keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun...

Niin se syyskuukin siinä vierähti. Kelit olivat loistavat, mitä nyt loppukohden alkoi aamut olemaan todella kylmiä.. mutta satanut ei juuri nimeksikään, mikä oli kuitenkin se tärkein asia!!

Bongasin juoksufoorumin 'Björn' -nimimerkin omasta treeniketjusta loistavan termin, kiitos muuten siitä jos satut lukemaan tätä ;) Se termi on "Treenien sekakäyttäjä" ja se kuvastaa itseäni tällä hetkellä aikasta hyvin :) Alla syyskuun treenit jaoteltuina movescountin tilastointien mukaan. Mukana juoksua, fillarointia, lihaskuntoa, vesijuoksua, uintia, kävelyä, ja lihashuoltoa...


Syyskuussa siis juoksua määrällisesti (tuntien mukaan) enemmän kuin muuta liikuntaa!! Jo tässä menikin huhti-, touko-, kesä-, heinä- ja elokuu muissa merkeissä...

Sykemittariahan en ole käyttänyt moneen kuukauteen missään treenissä. No okei, välillä on ollut pitkillä fillarilenkeillä, mutta ei muualla. Se on ollut mukavaa vaihtelua ainaiseen mittarin tuijotteluun ja sykkeiden kanssa pelaamiseen!!

Mutta eilen aamulla, lokakuun ekana päivänä, ajattelin taas laittaa mittarin rintaan ja katsella miten se syke ihan tuommoisessa pk-lenkillä käyttäytyy.. Laitoin lenkille lähtiessä kellon päälle ja juoksin kelloon katsomatta ton peruslenkkini, eli n. 12km keskuspuistossa. Lenkin jälkeen oli yllätys melkoinen, sillä keskisyke oli ollut 117 ja vauhtia 5.02/km, joten ei tässä nyt ihan paskassa kunnossa olla!! Sellainen tosin on ollut juoksutuntumakin viime aikoina. Esim reippailla tasavauhtisilla ei jopa alle 4.00/km vauhti ole tuntunut pahalta, kun se maaliskuussa oli myrkkyä!! (Silloin tosin nilkka kipeä ja rauta-arvot ja hemoglobiinit romahtaneet pahasti).

Ja tänään kävin FTK:n Jukka Kankaan vastaanotolla noin 6 viikon odottelun jälkeen. Jukka kuunteli tarinani alkaen viime talvesta.. Sitten se käänteli hieman nilkkaani ja sanoi, että "tämä on kuule umpilukossa"! Nilkka liikkui normaalisti n. 2 astetta, jonka jälkeen sen liike suuntautuikin aivan väärään suuntaan, aiheuttaen nilkkaan sellaisen väännön, joka oli juuri siihen suuntaan mikä nilkassa onkin kipuillut nyt n. 6kk. Ei sitä kyllä osaa omasta kropasta sanoa yhtään mitään...

Jukka joutui omien sanojensa mukaan tekemään ihan oikeasti töitä saadakseen lukon auki. Mutta sitten kun se RUSAHTI ja PAUKAHTI auki, pääsi Jukaltakin pienimuotoinen JEEESH!! -huudahdus! Ja itselle tuli tunne, että olen saanut uuden nilkan, tai ainakin sen vanhan nilkkani takaisin :) Pitääpäs illalla lähteä lenkkipoluille kokeilemaan, että miltä se juoksu tuntuukaan sellaisella nilkalla, joka liikkuukin sinne suuntaan kuin pitääkin :)

Jälleen kerran oli ilo asioida FTK:lla. Piinkovia ammattilaisia kun on niin mukava seurata työssään!! Seuraava aika onkin ensi viikolle, jolloin katsellaan myös joitain treenejä nilkan alueelle. Aijett kun on nyt hyvä fiilis!!! Toivottavasti nilkka nyt pysyykin auki noilla treeneillä ja jumpilla!

Ja laitetaan tähän loppuun vielä loppuvuoden suunnitelmiakin. Ajattelin juosta noita lyhyempiä kisoja reilun määrän, niin saa niistä hyviä ja kovia treenejä viikkoon :) Sitten kun lumet tulee, niin noiden kisojen perään ilmestyy sellaiset kirjaimet kuin (s.ä.ä.v.a.r.a.u.s), mutta toivotaan että ne lumet tulisi vasta juuri ennen joulua :)

19.10.2013
Viikin Viitonen

24.10.2013
RH:n Talvijuoksusarja 1/5 (3km)

03.11.2013
Kuivannon kymppi

16.11.2013
Aktia Cup 1/5

28.11.2013

"Turkey Trot"
RH:n Talvijuoksusarja 2/5 (3km)

06.12.2013
Hyvä Suomi -juoksu (5 tai 10km)

14.12.2013
Aktia Cup 2/5

19.12.2013

"Jouluklassikko"
RH:n Talvijuoksusarja 3/5 (3km)

Olisin lisännyt nämä myös tuonne vasemman laidan kisat -kohtaan, mutta se ei tällä hetkellä anna mun päivittää sitä listaa...

4 kommenttia:

 1. Jee ihanaa Mikko et oot taas kuvioissa mukana! Ja hyvin eilen pingoit reenissä, miten muuten siinä sykkeet käyttäytyi versus ennen?

  -Saara-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos Saara, oli todella mukavaa olla taas mukana!!

   Mäessä juoksu tuntui jopa paremmalta kuin ennen telakkaa, joten ehkä sinne takareisiin ja pakaroihin on jotain tässä telakan aikana tarttunut!!

   Sykkeet ehkä vähän koholla entisiin, mutta ei paljon! Korvaavilla siis pysytty ihan ok messissä :)

   Poista
 2. Hienoa, homma kuulostaa etenevän kohdallasi oikeaan suuntaan. Ensi kevääseen on pitkästi aikaa ja ehdit nostaa maratonkunnon vaikka mille tasolle.

  Itsekin suunnittelin joulukuussa tulla mahdollisesti Aktia Cuppia juoksemaan. Ens viikon maratonin jälkeen tosin reenit tulevat olemaan jonkin aikaa sellaisia, että vyöryn sohvalta jääkaapille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuntoon ehditään varmasti. kunhan ensin pysytään kunnossa :)

   Ja näkyillään Aktia Cupissa!! Tsempit ensin maratonprojektille!! Lyöppäs nyt kunnon aika tauluun, niin voin sitten sitä lähteä ensi keväänä tavoittelemaan ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....