tiistai 3. kesäkuuta 2014

Nilkka kestää juoksentelun, eikun suunnittelemaan tulevaa...

No niin, taas on muutama kymmenen kilometriä juostu sitten viime kirjoituksen :)

Viime viikolla juoksin kolme lenkkiä ja viikkokilsatkin kipusivat tämän vuoden enkkoihin, eli yli 33 kilsan.. Tällä viikolla olisi tarkoitus kokeilla neljän lenkin ja noin 40 kilsan viikkoa.

Juoksu tuntuu ihan mukavalta, vaikka pohkeet ovatkin ottaneet itseensä yhtäkkisestä juoksuun totuttelusta. Ne ovat tainneet niin tykästyä altaassa tapahtuvaan juoksuun ja yrittävät nyt kaikin tavoin estellä maalle siirtymistä vastaan. Ihme muutosvastarintaa pohkeilta ;)

Juoksuvauhdit ovat tällä hetkellä seuraavat:
- pk/kevyt hitusen alle 5.00/km
- reipas siellä 4.00-4.15/km
- Kovia vetoja en ole vielä juossut, mutta niidenkin aika tulee vielä.

Lähtötaso on siis hyvä ja tästä on kiva alkaa taas nostelemaan juoksukuntoa kohti syksyn Berliinin maratonia! Mitään tavoitteita en osaa sinne tällä hetkellä asettaa, joten fiilis on vähän sama kun ensimmäiselle maratonille valmistautuessani vuonna 2010. Silloin ihan ensimmäinen tavoitteeni oli alle 4h, sitten kun juoksu alkoikin treeneissä kulkemaan, niin lähdin kisaan sillä mentaliteetillä, että alle 3.30 olisi kiva. Tuloksena oli 3.18.42.

Jokaisella viidellä maratonillani olen ennätystäni pystynyt parantamaan (3.18 -> 3.03 -> 2.57 -> 2.51 -> 2.48), joten uudessa tilanteessa ollaan, kun suurella todennäköisyydellä en heti telakan jälkeen ennätyksiä uhkaa.. Eli katsellaan miten treenit kulkee ja lyödään aikatavoitteita lukkoon sitten kun tiedetään päivän kunto :) Ja toivotan siinä samalla, että nilkka kestää myös ne treenit sinne Berliiniin asti...ja sen jälkeenkin!!

Nilkka on tuntunut nyt viimeiset viikot sen verran hyvältä, että olen uskaltautunut vähän suunnittelemaan kesän treenailuja ja kisojakin!! Ajattelin aloittaa systemaattisemman treenailun Coach-Nummelan ohjeilla taas viikosta 25 eteenpäin, eli maanantaista 16.6 alkaen. Tarkoituksena olisi palata taas Runner's High:n Eliittiryhmän yhteistreeneihin ja käydä välillä jossain kisoissakin!

Ensimmäinen hölkkäkisa on piirretty kalenteriin tiistaiksi 24.6. Silloin juostaan Väläkän lenkki Mäntsälässä ja sinne olisi tarkoitus lähteä tekemään hyvä ja kova treeni. Sain tästä kisasta vinkin Hietalan Jannelta, joka on itsekin sinne lähdössä raastamaan :) Tämän lisäksi olisi tarkoitus lähteä la 11.7 Pukkilan hölkkään, jossa juostaan 11,3km lenkua.

Juhannustorstaina olisi tarkoitus ajaa jo perinteeksi muodostunut Juhannusklassikko, eli fillarilla kotoota Vantaalta mökille Hartolaan. Matkaa tulee reittivalinnoista riippuen n. 184-186km. Tässä on kuitenkin vielä säävaraus, sillä vesisateella ja/tai vastatuulella en matkaan lähde. Joku roti sentään oltava ;) Mukaan saa lähteä ja peesiapu on aina tervetullutta! Viime vuonna mukana oli triathlonisti-frendini Lari C. ja toivottavasti samainen kaveri pääsee tänäkin vuonna mukaan.

Ja jos kaikki menee edelleen heinäkuussa suunnitelmien mukaisesti, niin tarkoituksena olisi käydä lauantaina 26.7 tekemässä Triathlon debyytti isieni mailla, eli Lahessa. Matkana 1/4 IM, eli 1km uintia, 45km fillaria ja 10km juoksu. Tapahtuman järjestäjänä toimii Louhikon nuorisoseura ja se sopii hyvin tällaisille tri-untuvikoille, koska uinti osuus vedetään suurmäen montussa sijaitsevassa maauimalassa ja juoksukin hiekkapohjaisella ja tasaisella pikkuvesijärven kierroksella :)

Eli sellaiset olisi suunnitelmat lähikuukausille. Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta. Vesijuoksua, crossaria, uintia ja fillarointia on tarkoitus pitää treeneissä mukana edelleenkin. Huomenna olisi tarkoitus juosta taas vähän reippaammin, jos vaikka kokeilisi 6km reipasta alku ja loppuverkkoineen...

2 kommenttia:

 1. On aina hieno hetki kun pystyy palaamaan harrastuksen pariin. Ennen kaikkea toi tulevan suunnittelu on aivan huippua. Toivottavasti sun nilkka kestää, on sua tässä jo koeteltukin. Tsemppiä treeneihin! Oot sen verran hyvin jaksanu noita korvaavia vääntää että ehit syksyyn mennessä vielä hyväänkin kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitti!! Onneksi uskolliset lukijani eivät ole hävinneet tämän viimeisen vuoden häröilyn aikana ;)

   Tänään aamulenkillä 6km VK @3.55/km, joten joo, kyllä korvaavista hyötyäkin on ollut :) Nyt vaan maltillisesti kilsoja alle, niin syksyllä jo hyvä tulee :) Päätavoite kuitenkin pysyä juoksukunnossa tästä eteenpäin, kaikki muu vaan plussaa :)

   Ensi viikolla voisi kokeilla jotain intervallityylistä tallustamistakin :) Mutta ei radalla!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....