torstai 20. maaliskuuta 2014

Tasan kuukausi leikkauksesta

No niin, tässä on tasan kuukausi siitä hetkestä kun könkkäsin sairaalasta himaan nilkkaoperaation jälkeen.

Ensimmäinen viikko meni sairaslomalla ja jalka tuntui tosi hyvältä. Toinen viikko sitten dunissa ja turvotus pysyi yllä, koska toimistolla oli vähän vaikeuksia saada jalkaa ylöspäin.. Kolmas ja neljäs viikko on jopa tuntunut siltä, että jalka on pysynyt suht koht samanlaisena, eli kyllä sillä kävelemään pystyy, fillaroimaan pystyy, vesijuosta pystyy ja uidakin pystyy, jos jalkojen välissä on pullarit. Nilkkalukkokin avattiin toisella viikolla J. Kanskaan toimesta.

Jotenkin ton nilkan liikeradat ovat varmaankn päin honkia ja se pitää saada kuntoon, ennen kuin voi edes haaveilevansa juoksemiseen palaamisesta. Jotenkin kipuilu / tuntemukset sijaitsevat tällä hetkellä samassa paikassa, kun tasan vuosi sitten kun nilkan ulkoreunaan tuli sitä rasitusosteopatian esiastetta eli ödeemaa.. Nilkan koukistuessa, nilkka ikään kuin pettää alta ja vääntyy ikävästi.

Olen tässä jo tullut siihen lopputulokseen, että nilkan luunokan poisto ei todellakaan vie sitä "äiti-ongelmaa" pois. Luunokka on vain sen seuraus ja kasvanee sinne myös uudestaan, jos nilkkaa ei saada ruotuun.

Eli toivon, että ensi viikon fyssarikäynnillä katsotaan myös noita seikkoja ja sitä, että miten helvetillä saan nilkkani taas toimimaan, niin kuin se joskus on toiminut.

Mutta siihen asti vesijuoksen, pyöräilen, uin, jumppailen ja teen kaikkea mitä pystyn. Toivottavasti se ei vie toista vuotta putkeen :)

Tulipas siitä positiivinen teksti :) Ei asiat kuitenkaan ehkä noin huonosti ole. Onhan leikkauksesta nyt kuitenkin vasta 4 viikkoa. Eli katsellaanpas nyt rauhassa kuitenkin...

2 kommenttia:

 1. Niin.. Kuukausi vasta. Pitää muistaa, että siellä on kuitenkin puukko käynyt! ;) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.

   Juu, eiköhän tuo lähemmäs kahta kuukautta mene ennenkuin tämä sotanorsu taas juoksee :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....