perjantai 13. kesäkuuta 2014

Sekametelisoppa

Nyt tulee sitten otsikon mukainen kirjoitus, joka sisältää juttua ja kuvia aiheista: juoksu, painonhallinta, ensimmäinen #HHM, futiksen MM-kisat ja juoksuvideon kuvaus + ehkä vielä jotain muutakin :)

Aloitetaan juoksusta. Se kulkee taas ja se on mukavaa. Olen nyt päässyt juoksentelemaan noin kuukauden päivät ja juoksu alkaa taas kulkemaan, jopa lähes entiseen malliin! Viime viikolla juoksin 4 juoksulenkkiä ja sen päälle kuvailtiin yksi aamu kaverin kanssa sellaista juoksuvideota, josta lisää myöhemmin tässä jutussa.. Eli juoksua kertyi jo n. 50km/viikko ja se sisälsi myös keskiviikon 6km VK:n.

Kevyet lenkit menee tosi alhaisilla sykkeillä (<120) alle 5min/km ja tuo viime viikon VK-pätkäkin kulki 3.55/km keskisykkeen ollessa 156. Tällä viikolla juoksin keskiviikkona VK 8km ja se meni avg156 @3.50/km. Tänään aamulla juoksin kympin 4.33/km keskisykkeen ollessa 127. Eli juoksuvauhdit on hyvät, jopa samalla tasolla kuin 15kk sitten kun jalkavaivat alkoi..

Nilkassa on edelleen pieniä tuntemuksia, mutta ei mitään vakavampaa ja kun nilkajumpat tekee, niin nilkka pysyy hyvin liikkuvana. Näitä teen varmasti hamaan loppuun asti, tai ainakin niin kauan kun juoksen :)

Yksi suuri syy, miksi juoksu nyt kulkee näinkin nopeasti telakan jälkeen on mun paino. Se on alhaalla (viime la aamulla 76,8) ja se on niin alhaalla, että viimeksi olen painanut tämän verran ala-asteella :) Ja tämä tarina on tosi. Futis B-junnuissa 1999 painoin yli 85kg!! Tammikuun 1. 2014 painoin >84kg ja muutenkin painoni on pysytellyt siinä 80kg molemmin puolin lähes 15 vuotta. Juoksu"urallani" paino on ollut toki vähän alle 80, mutta ei näin alhaalla. Olen syönyt entistä terveellisemmin ja viisaammin, sekä samalla tehnyt korvaavien kautta määrällisesti enemmän liikuntaa kuin IKINÄ.

Toinen suuri syy kuntoon on varmasti jo edellä mainittu korvaavien väntäminen. Nyt kun katselee treenipäiväkirjaa taakse päin, niin takana on melkoisen monipuolisesti toteutettu pk-kausi, jossa on myös koviakin treenejä silloin tällöin tehty. Parhaat viikot viime talvelta sisälsi melkein 20h airoobista liikuntaa viikossa ja vielä mahdollisimman monipuolisesti. Seuraavan kerran kun loukkaannun, niin tiedänpähän ainakin että teen kaikki täsmälleen samallalailla kuin olen nyt tehnyt.

Sitten siirrytään Helsinki Half Marathoniin, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa lauantaina 07.06.2014.


Itse olin ilmoittautunut kisaan jo vuosi takaperin, mutta en viivalle vielä uskaltautunut lähteä. Menin siis auttelemaan Asmoa, Akia, Tuomoa, Simoa, Caritaa, Teroa, Tapsaa ja muita kisaorganisaatioon kuuluvia kavereitani. Muut oli tehnyt jo pitkää päivää esim. Expossa narinkkatorilla ja reitin merkkaamisen kanssa, mutta alkoi se lauantaipäivä aikaisin itsellänikin..


Finaldiatalolle päästyäni Aki, Tapsa, Tero ja Simo olivat jo täydessä työn touhussa, jotkut oli edelleen samoilla silmillä ja osa oli nukkunut sen 1- 2 tuntia. Tuomo toki edelleen nukkui, mutta kömpi itsekin paikalle ennen seiskaa ;)

Siitä sitten kisapaikkaa valmiiksi mellakka-aitoja sun muita tilpehöörejä kantaen, maalissa jaettavien tuotteiden esillelaittamista, juomien tekoa sun muuta.. Saatiin kuitenkin kaikki valmiiksi ja itse kisailijat pääsivät ns. valmiiseen pöytään :)

Alla muutama kännykällä räpsäisty kuva itse tapahtumasta. Ensi vuonna juostaan taas ja silloin päivämääränä on lauantai 6.6.2015, eli pistäkääpäs pvm muistiin ja käykää vaikka ilmoittautumassa jo ko tapahtumaan. Hinta kesäkuun loppuun asti vain 29 € ja 1000 ensimmäistä saa vielä ilmaisen treenipaidankin kaupan päälle!! TÄSTÄ ilmoittautumaan..

