keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kisaraportti: Väläkän lenkki

Nyt on Come Back juoksukisoihin tehty!! Selailin eilen päivällä Movescountia ja totesin, että eilinen kisa oli TOINEN juoksukisa mihin osallistun viimeisten 15 kuukauden aikana! Edellinen oli viime lokakuun Viikin viitonen. Odotukset oli aika matalat ja tavoitteita ei itse juoksulle ollut. Päätin lähteä juoksemaan koutsini lanseeraamaa #rennonkovaa vauhtia ja katsoa mihin se riittäisi..

Väläkän lenkki juostiin eilen 30. kerran, oli siis kyseessä juhlakisa! Lähdimme kohti kisapaikkaa J. Hietalan ja hänen perheensä kanssa. Kisapaikalle saavuttuamme ilmassa oli, jos ei urheilujuhlan, niin ainakin kylähölkän tuntua :)
Lähtö- ja maalialue, juuri niin kuin kunnon kylähölkässä kuuluukin olla :)
Paikan päällä ilmoittautuminen ja numeroiden haku. Sain seiskan, mikään ei voisi mennä pieleen ;) Yht'äkkiä juoksukamoja vaihtaessani paikalle pölähti vanha koulukaveri lahesta, Sillankosken Jukka! Olipas mukava nähdä pitkästä aikaa ja jopa kisaillakin keskenään, mutta siitä lisää myöhempänä..

Pieni alkuverkka Jannen kanssa kisareittiä pitkin. Ekalle kilsalle tulisi ihan ylämäkeä ekat 500m, joten tuumailtiin Jannen kanssa, että rauhassa on lähdettävä (Yeah right).

Ambitin piirtämä reittikartta mun syketiedoilla väritettynä :) ja reitti kierrettiin siis vastapäivään.
Paukusta liikkeelle ja osallistujia laidasta laitaan, yhteensä ehkä 30-40? Sillankoski ja hänen kova kaverinsa (kisan voittaja) pinkaisivat keulille, itse juoksin 3.-5. ja eka kilsa tuli aikaan 3.34 ja se siitä rauhallisesta alusta. Syke oli jo siinä vaiheessa korkealla, mutta juoksu tuntui yllättävän hyvältä joten päätin jatkaa samaa vauhtia.

Kisan voittaja Kimmo Kerma johti kisaa alusta loppuun, mutta pysyi koko ajan näköetäisyydellä ja meidän väliin jäi kisan kakkonen, joka hänkin juoksi n. 30-50m edessäni koko matkan. Sillankosken ohitin alussa ja hän taisi jäädäkin jokusen kymmentä metriä.. Kilsat 2, 3,4 ja 5 menivät aikoihin 3.33, 3.37, 3.40 ja 3.33, vitosen väliajan ollessa 17.57 (sama mitä juoksin siinä Viikin viitosessa viime lokakuussa). Tässä vaiheessa alkoi sitten tuntua hieman pahemmalta ja kilsa-ajat hieman dippasivat ja seuraavat kolme kilsaa mentiin sitten vauhteja 3.44, 3.42 ja 3.42, eli ei pahaa hyytymistä, mutta hyytymistä kuitenkin.

Joskus 7 kilsan kohdilla takaa tuli raskaasti hengittänyt kaveri ohi ja kas kas, Sillankoskihan se siitä paineli ohi! Kaveri oli kuin uudesti syntynyt ja sanoi ottavansa kiinni myös kisan kakkosen... Sitä uudelleen syntymää kesti n. 27 sekuntia, kun olin taas kannassa ja meninkin ohi.

Vikat 760 metriä juoksin sitten sen mitä oli moottorissa ja jaloissa jäljellä ja sain kuin sainkin pidettyä Jukan selkäni takana ja olin siis kisan kolmas. Voitin vanhan koulukaverin kuudella sekunnilla ja kisassa 5. sijoittuneen Hietalan Jannen 37 sekunnilla. Kärjestä jäin vähän alle minuutin.

Aika maalissa oli 31.45, eli keskivauhdiksi tuli se 3.36/km, mihin olen enemmän kuin tyytyväinen! Olihan kyseessä nyt kuitenkin eka kisa tälle vuodelle ja takana ei ole kuin n. 350km juoksua tämän vuoden puolella :)
Kisan sykkeet. Mittari punaisella lähes alusta asti, mutta nouseva käyrä on kuitenkin hyvä :)
Olin siis tyytyväinen kisan jälkeen siihen, että jaksoin sitä liian kovaa alkuvauhtia käytännössä maaliin saakka ja siitä, että nilkka kestää tällaisenkin rääkin :)

Tästä vielä Ambitin datat itse kisasta ja täältä kisan viralliset tulokset.

Loppuun vielä kisanjälkeisiä tunnelmia :)

Pokaali kotiin :)
Kisan jälkeen Jannen kanssa instagrammia..
Pallilla eSimoa edustamassa

4 kommenttia:

 1. Kyllä oli hieno kisa,terveisin Hämeenlinnan Tarmon Miika,joka jäi 10:nneksi!

  VastaaPoista
 2. Nyt taisit liioitella, ei tota ''uudesti syntymää'' kestänyt kuin muutaman sekunnin ;). Mut hauskaa oli juoksennella! Ja hiton kovaa juoksit, ku ottaa huomioon ettet oo päässyt juuri yhtään juoksemaan pitkään aikaan.
  t.jukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe. Aika kultasi muistot jo samana iltana ;) Viikissä sitten seuraavaksi!!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....