tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vaivojen määrä kropassa on vakio.

Tällaiseen lopputulokseen olen omissa kliinisissä olosuhteissa toteutetuissa testeissä tullut. Alla olevasta kaavasta selviää tämä teoriassakin, mutta käytännön kokemukset ovat vain vahvistaneet tuota faktaa.
(a = oikean jalan vaivat, b = vasemman jalan vaivat, n = henkiset vaivat ja k = kaikki loput vaivat yhteensä.)

Tämän tekstin aiheen sain päähäni, kun juuri veriarvot alkavat taas olla normaalit, niin sitten alkaa vaivata joku muu paikka!! Tällä kertaa tuo muu paikka, on oikea nikkani, joka on tällä hetkellä turvoksissa...

Juoksin kipuilevalla nilkalla n. viikon verran, mutta sitten se alkoi turpoamaan ja kipuilemaan kahta kauheammin, joten nyt päätin oottaa juoksuttoman pätkän harjoitteluun. Nilkka siis kestää kyllä juosta ja juoksun aikana kipuun ikään kuin tottuu, tai se jopa vähän pienenee juoksun aikana, mutta tuo turvotus treenin jälkeen ei ole ikinä kovin hyvä asia...

Eli nää mun bloggaukset alkavat tästä kirjoituksesta asti käsittelemään varmaankin mun oikeaa nilkkaa ja sitä mikäköhän siinä mahtaisi olla vialla :) Kävin eilen duunin kautta röntgenissä ja mitään rasitusmurtumia ei havaittu (havaittiin toki kaikkea muuta muualta jalasta, mutta antaa noiden vanhojen ja ei tällä hetkellä vaivaavien vaivojen olla ihan omissa oloissaan, jotta ne ei herää ja ala taas vaivaamaan ;)

Kotona asuvan fyssariopiskelijan anatomian kirjoista ja googlen ihmeellisestä maailmasta olen yrittänyt kaivaa vaivalle syytä ja kipuilevaa kohtaa. Olen uunomaisesti painellut jalkaa ja merkannut kuvaan eri värisillä teipeillä jalan kipeät, arat ja hellät paikat (MÄ YRITIN ETSIÄ VIDEOTA TÄSTÄ mutta ei vaan löytynyt, no moni osaa kuitenkin silmissään nähdä sen Tupla-Uuno elokuvan kohtauksen ;)

No ei vaan, olen siis vertaillut anatomian kirjoista ja netistä löytyneisiin kuviin, että mikäköhän nilkan ulkosyrjässä mahtaisi olla vialla.. Ja olen tullut siihen lopputulokseen, että minulla on kipeenä Peroneus Brevis ja / tai Peroneus Longus -jänteet.
kipualue, noin suunnilleeen...

Punaisella ympyröitynä nuo epäilemäni jänteet...
No näihin mun arvailuihin saadaan vastaus varmaankin vasta keskiviikkona 3.4, jolloin sain varattua Hemmingin Antille ajan, eli FTK:lle käy tieni, jälleen kerran!! Uskoisin, että kyseessä on taas nilkan lukkotila tai sitten jalka on jostain syystä väärässä asennossa ja sen johdosta nuo jänteet ovat jalassa alkaneet taas kerran oireilla...

Toivon todella, että Antti saa jalkani kuntoon yhtä nopeasti kuin aina ennenkin (eli ekalla käynnillä ja muutamalla ruksauksella), mutta siihen on vielä yli viikko aikaa, joten tulevat päivät täyttyvät korvaavilla treeneillä, jos jotain jaksaisin tehdä.. Ottaa todella pahasti päähän, koska nämä viikot PITI ja PITÄISI olla ne kaikkein kovimmat ja laadukkaimmat kohti Köpistä treenatessa.. No näinhän se vaan menee ja onneksi tässä nyt ollaan vielä ihan yhdessä paketissa ja vaivat ovat pieniä jos vertailee joihinkin todellisiin ongelmiin mitä sitä voisi itselläkin olla..

Mutta palaillaan taas asiaan Anatomian ihmeellisen maailman merkeissä :)

6 kommenttia:

 1. No voi perä. Toivotaan tosiaan että saat nilkan nopeesti kuntoon.
  Tsemppiä sinne korvaavien keskelle !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muta!! Ei oo helppoo korvaavat ei :)

   Mutta jos sitä jaksaisi edes tuohon fyssarilleasti niitä tehdä, niin tekee sen tuomion jälkeen sitten uudet sotasuunnitelmat...

   Poista
 2. Joko on vesijuoksut juostu, vai oletko lykännyt tuota nöyryyttävää haasteen häviämistä vain eteenpäin, kun en ole kuullut tästä mitään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MinniKö se siellä anonyymina kommentoi ;)

   Ei ole vielä vesijuostu ja juteltiin vähän tuon virallisen valvojan kanssa, että suoritan tämän kumpulan maauimalassa heti köpiksen jälkeen... mutta nyt kun noita vaivoja alkoi ilmaantumaan, niin saattaapa tuo tulla kysymykseen jo hyvinkin pian... toivotaan kumminkin että juoksisin jo ensi viikolla ihan juoksutossutkin jalassa ;)

   Poista
 3. Jotakin pientä peruskipua veikkaisin.. :) just lukkoa tms nilkan jumikipua.. Ei se yleensä rikki oo, jos tosta vihloo.. :D t.yks lasinilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin!! Jos lukko, niin se aukeaa keskiviikkona, mutta jos ei niin se selviää keskiviikkona ;)

   En ole kuitenkaan juosta viitsinyt kun turpoaa ja koskee.. mutta muita lajeja olen sitten yrittänyt vääntää senkin edestä :)

   T: toinen lasinilkka ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....