maanantai 12. marraskuuta 2012

Viikin Viitonen

Kävinpäs toveri JV:n kanssa juoksemassa lauantaina otsikon nimisessä ja todellä lämminhenkisessä tapahtumassa 5km kisan!!

Kisa oli järjestyksessään jo 13. Viikin Viitonen. Osallistujia oli laidasta laitaan ja kaikkiin vauhteihin riitti porukkaa. Itse starttasin keulille ja yhdessä porukassa juostiinkin ensimmäinen kilsa. Tämän jälkeen kisan ylivoimainen ykkönen J. Stömsholm päätti lisätä vauhtia ja kaikki muut me siinä sitten jäätiinkin..

1. kilsa taisi mennä 3:30/km ja toinen, alamäkivoittoinen kilsa 3:24. Sitten alkoi ylämäkivoittoinen 3. kilsa, joka veikin sitten mehut jaloista melko tehokkaasti. Väliaikaa en tiedä, mutta selkeästihän tuo oli hitaampi kuin kaksi edellistä.. Tässä vaiheessa olin jo joutunut vetojuhdaksi 3 hengen porukkaan ja vaikka kuinka yritin pitkällä vastatuuleen juostulla suoralla vaihtaa tien puolta tai hidastella, niin eihän ne sieltä ohi tulleet.. olisi varmaan pitänyt sitoa nauhat uudelleen tai jotain ;)

No näin mentiin ihan loppumetreille asti, jolloin takaa nousi ohi sukunimi-kaima ja loppusuoralla taisi muutamalla kymmenellä sentillä ohi mennä myös kisan 3. (vaikka tuloksissa meille merkittiinkin käsiajanotosta johtuen sama aika ja näin jaettu 3. sija). Oli kuulemma kisahistorian eka kerta, kun olisi tarvittu maalikameraa.. no saavutushan tuokin oli ;)

Oma aika pysähtyi siis 17:29,6. Olin aikaan tyytyväinen, sillä radalla juosta enkka jäi vain 13 sekan päähän (en tosin tiedä miten tarkka 5km tämä oli, ainakin frendin Garminin perusteella 5,06 km, joten ei varmaankaan ainakaan alimittainen, ehkä)

Kisan tulokset:

1. Jani Strömsholm 16:14,5
2. Arto Järvinen 17:28,9
3. Tuomas Kaihlavirta 17:29,6
3. Mikko Järvinen 17:29,6
5. Timo Nikula 17:40,4
6. Jouni Veltheim 18:04,3
7. Kari Salo 18:10,0
8. Tomi Pietilä 18:14,0
9. Tommi Holmgren 18:47,8
10. Teemu Planting 18:59,9

Mutta vielä pitää sanoa, että itse kisaa voin lämpimästi suositella kaikille!! Osanottomaksut lyhentämättömänä suoraan hyväntekeväisyyteen, ei turhia numerolappuja rinnassa, ajanotto iPadillä, tunnelma lämmin ja ennenkaikkea välitön ja helsingin hienoin kisareitti!! Jos Joulukuussa on vielä lumetonta kisa järjestetään kuulemma vielä kerran tämän vuoden puolella!! Kaikki mukaan!!

Ja kisa toimi myös hyvänä harjoituksena ensi lauantain Aktia Cupin ja Minni vs. Mikko -haasteen 1. osakisaa... Voin kertoa, että vauhti ei ole ainakaan sama kuin VV:llä, mutta kai sitä Minnin perässä pitäisi yrittää roikkua ja siinä samalla yrittää parantaa myös viime syksynä samoihin aikoihin juostua 10km PB:tä (36:18) Saas nähä miten äijän käy...

Loppuun vielä muutama kuva upean VV:n reitin varrelta.. (kuvat (c) Viikin Viitonen)

Takana n. 300m ja kehkot puskee jo paidan läpi ;)

Sukunimi-kaima tuli juuri tässä vaiheessa ohi.. matkaa maaliin ehkä 400m

Loppuverkassa kuitenkin hymyilytti :) :)
(Huomaa mun ranteen paksuus kellon kohdilla... SCARY :D)

2 kommenttia:

 1. Moi! Kiitos kivasta kisaraportista. Reitin pituudesta todettakoon, että sitä ei ole mitenkään Virallisesti tarkistusmitattu, mutta alunperin se on kuitenkin useamman Garmin-pohjaisen mittauksen avulla määritetty mahdollisimman tarkasti tasan 5 kilometrin mittaiseksi. Ei heittäne tuosta monta metriä - ja saamani palautteen perusteella ei ainakaan ole alamittainen.

  Osallistumismaksu on toistaiseksi täysin vapaaehtoinen. Monesti, kuten viimeksi, ne on tosiaan kerätty vielä suoraan johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen - ja sitten taas välillä tapahtuman kehittämiseen ja pienten kulujen (mitalit, merkkisprayt, jne.) kattamiseen.

  Katsotaan jos joulukuussa vielä juostaisiin, mutta keväällä ainakin taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mahtavasta kisasta!! Kyllähän sellaisesta helposti kirjoittaa hyvän kisaraportinkin :)

   Näin me kaverin kanssa vähän arveltiinkin, että reitti on kelloilla mitattu ja näin pitää paikkansa todella hyvin!!

   Jos ensi kuussa juostaan, niin täytyy yrittää saada järjestettyä asiat niin, että pääsee taas viivalle :)

   Laitoin sunkin blogin seurantaan :) En tajua miten en moista ole ennen bongannutkaan?! Tää bloggailu on kivaa puuhaa, ihan niin kuin muukin SoMe :D

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....