000m ja odotukset taivaissa, ainakin koutsilla ;) Aki nimittäin sanoi edellisviikon Viikin Viitosen ajan (17.39) jälkeen, että alle 17 pitää mennä radalla, tai tulee POTKUT..

Klaukkalassa oli melkoinen tuuli ja sääkin oli kostean lämmin, joten alle 17 alituksesta ei tällä kertaa tullut yhtään mitään ja loppuajaksi tuli 17.29 ja risat. Täällä tarkemmin kisasta.

Keskiviikkona pidin ihan rehellisen lepopäivän ja torstaina juoksin kevyttä 16km. Perjantaina juoksin VK-treenin joka sisälsi 10km vk1 pätkän ja 5km vk2 pätkän. Tässä treenissä jalat tuntuivat loistavilta ja ekaa kertaa palautuneilta moneen viikkoon :)

Perjantaina matkustettiin sitten Tammion saareen ja siellä sain lauantaina kierreltyä polkuja kevyen kympin verran. Lenkin jälkeen päätin, että sunnuntaina juoksisin pitkiksen siellä, enkä vasta yömyöhään kotona, joka oli alkuperäinen suunnitelma. Sunnuntaina kiertelinkin saarta 20km verran ja alla olevasta karttajäljestä voitte päätellä paljon :) Aika monessa kohtaa on juostu useampi kerta kuin yksi :)

Pitkiksen reittiä mallia Tammio. Karttasuhde sellainen, että saari on 2km pitkä ja leveimmästä kohtaa 500m

Saaresta otettu siis torjuntavoitto treenien näkökulmasta :) Tällaisten viikonloppujen jälkeen näen olevani lähempänä sitä maratoonaria kuin munkkia...

Palauttavana treeninä vedettiin vielä vaimon veljen kanssa saaren ympäri kanooteillakin. Siinä on muuten makea laji! Varsinkin suolla saaristossa!

Vakaata menoa itämerellä :)
Juoksua tuli siis enemmän kuin edellisviikkona, mutta kokonaismäärät putosivat duunimatkafillaroinnin poistumisen myötä aika radikaalisti. No tämä on hyvä suuntaus kohti syksyä ja samalla linjalla olisi tarkoitus jatkaa! Nilkka kesti ton 95km ilman mitään ongelmia. Alla viikko yhes koos:

YHTEENSÄ:
Juoksu 95,16 km & 7h 57min
Muu liikunta 2h19m
Lihashuolto/-kunto 5h 30min
--> 15h 47min

Tuleva viikko näyttääkin melko monipuoliselta sekin! Lauantaina olisi nimittäin tarkoitus osallistua uran ekaan triatlonkisaan. Matkana perusmatka, eli 1500 uintia, 40km fillaria ja 10km juoksua. Kisan järjestää nuorisoseura Louhikko, jonka nokkamiehenä tuttuni toimii. Lähden tekemään hyvää pitkää treeniä ilman sen suurempia aikatavotteita. (Mutta pitäähän sen alle 2.40 mennä ;))

PS. en mä tainnut Coach-Akista päästä eroon, joten yhteistyö jatkuu edelleen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....