Missä muualla suomessa järjestettävässä puolikkaan kisassa tunnin jänis?
Asmo raskaan työpäivän tai no, työviikon jälkeen :) (enään afterrunit edessä)

Jänispalvelu oli duunissa narikassa ennen kisaa
1:45-jänis näyttää HHM:n viralliselle lääkärille miten hän pitää omaa piriformistaan kunnossa :)

Reitti meni pätkän Mannerheimintietäkin!
Vaimo veti kisassa uuden enkkanssa! 1.52.52! Valmentaja on ylpeä.

1:30-jänis veti afterrunit lähes yhtä tasaisesti kuin itse kisan... taustalla RH:n Eliittitytöt
Sitten siihen juoksuvideon kuvauksiin. Mulla on ollut kaverin kanssa puhetta jo kohta vuoden päivät, että kuvataan juoksuvideo tyyliin TÄMÄ, mutta helsingin upeassa keskuspuistossa. No viime torstaina aamu valkeni pilvettömänä ja mehän oltiin pelipaikoilla jo klo 04:30 aurngon noustessa.. Alla kuvina muutama sneak peak kuvauksista. Kuvaus-aamuja järjestetään vielä 1 tai 2, ennen kuin lopullinen video saadaan valmiiksi. Seuraavaksi kuvataan metsä/polkujuoksua, kun ekassa pätkässä oltiin pellolla :) Mutta lopputuloksesta tulee varmasti hieno, sillä kaverillani oli mukana videokamera, kopterikamera, goPro ja muuta kivaa :) Tästä kuulette ja näette sitten kun video on valmis!

Ja lopuksi aiheeseen jalkapallon MM-kisat!! Ne nimittäin alkoivat eilen ja voi pojat että kisoja onkin odotettu! Melko tarkkaan 4 vuotta ;) Nyt saa taas valvoa hyvällä syyllä ja olla duunissa silmät ristissä.. Jos mä jaksoin muksujen kanssa moista 4-6kk, niin kai nyt yhdet kisat menee jo vanhasta muistista... Kisaveikkauksissa mulla on Brassit mestarina, joten kisoissa mennään teemalla:Alempi kuva on hauska!! Löysin 2006 kisojen aikaisen niken mainos rannekorun ja aion pitää sitä kisojen loppuun asti ranteessa :)

Nyt tuli sellainen postaus, että voi taas huoletta vetää pari viikkoa taukoa ;) No ehkä tulee jotain aiemminkin, ehkä ei...

6 kommenttia:

 1. Hyvä sekametelisoppa. Mielenkiinnolla odotan miten pääset painelee tulevissa kisoissa. Noi sun PK sykkeet vs vauhteihin tuntuu todella hyviltä! Oli se Ethiopia video nätti. Keskuspuisto varmaan lyö sen videon 6-0 ? ;) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hauska itsekin nähdä missä noi kisavauhdit sitten oikeesti on, näähän on vain treenejä.. Ja ihan sama missä ne alussa on, kunhan nilkka kestää niin ne kyllä sieltä nousee :)

   Poista
 2. Hieno sekametelisoppa tosiaan. Paljos muuten paino nousi siitä yhdestä kaljasta, nössö!
  Ja hyvä vaan etteet ollut ottamassa kuvia myöhempään jatkoilla.

  Tsemppiä ja malttia treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino nousi sen verran, että tuuli ei vie lenkeillä mennessään ;)

   Kiitoksia tsempeistä ja Malttihan on mun toinen nimeni...

   Poista
 3. Taisit olla silloin aamuvarhaisella ensimmäinen talkoolainen, joka saapui paikalle - ja ihan älyttömän pitkän päivän teit! Ei ihme että After Runit jäi sullakin vähän lyhyeen. :) Isot kiitokset vielä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla joo ensimmäinen, mutta After Run -esitys jätti niin paljon toivomisen varaa, että ensi vuonna treenaan vähän tuota valvomista ja tetsaamista alle, niin parempi tulee :)

   10.7 Viikin viitonen! Meinaatko että HHM-järjestämiskrapula on silloin jo ohi?

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....