maanantai 4. marraskuuta 2013

Sopii kuin nokka nilkkaan

Kyseisen lauseen sanoi tänään hyvä ystäväni ja kanssajuoksija JV. Tuota sanontaa tulee jatkossa käytettyä varmasti monessakin eri tilanteessa...

Mutta sitten asiaan. Moni kavereistani on tämän minun tilanteeni jo SoMen kautta saanutkin tietoisuuteen, mutta kirjoitan tän sulle Pasi sinne Vierumäelle, ole hyvä ;)

Pääsin tänään työterveyden kautta hyvälle ja osaavalle ortopedille Oliver Michelssonille. Hän katsoi MAALISKUUSSA otetut magneetti- ja röntgenkuvani ja sanoi heti, että nilkan etuosassa oleva luunokka olisi hyvä poistaa tähystysleikkauksella.. siis olisi hyvä poistaa, jos haluan jatkaa maratonharrastustani tai edes treenata juoksua tosissaan.

Ja kun katsoo tuota minun oikean jalan kuvaa, niin kyllähän tuo aika selvästi tuossa näkyy, että eihän tuo nilkka tuosta pysty normaalisti toimimaan oikein millään! Nokka ottaa varmaankin melko nopeasti vastaan, kun nilkkaa koukistaa..


siis jos sitä vertaa, niin sanottuun terveeseen niveleen (kuva googletettu, ei oma):


JA koomisinta tässä tilanteessa on se fakta, että samat kuvat on nähnyt Oliveria ennen 4 eri LÄÄKÄRIÄ!!! NELJÄ eri lääkäriä!! Muutama on sanonut, että sulla on tuollainen nokka tuossa nilkan etuosassa, mutta sun kivuthan on ihan eri paikassa (jalan ulkosyrjässä), niin ei se nyt siitä ole kiinni.. Tämä todistaa vain sen, että suurin osa lääkäreistä ei tiedä jalan toiminnasta mitään saati sitten esim. juoksussa tapahtuvasta liikkeestä.

Mutta siis nyt olisi edessä uudet magneettikuvat perjantaina, joissa tarkistetaan vielä onko nilkassa muita vaurioita, esim juurikin siellä ulkoreunassa. Ja jos on jotain ja tähystykseen päädyn, niin sen saisi sitten korjailtua siinä samassa operaatiossa..

Mutta sitten tuohon JOS -sanaan.. Duunin terveydenhuolto EI KATA leikkauksia ja tämmöinen tähystysleikkaus Diacorissa maksaisi sen 3000+ euroa!! KOLMETUHATTA EUROA!! Vaihtoehtoina olisi siis tähystys Diacorissa, harrastuksien vaihto tai sitten julkiselle puolelle leikkausjonoon siirtyminen.. Jos olisin rikas, mitä en TODELLAKAAN ole, valitsisin heti numero ykkösen. Jos mulla olisi luotto ja täysi varmuus siitä, että julkisella puolella saisin varmasti hyvän ja osaavan leikkaajan ja vielä nopeasti, niin valitsisin heti vaihtoehdon 3. Ja jos juoksu ja urheilu ei olisi minulle elämää tärkeämpää, niin tyytyisin vaihtoehtoon kaksi..

Mutta siinä sitten seuraaville viikoille pohdittavaa!! Vaihtaako lajia vähän kevyempään ja ei iskuja tuottaviin lajeihin, maksaako itsensä kipeäksi siitä, että nilkassa on parempi liikkuvuus, vaiko mennä julkiseen jonoon vuoronumero kädessä...

Kaikki vaihtoehdot siis hyviä ja varteenotettavia, joten teen niin tai näin, niin joltain kantilta olen tehnyt oikean päätöksen. JA myöskin, teen niin tai näin, niin varmasti se kaduttaa jossain vaiheessa kuitenkin... "win-loss-win-loss" -tilanne siis ;)

6 kommenttia:

 1. Tämä(kin) tarina taas todistaa sen minkä olen itsekin urheiluvammojen kanssa saanut huomata lukuisia kertoja: yhtä osaavaa ja tietävää lääkäriä vastaan löytyy suunnaton määrä puoskareita joilla ei ole asioiden oikeasta tolasta tuon taivaallista tajua. Näin se vaan valitettavasti menee.

  Toivottavasti saat vielä nilkan pelittämään ja pääset ilman vammoja juoksentelemaan. Saattaa vaatia aikaa tai rahaa tai molempia. Harmi homma, mutta kaikesta kyllä noustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Menen perjantaina magneettiin ja sen jälkeen teen päätöksiä. Tällä hetekllä todennäköisin vaihtoehto on mennä kunnalliselle puolelle jonottelemaan...

   Poista
 2. Kyllä siellä kunnallisen puolella kanssa on pätevät kirurgit. Tietysti, mikä on sitten jonotusaika. Mutta useinhan tulee peruutuspaikkojakin. Eikö oisi hyvä mennä jonoon ja samalla pohtia kahta muuta vaihtoehtoa sillä välin? Tsemppiä tähän nilkkaongelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin on!! Jos vaan pääsee oikeaan paikkaan!! Ja tämä on nyt varmaankin edessä, ei ole paukkuja laittaa yksityiselle tuollaista summaa...

   Poista
 3. Voi helvata mikä juttu, olen pahoillani! Mutta mene kunnalliseen jonoon, voithan tosiaan miettiä muita vaihtoehtoja sillä välin.
  Onko sulla tietoa kuinka kauan jonotus kunnallisella balttiarallaa kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mitään hätää ole, hengissähän tässä ollaan :)

   Siis hoitotakuu on 6kk, eli alle sen, muuta ne ei osaa vielä sanoa. Mutta sinne kunnalliselle tässä matka varmaankin käy...

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....