perjantai 9. marraskuuta 2012

Palauttelut alkaa olla palauteltu..

Yllättävän pitkään sitä maratonilta vaan palautuu!! Nyt on maratonista pikkuisen alle 4 viikkoa aikaa ja tänään aamulla oli ensimmäinen sellainen lenkki, jolloin juoksu tuntui oikeasti kevyeltä!! Olen toki saanut alle jo muutamia hyviä ja kovempa treenejä, mutta jotenkin meno on ollut silti tahmeeta..

Osasyy voi olla se, että oikean jalkani akillesjänteessä ollut ikäviä tuntemuksia jo monta kuukautta, mutta jumpalla ja jäällä se on pysynyt aisoissa.. Nämä aloivat siis jo kesällä, mutta ei se menoa ennen tai maratonin aikanakaan haitannut. Vasta viime viikolla tuli sellaisia päiviä, kun jouduin ajattelemaan, että pystynkö tänään juoksemaan ollenkaan. Viime talvesta ja vasemman jalan samantyylisistä ongelmista viisastuneena varasin ajan FTK:n Antti Hemmingille, joka manipuloi mun vasemman nilkan lukot kuntoon viime talvena.

No sain onneksi ajan jo eiliselle. Antti kuunteli tarinani ja laittoi mut seisoskelemaan samalle peilipöydälle kuin 6 kk sitten. Hetken hän pyysi vääntelemään nilkkaa ja kyykkäämään nilkka suorassa, kun hän jo sanoi, että oikea nilkka ei liiku oikein ja siinä on pahoja liikerajoituksia kolmeen eri suuntaan.

Lukossa taisi olla kantaluu, sekä ylempi ja alempi nilkkanivel. Tämä esti jalkani normaalin pronaation ja rasitti siten kaikkia muita osia yli tarpeen ja sen takia esim juuri akillesjänne joutuu liian kovalle rasitukselle..

n. 20 minuutin manipuloinnin aikana nilkkani sai taas normaalit liikeradat ja akilleskaan ei tuntunut enään niin kireältä.. On se vaan uskomatonta seurata tuommoista alan ammattilaista!! Rakas "soon-to-be-fysioterapeutti" vaimonikin oli vieressä ottamassa oppia :) Ehkä nää nilkkalukot hoidetaan tulevaisuudessa ihan kotihoitona, eikös vaan?

Mutta onneksi varasin ajan ja menin näyttämään jalkaani!! Sillä ainahan noille vaivoille joku selitys löytyy ja yleensä tuolta FTK:lta se selitys on löytynyt jo heti kättelyssä. Sinne siis matkani käy jatkossakin aina kun siltä alkaa jossain päin kroppaa tuntumaan!! (siis siihen saakka kunnes kotona asuu tuommoinen Maitland-expertti...)

Mutta siis treenit jatkuu nummelalaisena ja huomiseksi koutsi oli heittänyt kisapäivän. Matka käy siis Viikkiin ja siellä juostavaan Viikin Viitonen -kisaan. Saas nähdä miten tuommoinen pikamatka meikäläisen jaloille tällä hetkellä maistuu.. Kisaan on tulossa mukavaa lisämaustetta, kun JV saapuu Lahesta asti kanssani juoksemaan!! Kesällä ratavitosella meni 17:17, joten eiköhän tuon pitäisi alle 18 huomenna mennä...

Ja lisää kisoja on sitten tiedossa on jo ensi viikon lauantaina, jolloin juostaan Aktia Cupin eka osakisa. Samainen kisa toimii samalla ensimmäisenä osana tämän syksyn piristyksestä, eli Minni vs. Mikko haasteesta! Saas nähdä miten se Minnillä jalka nousee PM-maastojen jälkeisellä viikolla? Pelkäänpä että ihan hyvin...

Alla vielä kuva meikäläisestä tän kolmen viikon offseasonin jälkeen.. tästä on hyvä ponnistaa kohti kautta 2013...


2 kommenttia:

 1. Terve! Täälä pohjanmaalla on jo sen verran pakkasta jotta liukasta alkaa olla...Se on tuo uuteen kauteen valmistautuminen helposti vähä, jotta jos ei posket näy takaapäin niin missä vika on... Oon kans muutaman teho treenin käyny heittämäs Botniahallilla kun sielä kiertää nuo suomen 1500m huiput, mutta samalla ringillä on vielä onnexi pysyny jotta ei oo pihalle karhattu. Mutta se on mukava seurata ku jokku menee oikeesti lujaa. Ei muutaku tsemppiä ja toivottavasti paikat kestää, sulla ainakin tuo huolto pitäis pelata jos puheväleissä pysyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sielläkin tehoja pystyy jo laittamaan koneeseen, mutta varovainenhan tässä saa aina maran jälkeen olla, ettei liian aikaisin aloita niitä vetelemään..

   Ja joo, tosta kotihoidosta ei voi olla kuin kiitollinen!! Auttaa paljon palautumisessa ja treeneistä toipumisessa!! Suosittelen ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....