lauantai 27. lokakuuta 2012

Uudet tuulet puhaltelee...

Ja ne ovat olleet erittäin positiivisen myötäisiä tuulia ne!!!

Vantaan maratonin jälkeen tämä minun juoksuharrastukseni on ottanut niin sanotusti tuulta alleen!! Olen tutustunut moniin uusiin juoksua ihan tosissaan harjoitteleviin ihmisiin, minut on haastettu juoksukisailuun ihan maajoukkuetasolta asti, edellä mainittuun haasteeseen liittyen minut on kutsuttu osallistumaan Tommy Ekblomin vetämiin VK-treeneihin Paloheinään, mutta viime sunnuntaina tullut tuulenpuuska vei kyllä melkein maton jalkojen alta...

Minähän olen viimeisten 1,5 vuoden aikana treenannut Marius Bakkenin harjoitusohjelmalla. Olen ollut lähes henkeen ja vereen Bakkenilainen ja kehunut ohjelmaa kaikille siitä kyselevillä. Ohjelma on toiminut ja olen kehittynyt sen avulla koko 1,5 vuoden ajan. Olin jo tehnyt ääriviivat talven harjoittelulle ja merkinnyt kalenteriin, että koskas se treeniohjelman avaava Week 1 sieltä taas tulee. Tämän olin tehnyt päämääränä 25.5 juostava Oulun Terwamaraton... Mutta mutta, asiat muuttuu ja niin tämäkin...

...sillä sunnuntai-iltana Aki Nummela kysyi multa facebookin välityksellä, että olisinko halukas liittymään heidän yrityksensä Runner's High:n perustamaan uuteen juoksuseuraan Runner's Club:iin. Samalla hän kyseli, että olisinko valmennusta vailla ja että hän voisi alkaa tekemään mulle treeniohjelmia...

Siis Maratonin SM-kakkonen alkaisi mulle ikään kuin koutsiksi!!! Siis mulle, kilpakuntoilijalle?! Pakkohan sellaiseen oli suostua siltä istumalta!! Nyt meni noi ääriviivat uusiksi, mutta eipä paljon haittaa, sillä odottelen jo innolla, mitä tuleva ohjelma pitää sisällään!! Kevään maratonini tulen Oulussa mitä suurimmalla todennäköisyydellä juoksemaan, mutta edeltävien viikkojen tekemiseen tullee pientä muutosta ;)

Tänään käytiin Akin kanssa keskuspuiston poluilla vetämässä ns. "Kick-off" -lenkki, jonka aikana juteltiin hieman tulevasta ja tavoitteista sun muista. Koutsi kyseli jo A-luokasta (sub 2:38), mutta toppuuttelin häntä hieman, sillä juurihan tässä toi B-luokka vasta saavutettiin ;)

Uskon että harjoitteluni tulee Akin ohjelmien ja vinkkien myötä paranemaan entisestään ja ensi kaudesta tulee kaikinpuolin mielenkiintoinen!!! Aion ensi kaudella kahden maratonin lisäksi kilpailla myös ns. alimatkoilla entistä useammin, aloittaen heti Aktia Cupista, Runner's High:n talvijuoksusarjasta ja joistain hallikisoistakin!! Myös Runner's High:n eliittiryhmän yhteistreenejä odottelen jo innolla!!

Eli Bakkenilaisuus saa nyt jäädä ennalta määräämättömäksi ajaksi ja meikäläinen hyppää Akin kelkan kyytiin ja kattelen mihin suuntaan se lähtee kulkemaan :) Kaikki merkit viittaavat kuitenkin eteenpäin menemisen suuntaan!!

Eli sellaisia tuulia mun harrastukselle tällä kertaa!! Ei voi kuin hymyillä ja jatkaa treenailuja uudella kaavalla :)

Toivottavasti Aki tekee meikäläisestä yhtä loppuun asti taistelevan juoksijan kuin hän itse on :)

Vantaan SM-maraton 2012
(Kuvaaja Jarno Maimonen)
Sitten loppuun muita aiheita. Jalat alkaa olemaan jo palautuneen oloiset parin viikon takaisen Vantaan rääkin jäljiltä. Eli sitähän voisi ensi viikosta alkaen taas aloitella vähän treenailemaan!! Aktia Cupin ja haasteen ensimmäinen osakisakin alkaa nimittäin jo vääjäämättä lähestymään ja ajattelin sitä ennen ainakin la 10.11 käydä Viikin vitosella vähän raastamassa..

