maanantai 23. kesäkuuta 2014

Juhannusklassikko 2014

No niin, nyt on palailtu arkeen oikein mukavan, joskaan ei lämpimän, juhannuksen jälkeen. On aika kirjoittaa tämän vuoden eka kisaraportti, eli raportti Juhannusklassikosta, joka poljettiin järjestyksessään toisen kerran.

Torstaiaamu valkeni edellisten päivien räntä-, rae- ja vesisateiden jäljiltä lähes täydellisenä. Ei sadetta, aurinkokin pilkahteli silloin tällöin ja lämpöä n. 10 astetta.

Kisakelit oli täydelliset!
Jalat oli aamusta "hieman kankeat" kiitos edellisen illan Runner's High'n ratatreenin!! ne 10x200m + 10x300m + 10x200m ei välttämättä olleet paras tapa valmistautua klassikkoon, mutta tällä kertaa näin :) Myöskään yöllä ei kovin montaa tuntia tullut nukuttua, sekin osittain kovan treenin ansiota. Mutta Northforcen tuotteilla sain kuitenkin tankattua illan, yön ja aamun aikana itseni hiilareita täyteen :)

Toimivat kisaeväät!
Startti oli aika tarkalleen klo 07:00 ja matkaan lähti Vantaan Tammistosta allekirjoittanut ja soon-to-be Ironman Lari C. Alkuun ajeltiin rauhallisesti, vaikkakin alusta asti vauhti oli varsin reipasta. Koukattiin vanhan Tuusulantien kautta, Korsoon ja sieltä vanhalle Lahdentielle. Lahden tiellä tuuli oli sivusta tuleva, ehkä hieman vastainen jossain kohdin. Ensimmäinen (kusi)tauko pidettiin jo viime klassikossa hyväksi havaitulla Mäntsälän Shellin jälkeisellä maitolaiturilla.

Juhannusklassikon virallinen taukopaikka nro 1.
Siitä matkaa jatkettiin edelleen kevyesti, mutta reippaasti ja Lari ajoi keulilla, koska niinhän apuajajat tekee ;) Ennen lahtea Lapierrestä lähti ketjut (ei pitäisi edes yrittää ajaa isojen poikien vaihteilla, vaan pysytellä pienellä eturattaalla). Lahdessa pysähdyimme Mukkulan Nesteelle odottelemaan kolmannen osallistujan, jäsen Jouni V:n seuraan liittymistä. Porukkamme kovakuntoisin, joskaan ei liikaa pyöräillyt jäsen liittyi siis joukkoomme ja jatkoimme matkaa kohti Vääksyä kolmistaan. Lari keulilla, minä peesissä ja Jouni pääjoukon perällä.

Täytyy todeta tässä vaiheessa varusteista muutama sana. Lapierre toimi kuin unelma, OneWayn uudet fillarikamat ovat mahtavat ja Northforcen Extreme-urheilujuoma on loistavaa kamaa tällaiseen pidempikestoiseen suoritukseen! En tarvinnut lisäsuolaa missään vaiheessa! Sitä tulee varmasti käytettyä myös juoksukisoissa tänä kesänä! Kiitokset siis kaikille matkaa helpottaneille tahoille :)

Klassikon kärki, pääjoukon takaa kuvattuna. Kuva vääristää hiukan, sillä ylämäki oli PALJON kuvaa jyrkempi..
Vääksyn ohitettuamme lähdimme ajamaan kohti Sysmää ja tämä pätkä onkin hienoin koko reitillä! On pulkkilanharjua, siltoja, järveä ja rauhallinen tie. Pulkkilanharjulla pidimme kahvitauon, joka olikin ainoa hieman pidempi taukomme tämän vuoden klassikossa.

Tiukka kärkikolmikko jossain päin maaseutua. Jouniakin vielä hymyilyttää...
Pulkkilanharjulta lähdettyämme Lari ja Jouni päättivät ajaa seurassani niin pitkälle, että takaisin käännyttyään he saisivat täyteen Lari 200km ja Jouni 100km, jotka olivat molemmille määräennätykset fillarin selässä. Iso hatunnosto etenkin Jounin satkulle!! Ehkä se maantiefilarikärpänen puraisi nyt häntäkin?!

Se käännös tuli eteen sitten n. 35 km ennen Klassikon maalia, eli Hartolaa. Ensi vuodesta puhuttiin, että ajetaan porukalla koko matka ja vedetään klassikon päätteeksi yhteislounas, - sauna ja -uinti Hartolan mökillä.

Olin ajanut tähän asti siis Larin leveän selän takana ja nyt oli edessä n. 35 km loppumatka soolona. Päätin, että yritän pitää saman vauhdin, jotta pääsen edes lähelle reittiennätystäni viime vuodelta (05h49min). Sykkeet nousi 20 pykälää, mutta vauhti pysyi hyvänä ja maaliin saavuin ajassa 05h51min, joten melko samoissa mentiin kuin viime vuonna.

Tästä linkistä pääsee katsomaan Suunnon Ambitin keräämät infot matkan varrelta.

