keskiviikko 27. marraskuuta 2013

No nyt tavoitteita taas edessä!!

Eli siis olen päättänyt ottaa pieniä haasteita tähän muuten niin motivaatioköyhään treenailuun :)

Tavoitteita on monia ja hyvinkin erilaisia. Alla tavoitteet:

1. vähintään 7h/viikko fillarointia, uintia, vesijuoksua, punttia tai muuta liikuntaa YHTEENSÄ, eli väh. 1h/pv.
2. lankkuhaaste (enemmän alempana)
3. leuanvetohaaste (enemmän tästäkin alempana)
4. painonpitohaaste (pitää pysyä alle 80kg ;))

Ja aikarajoja ei näille ole, mutta sinne tähystykseen asti olisi tarkoitus jatkaa. Eli voi olla mitä vaan kuukaudesta aina ensi syksyyn asti. Tavoite numero 1 on melko helppo toteuttaa, kunhan saan fillaroitua duunimatkat, käytä 2-3 kertaa vesijuoksemassa ja uimassa ja sitten salilla silloin tällöin. Aion myös alkaa talvipyöräiljäksi ekaa kertaa elämässäni ja siihen tarkoitukseen kävin eilen ostamassa tällaiset:

Tavoitteet 2. ja 3. on bongattu täältä ja täältä. Tein leuanvetotestin ennen aloitusta ja maksimini oli 12kpl, joten lähden liikkeelle tuon ohjelman kohdasta "12-15 pullups". Lankkuhaasteessa lähdin liikkeelle päivästä 16. eli 2 minuutin lankusta, koska lähtötasoni oli hieman parempi kuin tuo 20sek ;) Alla seuraavan kahden viikon ohjelma Tavoitteiden 2. ja 3. osalta :)


Otetaan sitten 9.12 jälkeen sitten seuraava taso leuanvetohaasteesta ja ehkä kiristetään ruuvia lankkuhaasteeseenkin :)

Näistä mun motivaattoreista pahin ja vaikein toteutettava on tuo painonpitotavoite. Ruokahalu kun tuppaa vaan kasvamaan treenaamisen rauhoittuessa ja kaikenmailman herkkuja on jopa helpompi syödä, kuin silloin kun treenaa ns. tosissaan... outoa, mutta näin ainakin minulla. No ainakin yritetään...

Tää kuntoilijana treenailu mahdollistaa myös muun elämän osalta vähän enemmän. Vaikka perus arjessa se nyt ei niin näykään, koska 15:30 olen ollut kotona, olen sitten treenannut aikaisin aamulla, tai nukkunut 1,5h pitempään :) Mutta viikonloppuisin tuntuu olevan enemmän aikaa, kun nuo 2-3h:n treenit ovat jääneet vähemmälle. Viimekin viikonloppuna kasasimme faijan kanssa tällaisen meidän takapihan terassin päälle:

Joukkue Järvisen takapihan valokate :)
Keli sattui sopivasti!! Aurnko paistoi ja tulosta syntyi ;)
Eli palaillaan taas asiaan!! Illalla pitäisi vetästä 2,5min lankku ja 6-9-6-6-max -leukasarja ;)

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet asettanut tavoitteita, vaikka juokseminen on kielletty! Tavoitteeton urheiluhan on... no tylsää kuin mikä! p.s. Veikkaan, että oot saavuttanut tuon lankkuhaasteen jo muutamassa päivässä. Mä kokeilin kerran opiskeluaikana tätä: http://hundredpushups.com/ mutta jostain syystä se jäi kesken. Punnerusenkka parani kyllä jo parissa viikossa reilusta 30:stä 60:een. Ei kyl enää menisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tuo on, vaikka ilman sykevyötä treenaaminen onkin mukavaa puuhaa, niin joku pieni tavoite piristää aina!! Lankkuhaasteessa edetään ohjelman mukaan, eli se saavutetaan aikaisintaan tuolloin 9.12 :)

   Poista
 2. Mulla on Mikko tuon syömisen suhteen aivan samalla tavalla. Joku tauko harjoittelussa tms. ei todellakaan ruokahalua pienennä. Lisäksi oon ahmatti jolle maistuu lähestulkoon mikä tahansa. Syöminen vaan on yksi maailman kivoimmista asioista :) Yleensä mottoni onkin että paino tippuu reenaamalla jos on tippuakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin todellakin on!! Ja juhlimisesta puhumattakaan.. voi lähteä juhlimaan, kun sunnuntaina EI TARVITSE ihan väkisin mitään tehdä ;) Ihan kuin sitä tarvitsisi silloinkaan kun treenaa... :D

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....