keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vaimoista on sittenkin hyötyä!!

Luit oikein, eli ei vaivoista vaan vaimoista ;)

Nyt onkin kiva taas kirjoitella, kun pääsee kirjoittelemaan taas juoksustakin ;) Ketä noi valitusvirret kiinnostaa? Tai se, että kerron kuinka hyvin vesijuoksu tällä hetkellä kulkee ;)?

Olen nyt siis jo useamman viikon pystynyt juoksemaan sen 3-4 kertaa viikossa, eikä jalkaan ole enään koskenut juuri lainkaan. Joitain pieniä tuntemuksia on, mutta ne lähtevät juoksuttomina päivinä pois. Olen hölkkäillyt ja sitten juossut yhden reippaan ja kiihtyvän lenkin + pidentänyt mun sunnuntain "pitkistä" aina viime viikon 1h40minsaan asti!! Woop Woop sanon minä :)

Tämä parantumisprosessi nytkähti todenteolla liikkeelle vaimoni (fyssariopiskeija) tekemästä lihastasapainokartoituksesta. Siinä löytyi todella isoja voimatasoeroja oikean ja vasemman jalan välillä. Ylläri ylläri, tukijalkani, eli oikea, oli niistä heikompi. pohje, takareisi, pakara ja jopa vatsalihakset ovat oikealla puolellla todella heikossa kunnossa, ainakin, jos niitä vertaa mun rautaiseen vasempaan puoleen ;) Samassa testissä vaimoni huomasi myös oikean jalan nilkassa liikehäiriön minun mennessä kyykkyyn.

Olen tuon testin jälkeen tehnyt sellaisia minikyykkyjä yhdellä jalalla, jossa haetaan nilkalle oikeaa asentoa ja liikerataa. Tämän lisäksi olen pari kertaa viikossa tehnyt syviävatsalihas harjoituksia, lantionnostoja yms. Hyvin erilaista treeniä, mitä yleensä on tullut tehtyä :)

Mutta tämä on toiminut!! Oikea nilkka on varmasti paremmassa asennossa juoksussakin ja se on auttanut myös parantumista huomattavasti! Nyt jatkan hyväksihavaitulla tyylisllä eteenpäin ja odottelen että mitä se J. Kangas sanoo 2.10.2013. Sieltä tulee varmasti lisäinfoa ja ohjeita tilanteeseen.

Nyt kun olen pystynyt taas juoksemaan, niin on ollut taas kiva suunnata ajatuksia ja suunnitelmia kohti KISOJA!! Ajattelin tehdä "Come Backin" juoksukisoihin 19.10 Viikin Viitosessa. Sitten syksymmällä käydä säävarauksella juoksemassa myös Kuivannon kympin, Aktia Cupin osakisat ja Hyvä Suomi -juoksu (jos löytäisin tällä kertaa kisapaikallekin ;))

Ja ensi keväänähän odottelee jo sitten se viime keväänä siirretty osallistumisoikeus Köpiksen maralle, joten on se keväänkin päätavoite jo mielessä! Katsotaan jotain projektia sille sitten kun pääsen taas "oikeasti" treenaamaan ihan harjoituohjelman avulla...

Koutsi Aki lupaili jo ohjelmaa lokakuun alusta alkaen, mutta katellaan nyt onko se vielä liian aikaista.. On nimittäin ollut erittäin mukavaa aikaa juosta ja treenailla ilman syketietoja ja sen tarkempaa suunnitelmaa :) Noi joka viikkoiset reippaatkin kulkevat tosi kovaa, mutta jos juoksisin ne sykkeiden mukaan, niin vauhti olisi varmasti vähän maltillisempi.

Alla tän vuoden juoksumäärät/viikko.


Eli ihan samalla tasolla ei olla, kuin oltiin tammi-maaliskuussa ;) Mutta sitten kun katsoo Movescountista viimeisten 30 päivän tilastoa, niin ainakin monipuolista on treenaamisesni ollut!! Ja se on positiivista se!! Kolmantena listalla oleva sukellusmaski kuvaa muutes sitten vesijuoksua...

Eli treenitunteja on ihan sopivasti ja kunto tästä pikkuhiljaa taas kasvaa!! Sekin on muutes ollut mukava huomata että kunto kasvaa ihan silmissä.. Sellaista ei pääse kokemaan näin konkreettisesti, jos koko ajan menee kuin Strömsöössä ;)

Mutta summasummarum: Vaimoista on siis sittenkin hyötyäkin, todistettavasti :) Joten kiitos Elina. (Movelina) Omistan mun seuraavan maraennätyksen sulle <3

Ja laitetaan loppuun vielä muutama fiilistely kuva viime viikonlopun Maratonin SM-kisoista, joita olin mökkireissullani seurailemassa :) Onnittelut vielä Miika Takalalle SM-kullasta ja Ahtille ja Saaralle hyvistä raastoista, vaikka enkkoja ei tällä kertaa rikottukaan!!

Runner's Clubin Saara ja Ahti
Takala jätti muut taakseen jo alkumetreillä
Mestarin lennokas askel
Ahtillakin kulki ihan kivasti!!
Kanssajuoksijaa hävettää, kun Saara paineli ohi ;)
Ja mestaria edelleen..
Ahti pääsi nauttimaan naisten mestarin Elina L:n vauhdista muutaman kilsan verran..
Ja kotikisassa on kiva olla mestarina maalissa
Tuli napattua omasta enkastakin kuva ;)
Ahti maalissa! Aika 02.53:57
Ja Saarakin maalissa pahojen vatsavaivojen jälkeen. Aika 03.24:45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....