perjantai 18. tammikuuta 2013

Case Lance

Nyt on pakko otta itsekin kantaa tähän kaikkia kuohuttaneeseen Armstrongin tunnustukseen.

Heti alkuun täytyy sanoa, että vastustan dopingia, enkä ole todellakaan mikään sen puolesta puhuja tai sitä mieltä että se pitää laillistaa ja sallia urheilussa!! Tämä sen takia, että kenellekään ei jää väärä kuva tästä mun tekstistä :)


Silti täytyy sanoa että koko jutusta jää ristiriitainen fiilis. Miksi yhtä miestä takaa-ajetaan tuolla tavalla? Miksi Armstrong on valehdellut koko ajan, vaikka todisteet ovat olleet häntä vastaan aina? Hän ei ole ikinä kärähtänyt yhdessäkään doping testissä!! Kaikki ovat koko ajan tienneet että pyöräilyssä kaikki huiput käyttää aineita!! Ristiriitaista todellakin!!

Tavallaan ymmärrän, että jos Tour de Francen voittaminen on jollekin henki ja elämä, niin silloin sitä tekee sen eteen kaikkensa, oli se sitten oikein tai väärin. Ja lisäksi se, että tietää/luulee tietävänsä että kaikki kovimmat kilpailijatkin käyttää niitä, niin miksi ei itse sitä tekisi?

Jos kaikkia takavuosien huippuja alettaisiin ajamaan takaa samalla tavalla ja kaivettaisiin kaikki heidän valmentajansa, huoltajat, muut taustajoukot, lääkärit ja muut oikeuteen & tutkimuksiin, niin kuinka moni saisi loppujen lopuksi pitää mitalinsa, maailmanennätyksensä ja muut voittonsa?

Mites esim. takavuosien Tour de Francen voittajat, kiinalaiset naiskestävyysjuoksijat, jenkit ja jamaikalaiset pikajuoksijat, kaiken maailman painon- ja voimannostajat, kestävyysjuoksijat ja näiden lisäksi kaikkien muiden lajien mestarit, joissa kilpaillaan kestävyydessä tai lihasvoimalla? Moniko heistä olisi TÄYSIN puhtaita??? Turha sanoa, että "ne ketkä eivät ole ikinä kärynneet", koska tämä Lancen juttu todistaa sen että asiat ei vaan mene niin...

Veikkaan että prosentuaalinen osuus puhtaista mestareista noissa lajeissa lähentelee ennemmin nollaa kuin 100%:a!!

Eli en puolusta Lancen douppaamista, mutta omalla kieroutuneella tavalla ymmärrän häntä ja sitä miksi hän tuollaista sirkusta ja sen jälkeen teatteria, on viimeiset 13 vuotta ylläpitänyt.

Oli miten oli, niin ainakin mun ranteessa pysyy jatkossakin Armstrongin keltainen "LiveSTRONG" -rannenauha!! Se ei lähde siitä kulumallakaan!!


Treenipuolella kulkee ihan kivasti ja huomenna olisi tarkoitus lähteä Hakunilaan Aktia Cuppia raastamaan, eli palailen varmaankin kisaraportin parissa sitten viikonloppuna :)

10 kommenttia:

 1. Asiallista tekstiä. Kun oikein kaivellaan, niin saataisiin kyllä melkonen nivaska kärynneitä myös muistakin lajeista, jos vain olisi oikeat testit käytössä. Jotenkin on vaan vaikea kuvitella, että joissakin (rahakkaissa) lajeissa tehdään niin älyttömiä tuloksia puhtaina. Esimerkiksi tuo Jamaikan pikajuoksuylivoima on sellainen, mitä on vaikea uskoa täysin luomuna toteutetuksi. Kummasti siellä aina löytyy eräältä salamaltakin se superkunto rahakkaimpiin kisoihin, vaikka alla olisi kuinka huono kausi tai loukkaantumisia.

  Lance teki tietenkin väärin doupatessaan ja sen jatkuvasti kieltäessään, mutta siinä ohessa on tehnyt myös valtavasti hyvää. Livestrong-säätiö on valtava apu syöpätutkimukselle ja sitä avoimesti aion minäkin noilla keltaisilla nauhoilla tukea. Vaikka Lancea on haukuttu persoonallisuushäiriöiseks jne. niin se ei poista tota kolikon toista puolta, että menestys on käännetty yleisen hyvän tuottamiseen hyväntekeväisyyden kautta, mikä on ehkä osaltaan pakottanut jatkamaan dopingpeittelyä.

  Melkoisen moni maailmalla menestynyt ja törkeät rahamäärät tienannut urheilija pitää rahat itsellään ja ostelee vain huviloita ympäri maailmaa tms. Onkohan esim. Tiger Woods laittanut rahaa hyväntekeväisyyteen penniäkään, vaikka on yksi maailman parhaiten tienaavia urheilijoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,

   yli 350 miljoonaa euroa on Livestrong kerännyt syöpätutkimuksille ja sen hoitoon sen jälkeen kun Lance ja kumppanit sen perustivat!! Toivottavasti se työ ei nyt lopu tämän takia.

   Mutta juuri toi kaikki tekeekin tästä kaikesta ristiriitaista :) Jos Lance olisi ollut pelkkä p*ska, eikä auttanut ketään missään, niin noita fiiliksiä tuskin olisi...

