keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tee-se-itse korkeanpaikanleiri

Tuli tossa vaan mieleen, että jos olen painanut menemään viimeiset viikot alhaisilla hemoglobiineilla, niin eikös se ole vähän sama asia kuin että olisin treenannut korkeassa ilmanalassa? Lihakset saavat vähemmän happea ja sitä rataa. Tästä on siis pakko olla VAIN hyötyä...

eli tällaisissa maisemissa sitä on Vantaalla n. kuukausi nyt treenailtu...
No ei vaan, edellä oleva oli vitsi ja vieläpä huono semmoinen.. Nyt viikon rautakuurin jälkeen olo on todellakin parantunut ja treenit kulkee taas!! Vaikka luulin koko ajan, että pk-lenkit kulki ihan ok ja että vain nopeammat vauhdit tökki, niin tässä viikon sisällä on tullut huomattua myös pk-lenkkien vauhdin kasvu ja sykkeiden alentuminen :)

Mutta jos Köpijsessä tai Berliinissä ei tänä vuonna kulje, niin lähden tänne ensi vuosnna!! ;)

Ainoa pieni miinus tällä hetkellä on tuo kevään viipyminen!! Tähän aikaan PITÄISI olla jo asvaltit näkyvissä joka puolella ja lämmin auringonpaiste sulattaisi viimeisiä lumia pois pientareilta, mutta EI. Lunta tulee joka toinen päivä lisää ja yöt on koko talven kylmimpiä...

Mutta treenit siis jatkuu ja edessä on kova treenijakso ennen Köpistä!! Toivottavasti tämä pätkä viilaa kunnon sille tasolle, että tuon tavoitteena olevan 3.57/km vaudin saa ylläpidettyä kokonaisen maratonin verran 19.5.2013.

4 kommenttia:

 1. Toinen tapa TSI-korkeanpaikanleirille on heikentää hapenottokykyä astman avulla ja harjoitella muutama kuukausi ilman lääkitystä. Tuli kokeiltua viime kesänä, mutta en huomannut niin positiivista vaikutusta että voisin suositella. Tosin korkeanpaikanleiristähän ei taida kaikille hyötyä ollakaan.

  Raudan puutteesta mulla ei ole kokemusta ja rautakuurille ei ole ollut tarvetta, mutta enhän ole kovin paljoa treenannutkaan :) Sellainen käsitys kuitenkin on että myös veriletut, maksalaatikko ja ruisleipä olisivat hyviä raudan lähteitä.

  Tsempit treeneihin kohti Köpistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eli tapoja on monia :)

   Joo, verilettuja, maksaa ja ruisleipää on ohjelmassa tulevina viikkoina myöskin :)

   Ja sain seurakaverisi Sanna K:lta hyvän Coctail-vinkin erilaisista vitamiineista ja hapoista joita kannattaisi kokeilla myös, ja minähän kokeilen :)

   Poista
 2. Heh, hengitysvaikeuksieni aikaan Akilla on ollut tapana sanoa, että oon vaan koko ajan korkealla, kun en saa tarpeeks happea.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe :)

   Nyt kun veriarvot alkaa olemaaan kohdallaan, niin sitten prakaa muut paikat... näinhän se vaan menee...

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....