torstai 27. maaliskuuta 2014

5 viikkoa leikkauksesta ja uusi maukas harrastus

No niin, on kulunut tasan 5 viikkoa tähystyksestä ja viitisen viikkoa sitten kuvittelin, että juoksisin ekoja lenkkejä jo nyt..

Mutta asiat eivät aina men ihan niin kuin suunnittelen, ei edes joka kerta. Kävin pari viikkoa sitten Kankaan vastaanotolla FTK:ssa ja silloinhan nilkka oli jällen umpilukossa. No, kävin samaisella herrasmiehellä taas uudemman kerran eilen.

Nilkka oli huomattavasti parempi ja liikkuvampi kuin kaksi viikkoa sitten ja eilen sitä käsiteltiin vielä enemmän auki. Ja eilisen käsittelyn jälkeen nilkka liikkui ENSIMMÄISTÄ KERTAA yli vuoteen samalla tavalla kuin vasenkin, eli ehkä tässä ollaan eteenpäin menossa :)

Sain mukaani pari uutta nilkka- ja jalkateräjumppaliikettä, jolla pitäisi saada "opetettua" mun oikealle nilkalle oikeat liikeradat. Tällä hetkellä mun aivot tai hermotus tai joku muu kanittaa vastaan joka kerta, kun nilkka koukistuu ääriasentoon. Vuoden, tai jopa yli, väärinliikkuvuus on siis jättänyt jäljet mun nilkkaan :) Onneksi moiset jäljet eivät ole kuulemma pysyviä ja sen voi opettaa toimimaan oikein ja tähän nyt uskotaan vahvasti!!

Juosta ei saa seuraavankaan kahteen viikkoon, joten treenit jatkuu samalla kaavalla kuin tähänkin asti. Uusina "lajeina" saa ottaa mukaan myös crosstrainerin ja soudun, joissa molemmissa nilkan työskentely on kuulemma hyvää tässä vaiheessa kuntoutusta. Kävinkin tänään aamulla sotkemassa crossaria tunnin verran ja täytyy sanoa, että siitä saa hyvän ja jopa juoksunomaisen lisän treeneihin!

Seuraavat pari viikkoa menee siis treenatessa kohti juoksun aloitusta! Tavoitteena on olla mahdollisimman valmis juoksemaan siinä vaiheessa kun se kauan odoteltu juoksulupa sieltä postilaatikosta tipahtaa :)

Sitten siihen mun uuteen harrastukseen :) Tässä juoksuttoman ajanjakson aikana on ollut vapaa-aikaa huomattavasti enemmän kuin yleensä. Minulla on jo kauan ollut mielenkiintoa ruoanlaittoa kohtaan ja viime kuukausina ja viikkoina olen hurahtanut aika pahastikin asian pauloihin :)

Olen kokeillut paljon erilaisia reseptejä ja juttuja ja kivaa & maukasta on ollut!! Saan jopa synttärilahjaksikin juoksuvermeiden sijasta monitoimikoneen!! Eli niin pitkälle ollaan tultu ;) No vaimo on ollut harrastuksesta enemmän kuin iloinen ja tsemppaa mua jatkamaan myös siinä vaiheessa, kun rakas juoksu palaa takaisin kuvioihin :D

Alla on muutamia kuvia viimeisten viikkojen tuotoksista ja kokeiluista. Mukana on Heni Alenin some-ruokia ja netistä bongattuja juttuja.. Kuvista puuttuu falafelit, #muttisoosi ja paljon paljon muita :)

Banaani-Protsku-pannareita :)

Kasvispihvejä

Lihashipsit :)

Mozzarulla menossa jääkaappiin valmistumaan (Henri Alenin twitter reseptejä)

Valmis Mozzarulla (Henri Alenin twitter reseptejä)

Tee-se-itse-näkkäriä vol. 1

Tee-se-itse-näkkäriä vol. 2

Bataatti-Peruna-Porkkana-Avokado-keitto

Sunnuntailounasta

Täysjyvä-sämpylöitä joissa myös siemeniä ja pähkinöitä...

Pähkinä-Siemen-Täysjyvä-sämpylöitä

Teriyakilohi menossa uuniin
Että sellainen harrastus telakalla :) Toivotaan että harrastukset maistuu myös tulevaisuudessa yhtä hyvälle...

8 kommenttia:

 1. Mahtava juttu tämä uusi harrastuksesi :). Kaikki näyttää herkulliselta, mutta nuo näkkäriohjeet erityisesti kiinnostaisivat. Tein myös sellaisen havainnon, että teillä taidetaan syödä kasvis- ja kalapainotteisesti (vai oliko se sattumaa). Itse jätin lihan pois n. 1,5 vuotta sitten, mutta kalaa kyllä syön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :) Oli kyllä sattumaa vain, kyllä meillä syödään lihaakin, mutta paljon kasviksia ja kalaa myöskin.

   Näkkileipä resepti on http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/472764/N%C3%A4kkileip%C3%A4%20%28GL%20mutta%20hyv%C3%A4%C3%A4%29/ mutta olen tehnyt todella paljon erilaisia.. korvannut maissijauhoja täysjyvävehnällä, -ohralla ja -suisjauhoilla.. Veden sijan kananmunia sun muuta :) Paras mun mielestä on, kun laittaa vaikka 4 kananmunaa ja sitten erilaisia pähkinöitä ja siemeniä niin kauan kun massa on kaulittavaa --> sit vaan kaulitaan tasaiseksi ja uuniin :)

   Poista
 2. Uusi harrastuksesi näyttää todella maukkaalta. Voisin hyvin olla testihenkilö "testaamassa" noita harrastuksesi "tuloksia" :) Hienoa jos nilkkasikin alkaa pikku hiljaa tointumaan oikealle tielle. Pitkän taistelun jälkeen juoksukin tuntuu sitten entistä hienommalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harrasta eläinkokeita ;) Lapset saavat toimia testaajina..

   Tsemppiä sullekin, kyllä se sieltä taas lähtee!! Myös tatskakuvia blogiisi odotellessa ;)

   Poista
 3. Pitäsköhän minunkin aloitaa ruuanlaittoharrastus, kun kuntoilusta ei tällähtekellä tule yhtään mitään.

  Kiinnostaa muuten sun nilkajumppaohjeet, joten saa laittaa tulemaan (esim. juoksufoorumilla YV:nä).

  -Santta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikeeta selittää sanallisesti ja tekstin välityksellä, mutta kolme eri liikettä nilkkanivelten liikkuvuuteen ja askeleen vakauteen:
   1. varpaat pystyssä polvea rauhallisesti edes takas niin, että nilkassa ei mikään jänne aktivoidu.
   2. Varpaat pystyssä, lantio ojennettuna ja annetaan säären tippua nilkan ääriasentoon koukistuksessa.
   3. jalan holvikaaren vahvistavia treenejä. Iso varvas alas, muut varpaat ylös ja kaaren jännitys.

   Toivottavasti sait edes jotain irti :)

   Poista
 4. Moi nilkkalukkoilija! Samaa vikaa täälläkin, mutta onneksi nilkkalukot saa auki osaavilla tyypeillä, kunhan huomaa ne ajoissa. Näkkäri, lihasipsit, siemensämpylät ja lohi näyttää kyllä tosi hyvältä. Tai no oikeastaan kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihme jumittaja toi mun oikea jalka!! Ehkä se on ottanut itseensä sen, että joutui futis"uralla" toimimaan tukijalkana n. 20-vuotta ;)

   Tsempit sulle sinne jenkkilään!! Hyvältä vaikutti treenaaminen taas!!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....