lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kisaraportti: Louhikon Triathlon (Olympiamatka)

Nyt on sitten Triathlonneitsyys menetetty. Tämä tapahtui tänään 26.7 lahessa, jossa järjestettiin jo järjestyksessään 9. Louhikon triathlon, eli olympiamatkan triathlon tapahtuma. Louhikon triathlon on ns. matalan kynnyksen triathlon, joten se sopi ekaksi kerraksi mitä mainiommin. Uintiosuuskin uidaan lahen hyppyrimäkimontussa sijaitsevassa maauimalassa, joten mitään märkäpukuja ei tarvitse/saa käyttää.
Mun triathlondebyytti meinasi kaatua jo eilisiltana, kun huomasin klo 21:30, että mun Suunnosta on rannehihnan ruuvi pudonnut ja se roikkui enään yhdellä ruuvilla kiinni. Onneksi mulla oli varakellona toinen samantyylinen, josta saisin vararuuvin kelloon... mutta mutta, eipäs ollut saatavilla sopivan kokoista torx-avainta! Olin jo heittää kirveen kaivoon, mutta onneksi lähellä vanhempien residenssiä asuu muuan JV, joka lähti kiikuttamaan omaa torx-avain valikoimaansa perjantai-iltana klo 21:40 ja ruuvi saatiin vaihdettua :)

Rakas Suuntoni ja JV:n torxit :)
Itse kisa-aamu valkeni kirkkaana ja kuumana, joten oli tulossa hikinen aamupäivä. Onneksi uinnin startti oli jo klo 08:35, joten ihan kuumimpaan aikaan ei tarvinnut startata, mutta äkkiä se aurinko alkoi porottamaan todella kuumasti!

Kisaa ennen oli kamojen kanssa pientä säätöä, olihan kyseessä ensimmäinen tri-kisani. Otin vieressä olijoilta mallia ja laitoin kamani esille mielestäni loogisesti ja helposti saataville kaikki tarvittava. Mukaan altaalle otin uimalakin, uimalasit, pienen pyyhkeen ja crocsit joilla hölkkäillä fillari-vaihtopaikalle (sinne oli matkaa, sillä vaihtoalue oli Karpalon mäkien edessä hiekkakentällä)


Mun ruutu ja täysi oli :)
Uintiosuus polskittiin siis lahen maauimalassa, joka näytti upealta heti aamutuimaan :)


Legendaarinen lahen maauimala
Uintiin ajattelin lähteä rauhallisesti ja katsella jos sitä sitten pystyisi nostelemaan vauhtia uinnin mittaan. Paskan marjat ja paukusta täysiä liikkelle :) parin kolmen satkun jälkeen hengitys oli ihan lukossa, mutta uinti alkoi siitä helpottumaan ja itseasiassa tuli odotuksia paljon nopeammin ja helpommin maaliin ajassa 26.43. Se on kovin vauhti mitä olen ikinä pystynyt uimaan 1500m! Samalla radalla perässäni nousi koko kisan nopein kaverikin (alla kuvassa vierelläni), jonka kanssa sitten hölkkäiltiin vaihtoalueelle.


 
Vaihtoalueelle kuivasin itseni, laitoin sykemittarin, kun koko kisan nopein kaveri lähtikin omalle pyöräosuudelleen :) No siinä sitten sukkia ja kenkiä jalkaan ja liiviä päälle... eka vaihto kesti yli 4min, kun se nopeimmilla meni 2 minsaan..
 
Fillarointi lähti liikkeelle yllättävän väsynein jaloin, koska uinti oli tullut aika rapsakasti. Alussa tulikin heti pari kaveria ohi ja katosivat samalla näkökentästä melko pian. Louhikon triathlonissa noudatetaan peesauskieltoa fillariosuudella, joten ohittaneista ei ollut hyötyä.. Jalkarannan ja Messilän mäet olivat tiukkia noustavia jo menomatkalla.. Kääntöpaikalle tultaessa laskeskelin olevani jo joku 2-4km jäljessä kisan kärkeä, eli kaveria joka ui perässäni :) Kääntöpaikalla vesilasi naamaan ja takaisin kohti urheilukeskusta.