Reitti poikkesi tänä vuonna hieman niin alkumatkasta kun siirryttiin lahdentielle, kuin lahden mukkulassa oli hieman eri reitti, mutta silti viime vuoden ja tämän vuoden klassikoiden pituuseroksi tuli 50 metriä!


Lisämainintana täytyy huomattaa myös kahdesta extraosallistujasta, jotka pyöräilivät Lahesta Hartolaan osana juhannusklassikkoa. Veljeni Jarkko ja hänen vaimonsa Kia starttasivat omalle taipaleelleen jo 03:00 keskiviikon ja torstain välisenä yönä. (He eivät kai halunneet tulla ohitetuksi Vantaalta startanneiden osalta;) Perille pääsivät hekin ja ehkä tästä heidän osallistumisestaan tulee perinne myös?
Jahannusklassikko 2014 oli menestys ja tarina jatkuu taas ensi juhannuksena!
Ensi vuonna sitten mennään taas! Päivämäärä 18.6.2015 muistiin ja MUKAAN SAA OSALLISTUA! Ilmoittautumisia otetaan vastaan pitkin vuotta :)

Ensi vuoden reitistä käydään jo kuumaa keskustelua. On väläytelty, että reitti kulkisi Lahti - Vääksy välillä Paimelan ja Vesivehmaan kautta tai sitten vaihtoehtoisesti reitti kiertäisi Vesijärven sen länsipuolelta.. näihin kuumiin kysymyksiin palataan sitten kun reittimestari ja kilpailun jury on kokoontunut tarpeeksi monta kertaa...

Kiitos Jounille ja Larille vielä kerran! Tällainen reissu soolona olisi melkoinen ja en sitä aio ikinä kokeillakaan, sillä porukalla tää on niin paljon kivempaa!! Ensi vuonna sitte taas! Jookos Jouni?

Sitten muutama sana juhannuksesta ja ehkä muutama lause myös tulevasta.

5,5h muhinut rosvopaistilammas tai -porsas (molempia oli montussa)
Tainionvirrasta noussut Järvitaimen
Juhannus meni mukavasti klassikosta toipuen ja energiavarastoja tankaten. Rosvopaisti oli onnistunut ja järvitaimen savustettuna suussasulavaa!! Myös kokko oli tänä vuonna #kaikkienaikojenkokko! Jarkon kanssa rakennettu hässäkkä oli yli 5m korkea ja paloi varsin näyttävästi! (Ensi vuonna korkeampi!!)

#kaikkienaikojenkokko ennen...
...ja jälkeen sytytyksen!
Treeni rintamalla mennyt viikko oli melko hyvä! Treeniä kertyi yli 15h, joista fillari lähes 250km ja juoksuakin melkein 60km!! Tähän päälle muutamat lihikset ja yksi allastreeni, niin monipuolisuuttakin löytyi! Tästä on hyvä treenailla vielä tämä viikko omiin nimiin ja sitten viikon päästä maanantaina, eli 30.6, aloittaa Nummelan Akin johdolla projektia kohti Berliiniä! Tästä projektista tulossa lisää lähipäivinä :)


Ja huomenna on muuten KISAPÄIVÄ!! Olen menossa avaamaan juoksukauteni Mäntsälään, jossa juostaan Väläkän lenkki (8,6km). Saas nähdä miten äijän käy, mutta tarkoituksena olisi noudattaa Akin oppeja ja juosta se "rennon kovaa" läpi. Eka kisa kun on kuitenkin kyseessä... Eli kisaraporttia siitäkin luvassa :)

Eiköhän tässä ollut nyt tarpeeksi yhteen postaukseen. Ainakin kuvia riittää jos kaikki ei jaksa lukea tekstejäni ;)


4 kommenttia:

 1. Hieno raportti upeasta tapahtumasta! Tälle perinteelle suon mielelläni jatkoa myös tulevina vuosina, joten mahdollisuuksien mukaan lisää porukkaa vaan messiin, että saadaan kunnon echelonit autoilijoiden iloksi. ;)

  JV

  Tuohon mainittuun "porukkamme kovakuntoisin, joskaan ei liikaa pyöräillyt jäsen" -kommenttiin pitää sanoa, että liika pyöräily ei tosiaan ole reisiäni viime aikoina kiusannut, mutta kovakuntoisimmasta voidaan olla monta mieltä. Eli en ole. :) Lyhyempien matkojen suorituskykyni arvelen olleen tästä kolmikosta paras vielä muutama viikko sitten, mutta se tilastoharha on jo korjattu ja maratoonari syöttää munkit meille kahdelle muulle - jotka toki ilolla syömme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen samaa mieltä kovakuntoisimmasta, kunnes toisin todistetaan ;)

   Ja täähän jatkuu ensi kesänä! Echelon vai mikä se nyt oli, mikä meidän piti muodostaa? Vai olisiko pääjoukko ensimmäinen tavoite? Ja siitä lähtevät irtiotot?

   Poista
 2. Kuva kärkikolmikosta "jossain päin maaseutua" on selvästikin otettu juuri ennen Asikkalan kirkonkylää, siinä missä maatalousoppilaitoksen peltoaukeat alkavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pitänee juurikin paikkaansa :) Silloin oli vielä hymy nimittäin huulilla ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....