keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Moyes saanut potkut!!

Kirjoitellaanpas välillä myös muista aiheista kuin nilkkavammasta.. nimittäin jalkapallosta, tarkemmin Manchester Unitedista ja vielä tarkemmin sen EX-MANAGERIsta David Moyesista..

Viime keväänä elettiin mielenkiintoisia aikoja, kun Sir Ale Ferguson oli ilmoittaunut, että kuluva kausi jäisi hänen viimeisekseen Unitedin peräsimessä. Oli vaikea kuvitella Man Unitedia kenenkään muun johtamana, kuin vanhan skottilaisen punanenän. Alkoi spekulaatiot siitä kuka tulisi hänen seuraajakseen. Esille nostettiin Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Roy Keane ja jopa Eric Cantona..


Mutta tulikin ilmoitus, että David Moyesista tulisi uusi manageri. Omasta mielestäni oli hyvin outoa valita tehtävään mitään koskaan voittanut Moyes. Odotin, että manageriksi tulisi itsensä jo voittamalla voittajaksi todistanut mies, mutta ei tullut. United piti perinteistään kiinni ja palkkasi "oman pojan" eli brittimanagerin, koska näin on vain aina ollut.

Pahimmalta virheeltä jo silloin tuntui se, että Moyes antoi kaikkien Sir Alexin taustajoukkojenkin mennä.. mm Rene Moulensteenia pidettiin yhtenä parhaista kakkosvalmentajista koko lajissa, mutta Moyes halusi tuoda omat miehensä mukanaan Evertonista?! Ja vaikka P. Neville on kuinka legenda Unitedin historiassa ja tuntee seuran kuin omat taskunsa, ei hänestä ollut tällä kaudella varmaankaan mitään hyötyä taktisella puolella, jossa Moulensteen oli nero!! Ja sama pätee maalivahti koutseja ja muita, kaikki ulos vaan ja omat miehet tilalle, Evertonista nämäkin. Sir Alex oli aina osannut valita parhaat ihmiset ympärilleen ja se tekikin hänestä varmasti menestyneimmän managerin ikinä. Yksin hän ei olisi siihen pystynyt.

Kesällä oli suuria huhuja pelaajista ketä Moyes hankkisi, mutta ainoa kala joka jäi verkkoihin, oli M. Fellaini, joka on itse asiassa osoittautunut yhtä pahaksi flopiksi kuin Davidkin.. Tammikuun siirtoikkunassa siirtynyt Juan Mata on osoittanut positiivisia merkkejä, mutta ei löytänyt hänkään omaa paikkaansa Moyesin aneemisesta pelitavasta.. kuten ei kukaan muukaan pelaaja.


Unitedin pelejä ei ole ollut mukavaa katsella tällä kaudella, syynä ei ole ollut se että tappiota tulee useammin kuin ennen, vaan se tapa ja ilme millä punaiset ovat tällä kaudella pelanneet.. Aneemista ja mielikuvituksetonta sontaa. Jos joudutaan tappiolle, niin näyttää siltä, että pelaajat eivät tietäisi mitä pitää tehdä ja ikäänkuin luovuttavat jo kättelyssä.. Se on outoa jos mikä, koska samoilla pelaajilla kuitenkin edellisellä kaudella voitettiin mestaruus ja noustiin tappioasemasta useita useita kertoja! Kyllä se vaan jostain kertoo.. Joko Moyesilla ei ollut enään pukukoppia hallussaan tai sitten asiat eivät vain toimineet yhteen.


Eilen ne uutiset sitten tuli. "David Moyes on saanut kenkää". Itse uskoin, että mies saa jatkaa, seuran perinteitä kunnioittaen, ja että hänelle "annetaan aikaa", mutta Glazerit olivat päätöksensä tehneet. Loppukauden managerin pestiä hoitaa muuan Ryan Giggs, joka on toiminut pelaaja-valmentajana kuluvan kauden ajan. Saas nähdä loppuuko Ryanin palaajaura managerina, vaiko vielä vanha herra jaksaa yhen kauden? Giggsin uskomaton maali per valioliigakausi -putki on muuten katkeamassa tähän kauteen, koska mies ei vielä tällä kaudella ole maalinteossa onnistunut. Taitaa putkea ollakin jo 20 kautta takana... Ehkä hän laittaa itsensä kentälle, jos sattuu tulemaan pilkku tai hyvä vapari paikka kuudentoista rajalta ;)

Onhas se aika hauskaa katsella loppukauden matseja, kun valmennuksesta vastaa Class of 92' porukasta Giggs, Butt, Neville P ja Scholes!

Ympyöroitynä Unitedin valmentajakvartetti loppukaudeksi

Mutta mites sen jälkeen? Ollaan taas samassa tilanteessa kuin vuosikin sitten. Kuka tulee manageriksi. Saarien keltainen lehdistö on nostanut ennakkosuosikiksi Luis van Gaalin, jonka pesti Hollannin peräsimessä päättyy kesä MM-kisoihin. Itse uskon vahvasti, että Unitedia kipparoi ensi kaudella ulkomaalainen manageri, ensimmäistä kertaa ikinä.


Itse en välttämättä haluaisi van Gaalia manageriksi, koska itse liputan ns. uuden sukupolven managerin puolesta, kuten esim Mourinho, Klopp, Guardiola, Conte, Simeone, Rodgers.. Onhan van Gaalilla meriittejä ja hänellä olisi ainakin "sitä jotain" jota tarvitaan suurjoukkuiden valmentamisessa ja mikä tärkeintä kokemusta VOITTAMISESSA.

Alla olevassa videossa van Gaal puhuu Bayern Munchenin kannattajille mestaruusjuhlissa muutama vuosi sitten.. Olisi ollut hassua nähdä Moyes vastaavassa tilanteessa...

Muita nimiä joita eilisen ja tämän päivän aikana on esille lehtien palstoilla nostettu ovat:


Ancelotti
Klopp
Guardiola
Simeone
Oma suosikkini manageriksi olisi Jurgen Klopp tai sitten Pep Guardiola, mutta näiden saamiseen omista seuroistaan vaaditaan jo sitten melkoisia summia rahaa... Elämme siis jännittäviä aikoja ja uskon, että Unitedissa tehdään oikeaita päätöksiä tulevien viikkojen aikana. Tai sitten uudella miehellä on jo nimet paperissa, mutta julkistus sitten vasta myöhemmin. Jos van Gaal tulee, niin sitten toivon että Jari "Kuningas" Litmanen olisi hänen kakkoskoutsina :)

Palaan asiaan kun uusi mies on julkistettu!! Siihen asti #KloppForUnited

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....