maanantai 28. tammikuuta 2013

Kova tammikuu menossa..

Alkuvuoden juoksut on menneet tähän asti juuri niin kuin on suunniteltu!! Tammikuun aikana olen saanut tehtyä hyviä kovia treenejä ja pidettyä määrät kuitenkin korkeina.

Jos vertaa alkuvuoteen 2012, jolloin sain nilkka/akillesongelman takia juostua maaliskuun loppuun mennessä yhteensä 475,7 km on tämän vuoden ensimmäiset 28 päivää sisältäneet jo 466,9 km juoksua!! Eli jos saan väistettyä kotona tällä hetkellä myrskyävän vatsataudin, niin jopa 500km juoksua / kuukausi saattaisi rikkoutua tammikuun ajalta!! Mutta, niin kuin sanoin, tammikuun juoksut saattavat loppua jo seuraavaan vessakäyntiin :)

Eli varo vaan Minni!! Haastan sut vielä tosissaan tällä kaudella ;) Pitäisi edelleen vaan keksiä se sopiva haaste ;) Ja toisaalta, onpahan tuon edellisen haasteen "vesijuoksu-rangaistus" vieläkin kärsimättä...

Toivottavasti jalat kestää kovaa menoa, mutta sitä silmällä pitäen olen jopa entisestään kasvattanut lihashuollon osuutta!! Päivittäiset jalkaterä/akilles/nilkka -jumpat ja venyttelyt, sekä viikottaiset foamrollaukset ja jalkahieronnat ovat pitäneet jalat ainakin tähän asti loistavassa kunnossa!! Jatkan siis hyväksi havaitulla tiellä :)

Yksi juttu, joka on auttanut viimeaikojen lenkeillä on tuo edellisessä postauksessani esittelemä uusi Suunnon GPS Track Pod!! Se on osoittautunut kenttätesteissä todella tarkaksi peliksi ja sillä on kiva treenata, kun voi välillä tehdä myös km-perusteisia vetoja sun muita, eikä aina tarvitse ottaa välttämättä ajan kanssa esim. 3,5 tai 4 min vetoja kilsan vetojen sijaan..

Alla pari havainnollista kuvaa uudesta ja vanhasta GPS podista:
uuden podin vauhtikäyrä pk-lenkiltä
vanhan podin vauhtikäyrä pitkikseltä..
Eli ero on melko huomattava!! Uuden podin mittaamassa lenkissä lopun piikit ovat muutes vetoja, joita on toki alemmassakin kuvassa, jotka laite mittaa hyvin tarkasti myös!!

Eli suosottelen ehdottomasti tuota podia kaikille, ketkä haluavat herättää vanhat gps:ttömät Suuntonsa uudelleen henkiin!!

Tänään on ansaittu lepopäivä ja huomenna (jos vatsa suo) menen matolle tai halliin kiskomaan koutsin laittaman 10x1km/1min treenin... saas nähä miten hyvin pystyn moisen treenin toteuttamaan?! Vauhdeiksi koutsi on heittänyt kuitenkin 3.35-3.20/km, eli melko rapsakkaa menoa meikäläiselle!!

3 kommenttia:

 1. Sä oot vaan oppinu juokseen tasaisemmin...

  Kohtuullinen reeni sulla tiedossa. Huh.
  Hyvältä näyttää meno.

  Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi se olla sitäkin :)

   Ei tullut tuota treeniä, aan niin kuin tossa yllä totesin, niin tammikuun juoksut vcivta jäädä seuraavaan vessakertaan, niin...

   ma-ti välisenä yönä tuli sen verran hweikko olo, että tässä palautellaan edelleen siitä.. jos sitä jo tänään illalla jonkun pienen lenkuran saisi köpöteltyä...

   Poista
  2. Harmi homma.
   Onneksi toikin sairaus on sellanen joka menee ohi.

   Tsemppiä!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....