   Sulla on muutes mielenkiintoinen blogi, jota tulee aina silloin tällöin käytyä lueskelemassa!! Ehkä mäkin sitten joskus vanhempana alan triatlonistiksi, eli heti kun juoksuvauhti alkaa hidastumaan ja ultrat on nähty ;)

   Poista
  2. Tilanne tosiaan olisi ihan erilainen, jos Lance olis kaiken taloudellisen hyödyn itseensä upottanut.

   Kuten Livestrong fb-sivullaan ilmottaa "Livestrong isn´t about one person. Its about millions of people facing cancer who need support as they fight the toughest fight of their lives"

   Ja Livestrongin sivuillakin on yks osuva kommentti "Lance may have been dirty, but then so is cancer. You have to fight dirty to win a dirty fight. You have to be ruthless and you have to FIGHT LIKE HELL."

   Toivotaan siis, että Livestrong pystyy jatkamaan kuten ennenkin, ettei tuo syöpätutkimuksen edistäminen tai syöpäsairaiden tuki loppuisi.

   Kiitokset vielä blogipalautteesta. Tervetuloa sitten triathloniin "vanhoilla päivillä", jos ultrat rupee maistumaan puulta :D. Mun etelän leirillä yksi kova kestävyysjuoksija päätti kokeilla kesällä triathlonia. Veikkaan, että siitä kokeilusta voi tulla kovia tuloksia, jos muut lajit alkavat sujumaan.

   Poista
  3. Okei!! Täytyykin alkaa seurailemaan, että kukas juoksija sitä ensi kesänä tekee kovia tuloksia tri-rintamalla ;)

   Toi Livestrongin kommentti on muutes aika osuva!!

   Tsemppiä treeneihin!!!

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus ja yhdyn myös Kauramoottorin näkemyksiin, joka tähän laittoikin linkin:)
  Kyllä lance on saanut pyöräilyssä aikaan enemmän hyvää kuin huonoa. Suunnattomasti näkyvyyttä, moni varmasti aloittanut lajin nähtyään lancen juttuja, mutta miksi kukaan lopettaisi kun joku käryää? Oma mielipide lancesta on aika neutraali muutenkin, omat idolit on ihan muita miehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!!

   Näin se on! Toivottavasti jatkaa hyväntekemisjuttuja myös tulevaisuudessakin, eikä tee mitään Myllylöitä tai muuta vastaavaa :/

   Ja mukavaa kun blogi saa uusiakin lukijoita ja ennen kaikkea kommentteja :) Kiitos Kauramoottorille linkityksistä ;)

   Poista
 3. Rohkeaa lähteä ruotimaan tätä. Tämä on kyllä jossain määrin mielipideasia. Itse näkisin asian suunnilleen näin. Lance piti saada kiinni koska hän on suurin ja kaunein. Paine nousi koko ajan suuremmaksi ja lopulta hänta suojelevat tahot joutuivat nöyrtymään. Pyöräily ei enää voi toimia niin kuin se on toiminut tähän asti. Suurimman rikoksen Lance teki kuitenkin kaikille nuorille pyöräilijän aluille, hän oli idoli jonka sana oli laki, mutta joka paljastui pahimmaksi huijariksi. Jos väitteet pitävät paikkansa hänen roolistaan joukkueen päällikkönä joka vaati joukkuettaan noudattamaan hänen sääntöjään, rikos on melko vakava. On todella ikävää jos nuori pyöräilijä joutuu uhraamaan uransa tälläisen toiminnan vuoksi, koska dopingin käytön pitäisi kuitenkin olla jokaisen henkilökohtainen päätös, eikä pääsyvaatimus ammattilaistalliin.

  Mitä Livestrongiin tulee, niin ovat tehneet mahtavaa työtä, mutta ei se Lancen rikosta vähennä. Heidän kansikuvapoikansa on vaan ollut muuta mitä yleisö on luullut (moni uskoi hänen syyttömyyteensä hyvin pitkään).

  Itselle on näistä suurista dopingpaljastuksista on ollut kovasti harmia, kun en enää usko juuri kenenkään puhtauteen. Se on ikävää koska se vie kaiken arvokkuuden urheilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tuosta rohkeudesta tiedä, koska tämähän on nyt vaan oma mielipide :)

   Hyvä mielipide ja näkökanta tuo sinunkin!! Koska on varmasti ollut ihan hirveää olla apukuskina Lancelle, varsinkin jos olet nuori ja lupaava pyöräilijänalku!! Hincapiella ollut varmasti hieman erilaista ;)

   JA sehän tässä onkin, kun ei usko enään kenenkään puhtauteen!! Ja tässä Lancenkin tapauksessa en voi väittää että olisin uskonut että hän on ollut puhdas koko uransa ajan.. niin surullista kuin se onkin :/

   Poista
 4. Tyler Hamiltonin (Lancen muinainen apukuski) "The Secret Race" -kirja on huikean mielenkiintoista luettavaa, paitsi Lanceen ja dopingiin liittyen, myös ammattilaispyöräilystä (etenkin sen synkimmiltä vuosilta) yleensäkin. Harvoin olen mitään opusta ahminut niin nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs joskus lukea se(kin) kirja!! Se lista on tosin piitkän pitkä, koska niitä tulee koko ajan lisää :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....