Toivottavasti Minni on lukenut uusimman Juoksija-lehden, sillä siellä oli iso juttu vesijuoksusta ja hyviä vinkkejä muutenkin ;) Toivon myös, että Minni juoksee/on juossut tänään itsensä PM-maastoihin, jotka juostaan juuri ennen Aktiaa!! Tsemppiä siis valintakisaan!! Ja Aktian jälkeenhän Minni edustaa Suomea vielä Chiba-Ekidenissä, niin taitaa tuo Aktia ja meidän haaste jäädä "vähän" vähemmälle huomiolle ;)

Niin ja torstaina sain ilmoittauduttua Berliinin maratonille, joten ensi syksynkin maraton on jo sitten buukattuna :) Meni muutes noi osallistumisoikeudet hurjaa vauhtia, sillä minuutissa oli jo 10 000 paikkaa mennyt ja 40 minuutissa oli jo puolet paikoista täynnä!! Ja viimeiset paikat varattiin jo 3h30min kuluttua ilmoittautumisen alkamisesta!! Onneksi olin tällä kertaa hereillä ja nappasin itselleni tuon halvimman kategorian, eli 60 €:n osallistumisen. Onneksi myös useat ystäväni olivat myös hereillä ja messiin lähtee varmasti muutamia tuttujakin naamoja!!

14 kommenttia:

 1. Hieno homma !
  A-luokka napsahtaa viimeistään Berliinissä...

  Tsemppiä reeneihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutes napsahda, ainakaan vuonna 2013!! Ehkä sitten joskus -20kg päästä...mutta silloin ei ole enään lihaksiakaan, joten se siitä ;)

   Poista
 2. Onnittelut uudesta valmentajasta, Aki valmentakoon sut A-luokkaan! Ja hei, meidän haaste ei jää vähääkään vähemmälle, älä luulekaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja onnittelut itsellesi PM-paikasta!! Sulla tulee kova syksy kisojen suhteen ;)

   Poista
 3. Hyvältä vaikuttaa sun tulevat suunnitelmat. Mulla on muuten samansuuntaista ohjelmaa tulevna kuukauden sisään. Meinaan vetää 5km Kankaanpäässä 10.11 ja sitten 17.11 Aktia Cuppiin Vantaalle. Sielläpä siis nähdään mahdollisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepa, siellä nähdään!! Tule vetäisemään hihasta jos tunnistat :)

   Alimatkat ovat loistavia kovia treenejä näin syksyisin!!

   Poista
 4. Hahaa. Niin, unohda bakkenit..jos voi valita Nummelat! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe :)

   Tuleeko musta nyt Nummelalainen? :D

   Poista
  2. Komppaan Minnaa! Minusta Anneli Nummela valmensi ensin alle 3h -juoksijan, ja lopulta Suomenmestarin. Ja jos valmennuspuolella pojasta polvi vielä paranee, niin lujaa tulet menemään :)!

   Poista
  3. :) hyvä homma!!

   Nummelalaisena ei siis voi epäonnistua ;)

   Poista
 5. Mielenkiinnolla seurataan sinun kehittymistä, vedon etenemistä ja mahdollista ultradebyyttiä..

  Ne juoksufoorumin ultraosion raportit on todella koukuttavia luettavaa ja jotenkin salakavalasti ultrajuoksukärpäinen vaan pääsee puremaan ;)

  T. Santta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Mä uskon, että mun ultradebyytti saattaa tulla tulevana talvena tuon KRU:n muodossa.. Sitten ehkä syksyllä voisi kokeilla jotain vielä pitempää matkaa, jos jalat on hyvässä kunnossa vuoden muista riennoista...

   Mutta maroilla noi tavoitteet kuitenkin edelleen!!

   Poista
  2. Minä puolestani uskon, että harjoitusohjelmassasi by Aki ei tule olemaan tänä vuonna 50km:n lenkkiä ;)! Mutta saatan toki olla väärässäkin!

   Mutta olihan mahtava lukea näistä kaikista upeista jutuista täältä! Valtaisa innostuksesi on ihan tarttuvaa sorttia :). Sinulla on varmasti hieno vuosi edessä!

   Poista
  3. Voihan se olla, ettei koutsi anna mun juosta tuota KRU:a, mutta mieli tekisi lähivuosina jotain pitempää kisaa käydä koittamassa :)

   Mä uskon että saan tulevista sun kanssa tehdyistä treeneistä ja seurasta vielä lisäinnostusta tähän lajiin :)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....