perjantai 30. marraskuuta 2012

Ensi kevään projekti

Olisi aika "julkistaa" ensi kevään projektistani hieman enemmän :)

Ensi kevään projektini huipentuu 19.5.2013 juostavaan Köpiksen maratoniin, jossa tavoitteena olisi juosta maraton alle 02:46:40, eli alle 10000 sekuntia. Alkuperäinen suunnitelma oli juosta Oulun Terwamaraton, mutta kustannus ja muistakin syistä johtuen päädyin tuohon jo viime keväänä hyväksi todettuun Köpiksen maraan.

Projektin nimi on siis 'Sub 10000 seconds' ja sille on tehty oma alasivu tänne blogiin. Siellä seurataan treenejä ja tekemisiä hieman tarkemmalla tasolla. Toki tänne tulee myös kirjoitettua blogitekstejäkin projektin etenemisestä..

Koutsi on vaihtunut talven aikana M. Bakkenista A. Nummelaan ja uskon että positiivinen tuloskehitys jatkuu myös Akin koutsaamana. Bakken sai mut 02:48:54 marakuntoon, nyt on Akin vuoro ja saas nähdä mihin tuon sinisen viivan saa toukokuun lopulla piirtää... Maratonluotto on ainakin tällä hetkellä kova!!

Alla tähän astinen maratonkehitykseni:


Ja sitten tähän päivään, tai no itse asiassa eiliseen päivään ja mattotestiin.

Kävin eilen Pajulahden urheiluopistolla tekemässä suoran maksimaalisen hapenkulutuksen testin juoksumatolla.


Kyseessä oli siis suora maksimaalinen hapenkulutuksen mattotesti, jossa alkuverkan jälkeen aloitetaan kevyestä juoksusta (mulla se oli 5:27/km, eli 11km/h) ja siitä vauhtia nostetaan 3min välein aina 1km/h. Mä pääsin 9 tasoa eteenpäin, kunnes jalat sanoi sopimuksensa irti 19km/h juostun 3 min pätkän jälkeen. Eli 27 min kesti mun testi tällä kertaa :) Ai niin ja joka jakson välissä otetaan sormesta laktaattiverinäyte..

Ihan virallisia tuloksia ei siitä heti saanut käteen ja analysoidut tulokset tulevat "joskus ensi viikolla" sähköpostilla, mutta alustavat tulokset näyttivät siltä, että kynnyksissä ei olisi tapahtunut mitään kehitystä verrattuna viime syksyyn.. Tämä kuulostaa hieman oudolta, sillä olenhan kuitenkin n. 10 min kovemmassa maratonkunnossa kuin vuosi sitten?! Testaajan mukaan viime viikon alun flunssa voi näkyä vielä eilisessäkin testissä ja huonontaen noita arvoja.. Myös Hemoglobiinit oli melko alhaalla (136), joten rauta kuuri pitää vetää taas napaan tässä lähikuukausien aikana.. Rasvaprossa oli kuitenkin kohtuullinen 8,7%, joka oli siis muutaman kymmenyksen alempana kuin viime syksynä, eli edes jossain oli eteenpäin menty ;)

No oli miten oli, niin treeni jatkuu ja luotto ensi kauteen on kova! Jos on intoa, niin alkuvuodesta voisi käydä rääkkäämässä itseään uudestaan samalla matolla...tai sitten vasta ensi syksynä.

Ja odottelen vielä ne viralliset ja analysoidut tulokset, niin näkee sen lopullisen "tuomion" kunnostaan. Täytyy postata ne sitten myös tänne blogiinkin...

Tänään aamulla oli muutes täällä pk-seudulla melkoisen komeat kelit juosta duuniin!! Selän takaa puhalsi n. 11m/s myötätuulta ja jalkojen alla oli puhdas puuterilumi :) Kai se talvi alkoi täällä nyt sitten kertaheitolla!! Suksia voisi siis viikonlopun aikana kaivella kaapista..

Nyt sitten kohti sitä 10000 sekuntia, tai siis oikeastaan 9999 sekuntia ;)

2 kommenttia:

 1. Terves? Oli kans vähä lentsun poikasta tuossa viikon tai toista. Lähinnä nukkuminen oli huonolla laadulla kun mukulat huuti vuorotellen. Mutta lenkillehän on päästävä niin minkäs sitä ittellensä tekee enää tällä ikää! (pikku vika, mahoton korjata!) No kävin pökkäämässä matolla 27.11. tiistai iltapäivällä tuon saman 3min välein verikoe testin. Ainut mikä siinä järkytti kun tuloksiksi luettiin että aerobinen kynnys oli 154, luulin olevan jossain 140. Anaerobinen määritettiin 2,6 laktaatti arvolla 166, no sen tiesin siinä seilaavan 166 - 169 luulisin. No testi on aika luotettava, toki itellä ainakin sydän hakkas hyvää kyytiä jo ekoilla nopeuksilla. Harmittamaan jäi kun 18kph jäi juoksematta loppuun, vaikutti ehkä tuo 3 viikon tehopuntti alla vähän juoksun lentävyyteen lopussa. Hapot sain kuitenkin käymään 11,2. Odotellaan tuloksia? eihän nää arvot koskaan miellytä, kyllä sitä ny vähä olis jaksanu vielä jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moroo!! Joo, on mukava ja suuntaa antava testi.

   Kirjoittelen seuraavassa blogissa vähän noista tuloksista.. mutta paikallaan ne sen pohjalta on pysynyt koko vuoden?! Outoa, sillä olen varmasti paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten :) tai no, ainakin 10 min on maraenkka parempi :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....