Messilän mäki olikin lasten leikkiä menomatkalla, jos sitä vertaa takastuloon. Himmeä vuori kiivettävänä ja se vaan jatkui ja jatkui.. No pääsin sen ylös ja siitä olikin sitten mukava alkaa laskettelemaan kohti lahen keskustaa ja urhilukeskusta.

Fillariosuudella minut ohitti varmaan 5-6 kaveria, MUTTA niillä oli kaikilla joku ihmeellinen fillari, jossa pystyi silleen nojaamaan mukavasti ja ajoasentokin oli paljon aerodynaamisempi kuin omani. Ihmeellisen näköistä touhua ja melko vaarallisenkin näköistä myös ;) No vitsi vitsi.. itsellä oli itseasiassa samanlainen tunne kuin joksus vuonna 2008 ekaa puolimaratonia juostessani. Itsellä oli silloin tuulihousut ja muilla vieruskaverilla trikoot :D
2. vaihdossa oli hieman vaikeuksia hölkätä, vaihtaa Suunnosta lajia ja taluttaa fillaria :)
Toiseen vaihtoon tulin melko hapokkailla jaloilla ja mietin, että mitäköhän juoksusta tulee. Pohkeet ja reidet hapoilla. Vaihto sujui nopeasti, ollen alle minsan. Oranssia jalkaan ja päähän ja menoksi. Niin ja fillariosuuden aika 1.14.31, eli sellaista 32,6km/h keskarilla...

Ekat kolme kilsaa tuntui todella oudolta juosta, mutta vauhti oli hyvää 4min/km vauhtia, KAI, sillä kelloni oli sellaisessa tilassa, josta näkyi vain kilsat, syke ja KOKONAISAIKA. En siinä jaksanut alkaa laskeskelemaan ja ynnäilemään minuutteja, vaan annoion mennä niin kuin hyvältä tuntui ja pidin sykkeet silti ihan vk-tasolla. Juoksureitti lähti Karpalon kentältä, meni pikkuveskun rantaan, jossa kierettiin 8 kierrosta ja takaisin Karpalon kentälle. 
 
Juoksu oli sitten lopulta se helpoin ja mukavin osuus :)
JV huuteli joka kierroksella, että hyvin menee ja jossain 7-8 km kohdilla hän huusi, että menee alle 40min! Se tuntui oudolta, sillä en ollut uskonut moiseen juoksuvauhtiin trikisan vikalla osuudella ja juoksu oli tuntunut siihen asti melko kevyeltä. Ja jos fillaroinnissa meni selkiä ohi, niin juoksuosuudella niitä tuli vähintään triplasti toiseen suuntaan :)

Juoksuosuuden loppuaika oli 38.40, joten n. 85 sekunnilla rikoin edellisen Louhikon triathlonin juoksureittienkan ja maaliin saavuin ajassa 2.24.50, joten yli vartilla nopeammin mitä olin ennen kisaa laskellellut ja toivonut. Olen tähän tyytyväinen, ottaen huomioon debyytin ja sään, joka huiteli maalin päästessä n. 30 asteessa varjossa...


Maalissa datojen tsekkaus ja nopea kisan purku :)
 
Ja pakollinen hassunhauska tripose
Tästä vielä kellon nauhoittamat datat ja movescountin tiedot.

Summasummarum: Triathlon oli hauskaa ja varmasti otan vähintään tämän Louhikon triathlonin joka vuotiseen kisaohjelmaani. Seuraavalla kerralla pitää pari kertaa tehdä kovempi uinti ja fillaritreeni alle, tällä kertaa alla oli lhes pelkästään peekoota molemmista lajeista. Huomasin myös, että fillari ei kulje uinnin päälle, eikä juoksu fillarin ;)

Hyvin kulkenut juoksuosuus antoi myös rutkasti uskoa siihen, että olen tällä hetkellä lähempänä maratoonaria kuin munkkia tällä hetkellä :) Tästä jatketaan harjoituksia ja huomenna jos juoksisi sopivan määrän kevyttä tämän raportin kuvista vastanneen JV:n kanssa. Kiitos muuten TODELLA PALJON tsempistä, ottamista kuvista ja perjantaista Hartolassa :) Olet hieno mies! :)


2 kommenttia:

  1. Mähän sanoin, että se KULKEE!!! t. muuan LC

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos muuan LC! Kivaa oli ja ensi kesänä uudestaan vähintäänkin tämä Louhikon kisa..

      Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....