keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kisaraportti maratonturistin silmin

Jaahas, voisi kirjoitella eräänlaisen kisaraportin, muta tällä kertaa ihan vain turistin roolista :)

Lähdettiin siis seuraamaan vaimon kanssa Köpiksen maratonia ihan paikan päälle. Tämä siis sen takia, että jalka on edelleen pipi ja lentoja ei saanut enään peruutettua. No pieni irtiotto arjesta ilman muksuja teki todella hyvää, vaikka juosta ei paikanpällä pystynytkään..

Paikalle saavuttiin lauantaina ja sää oli mitä mahtavin kisaturistin näkökulmasta! Helteinen päivä ja kova viilentävä tuuli, voiko parempaa säätä ollakaan ;) No sunnuntai eli kisapäivä valkeni sitten synkässä säässä. Lämpötila oli n. 15 astetta ja sateen uhka oli koko ajan päällä. Eli ei mikään hehekeä sää kisan seuraamiseen. Olin seuraamassa kisaa lähdössä, n. 17km:n ja 23km:n kohdilla ja sitten maalissa.

Seurattavina oli Pasi, Veera ja Tommi. Onneksi kaikki juoksivat oman kisansa suunnitelmien mukaisesti ja tulivat esim maaliin 10 minuutin ikkunan sisään :) Helppoja seurattavia!!

Kaikista suurin mielenkiintoni kohdistui herraan nimeltä Pasi, joka oli pienien ja vähän suurempienkin vaikeuksien jälkeen saanut pitkästä aikaa valmistautua kisaan ilman pieneintäkään vaivaa tai keuhkojen kiristystä. Pasi alkoikin alusta asti takomaan tasaisen tappavia ja tavoitteen mukaisia 4.00/km kilometrejä ja juoksu näytti matkan varrella todella kevyeltä!!

kisasäätä 17 km:n kohdilla.. Ei oo helppoo olla kisaturisti ;)


Myös Veera keikkui alusta asti naisten sarjan kärkikymmenikössä ja Tommi eteni tasaisesti kohti elämänsä ensimmäistä alle 3h:n alitusta!! Oli yllättävän mukavaa olla kisaturisti, vaikka ilma olikin parempi juoksemiseen kuin sen katseluun...

23km:n jälkeen lähdin talsimaan kohti maalia ja odottelemaan tuota kolmikkoa saapuvaksi maaliin. Ensin saapui Pasi, joka veti aivan käsittämättömän tasaisen kisan ja sai vielä loppuun ihan kunnon kirinkin!!

Pasi maalissa (oikealla) ja netto aika 2.48.22. Onnittelut uudesta hienosta PB:stä!!
Alla vielä Pasin väliajat. Siinä on mallia meille nuoremmille, että miten tavooitteena ollut 2.48:47 saavutetaan :)

5 km          20:20    4:04 min/km
10 km        19:52    3:59 min/km
15 km        19:51    3:59 min/km
20 km        19:51    3:59 min/km
Half             4:21    3:58 min/km
25 km        15:39    4:01 min/km
30 km        20:00    4:00 min/km
35 km        19:52    3:59 min/km
40 km        20:10    4:02 min/km
42,195 km   8:33    3:54 min/km

Seuraavaksi maaliin saapui Veera, joka taisteli itsensä hienosti naisten sarjan kuudenneksi!! Onnittelut myös Veeralle!! Maaliin päästyään Pasi kaappasi Veeran syliinsä :)

Onnistuneet ja onnelliset suomalaiset!!
Ja viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin tuttuni, eli Tommi, saapui maaliin ajassa 2.58:28, joten häneltäkin putosi tuo alle 3h:n painoinen apina selästä! Hänkin oli varsin hilpeällä mielellä maalissa...


Eli kaikki tuttuni (Lieneekö hyvällä kannustuksella ollut osuutta asiaan????) saavuttivat hyvät tulokset!! Ihan pikkuisen vaan teki olla mieli mukana kisassa... ihan pikkuisen vain. No ensi vuonna samoihin aikoihin pitäisi sitten päästä taas tutustumaan Köpiksen katuihin taas juostenkin...

