lauantai 16. maaliskuuta 2013

Aktia Cup ja uuteen nousuun

Tänään tuli juostua Aktia Cupin viimeinen osakisa aivan mielettömän kauniissa säässä ja asvalttiakin oli tossujen alla!! Eli olosuhteet olivat mainiot, mutta fiilikset ennen kisaa todella ristiriitaiset..

Pari viime viikkoahan tässä ollaan oltu melkoisessa matalalennossa noiden reippaampien ja kovempien juoksujen kanssa.. Keskiviikkona kävin tosiaan verikokeissa (joiden tuloksia tässä odotellaan edelleen) ja aloitinkin heti testien jälkeen rautakuurin, joka alkoi vaikuttaa heti ensimmäisestä pilleristä alkaen!!

Oli se sitten sitä kuuluisaa placeboa tai jotain ihan muuta, mutta jo torstaina oli sellainen fiilis, että "tältäkös tämä normaali olotila tuntuikin..." Eli paljon pirteämpi ja energisempi olo on tuon keskiviikon jälkeen ollut!!

Ajattelin siis jatkaa tätä kuuria aina sinne Köpiksen maratonin asti ja tulevaisuudessakin muistaa sen, että kovaa harjoitteleva tarvitsee myös lisärautaa hyvän ja monipuolisen ruokavalion lisäksi!!Mutta olen päättänyt myös kiinnittää huomiota edes muutaman kerran viikossa siihen, että en söisi lihan kanssa maitotuotteita ja tässä yksi esimerkki rautaisesta annoksestani eräältä illalta :) Lihapullia, parsakaalia, salaattia ja öljyistä salaatin kastiketta (tässä olisi myös mukana perunoita/riisiä/pastaa, mutta tarjolla oli ainoastaan maitoon tehtyä perunamuusia, joten se jäi pois)
Mutta sitten takaisin tämänpäiväiseen agendaan, eli Aktia Cupiin!!

Alkuverkkaan lähdettiin Pasin ja Jussin kanssa ja sykkeet...ne vaelteli pilvissä heti alusta asti.. Heikko luotto omaan kuntoon vain paheni alkuverkan jälkeen.. Päätinkin lähteä juoksemaan kisaa sykkeiden kanssa, eli niin kovaa eteenpäin, kun syke antoi myötä.

Päätin siis, että juoksen kääntöpaikalle alle Anaerobisen kynnyksen ja katselen siitä sitten eteenpäin miltä tuntuu. Alku menikin suunnitelmien mukaan ja kääntöpaikalle tultiin ajassa 18.11 ja olo oli loistava!! Paluumatkalle lähdettiin siis hyvillä fiiliksillä ja yllättyneenä siitä, kuinka helposti alkumatka olikaan tullut!!

Paluumatkalla oli odotettavissa enemmän ylämäkeä, sekä tietysti vastainen tuuli. Juoksu kumminkin kulki ihan ok ja metrit kulkivat eteenpäin tasaiseen tahtiin. Viimesillä kahdella kilsalla sain vähän kiristettyä vauhtiakin ja sain pidettyä mm. Veeran ja Jussin selän takana. Tämän päivän kymppi oli myös ennätyskympin jälkeen ainut, jossa jaksoin juosta kisan alusta loppuun asti, enkä hyytynyt kuin seinään vikoilla kilsoilla!

Aktia Cup 10k sykkeet
Loppuajaksi tuli vaatimaton 36.42, mikä jäi siis n. puoli minuuttia enkasta, mutta fiilis maalissa oli mahtava!! Moneen viikkoon ei kova tai edes reipas juoksu ole tuntunut yhtä hyvältä kuin tänään!! Tuli myös pitkästä aikaa fiilis, että ehkä tämä juoksu tästä taas iloksi muuttuu! :) Tässä vielä datat ja faktat päivän epistolasta.

Selän taakse jäi muutama Runner's Clubinkin kaveri, joten kai tää riitti paikkaan Runner's Clubin Karhuviestijoukkueeseenkin!! Tämän kisan kun piti karsintana tuohon kisaan toimia...

Mutta siis tällä hetkellä ollaan nousujohtoisissa tunnelmissa!! Toivotaan että hyvä fiilis vaan kasvaa, lumet sulaa muualtakin kuin Hakunilasta ja treenit alkaa taas kulkemaan nousevalla rytmillä kohti Köpistä!!

Onnittelut vielä kaikilla tänään ennätyksiä tehneille!! Näitä muutamia olivat ainakin Jussi, Heini, Veera, Pasi ja Jorma!! Muitakin varmasti oli, joten heille yhteiset onnittelut myös :)

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva, jos meno alkaa tuntua taas lennokkaammalta ja vahvemmalta! :) Tulee muuten tosi nälkä tuota ateriaa katsoessa, hyvältä näyttää! Ja kiitti onnitteluista! Huomasitko muuten tämän http://www.youtube.com/watch?v=EqYbY5XGE-k&feature=youtu.be Vilahdat myös siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan virtaa on vaikka muille jakaa ja juoksu kulkee taas!! Sitä on hyvä käydä pohjalla, niin muistaa taas arvostaa tätä pinnallakin oleskelua :)

   Ja mahtava video!! En ollut huomannut. Teikäläisen edestä kaikki kaikkoaa juuri sopivasti ja saat ruutuaikaa enemmän kuin muut :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....