Mutta oli kisassa vielä yksi mielenkiintoinen seurattava!! Nimittäin uusi idolinini, italialainen Ubaldo!! Satuin lähdön jälkeen kuvaamaan hänet, kun hän viimeisenä matkaan sattui lähtemään.. Kisan aikana tuli hänen etenemistään seurattua lähinnä livetulosten kautta ja maalialueelta poistuessani päätin, että lähden maalialueelle vielä uudelleen, sitten kun Ubaldo on saapumassa maaliin... Siihen meni aikaa yhden lounaan ja päikkäreiden verran, mutta maalialueelle lähdettiin vielä uudemman kerran :)
Uusi idolini Ubaldo lähdössä matkaan...
ja sama mies saapui maaliin ajassa 05:59:03. Lienikös tavoitteena ollut sub 6h????
Pasin, Veeran, Tommin ja Ubaldon kaltaiset kisailijat tekevät tästä lajista juuri niin mukavan kuin se onkin!! Kaikki juoksevat juuri sitä vauhtia mitä treenit ja kunto edellyttää. Ja maalissa jokainen on onnellinen!! Ainakin lähes jokainen.. Upea laji, jota toivon hyvin poian pääseväni taas harrastamaan.. Ja Ubaldo ei muutes jäänyt edes viimeiseksi, sillä sen sijan vei japanialainen Akihiko ajalla 07:06:57 :)

Loppuun vielä muutama napsaisu Köpiksen kaupungista.. Upea paikka, jonne on kiva taas lähteä vuoden kuluttua viimeistään :)

Christiainia on outo paikka :)

ja Nyhavn on kaunis paikka :)
Tästä tulikin mahtavin kisaraportti ikinä :) Paljon parempi kuin omista kisoista on koskaan tullut rustatuksi :) Mutta toivon että syksyllä Berliinistä saan kirjoitella jotain omistakin väliajoista :) Vaikka näillä näkymin sinne lähdetään enempi tai vähempi turistimielellä juoksemaan.. Enkkakuntoon Berliiniin en enään itseäni tule saamaan. Saas nähdä tulenko sinne Pasin lukemille hilaamaan itseäni enään koskaan.. Sellainen on ainakin fiilis tällä hetkellä. Mutta jatketaan korvaavia niin pysyy pää edes jonkinmoisessa kunnossa... ;)

Niin, ja enään 7 työpäivää Toscanaaaaaan...

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva kisaraportti! :) Ubaldon juttu kruunasi kaiken! Oisit voinut tulla Tukholmaankin turisteilemaan ennen Toscanaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ubaldo on loistava!!

   Ja lähtisin mielelläni Tukholmaankin, mutta budjetti ei kestä ;) Juokse sinä se sub 3h pois jaloista ja sitten syksyllä Berliinissä lupaan toimia sulle jäniksenä ekat 100m, jonka jälkeen voitkin lähteä omaa kovaa vauhtiasi eteenpäin :)

   Poista
 2. Kiitos Mikko mahtavasta raportista, oon otettu!
  Olihan se hieno reissu ja vaikean viime vuoden jälkeen onnistunut maraton tuntuu kaksinverroin paremmalta. Onhan se niin, että vaikeudet tuovat vähän nöyryyttä hommaan ja näitä sitten osaa arvostaa ihan eri tavalla. Täydellinen vuosi mulla on ollut ja olen osannut nauttia joka treenistä ja kisasta, kivaa aikaa!
  Mä tiedän miltä susta tuntuu, kun et pääse juoksemaan. Mutta olen aivan varma, että se päivä tulee vielä, kun pääset harjoittelemaan terveenä ja juokset onnistuneen maratonin. Takaan, että sitten on aika kivaa.
  Tsemppiä!

  Pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä :)

   Ei oo tosiaan helppoo olla telakalla, mutta minkäs teet. Ei tää taida surkuttelemalla ainakaan paremmaksi käydä :)

   Tsemppiä sullekin tuleviin projekteihin, ne kuulosti todella mielenkiintoisilta!!

   Ja lauantaina sitä pääseekin seuraamaan Sannan ja muiden edesottamuksia Terwamaralla, tosin netin välityksellä tällä kertaa :)

   Poista
 3. Hmm.. Japanin Aki tais vaan myöhästyy lähdöstä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HikiAkin "juoksu" näytti lopussa siltä, että ei myöhästynyt... :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....