torstai 18. lokakuuta 2012

Palauttelua ja haastetta syksyyn...

Nyt on alkuviikko palauteltu Vantaan maratonilta kevyen liikunnan parissa. Vähän juoksua, vähän fillarointia, vähän hierontaa ja vähän venyttelyä on henkilökohtaisesti parempi yhdistelmä palautella kuin täyslepo. Tänään kevyellä aamulenkillä jalat tuntuivat jo heränneen taas tähän maailmaan :)

Ajattelin pitää nyt kolmen viikon off-seasonin, jonka aikana liikun just sen verran kuin hyvältä tuntuu. Ei mitään kovaa tai pitkää, vaan fiiliksellä ja useita lajeja tehden!! Ainakin Skiket ajattelin kaivaa ylähyllyltä ja käydä hiihtelemässä niilä lenkin jos toisenkin.

Off-seasonin jälkeen ajattelin aloitella pk-kauden, joka näillä näkymin jatkuisi aina ensi vuoden alkupuolelle, jolloin sitä voi taas aloitella uutta projektia kohti kevään maratonia. Erilaisissa kisoissa ajattelin käydä syksyn ja talven mittaan tekemässä kovempia treenejä. Lähiseudulla järjestetään ainakin Aktia Cup (5 kisaa), Runners High:n Talvijuoksusarja (5 kisaa), Keravalla olisi itsenäisyyspäivänä Hyvä Suomi -juoksu, joten tarjontaa ainakin riittää.. Lisäksi sain todella mielenkiintoisen haasteen 17.11 ja 15.12 juostaviin Aktia Cupin osakisoihin ja tästä asiasta lisää tämän tekstin loppupuolella!!

Seuraavia projekteja ja niiden tavoitteitakin on tullut mielessä pyöriteltyä. Tavoitteista en vielä puhu, eikä niitä ole siis vielä mitenkään lukkoon lyötykään, mutta ensi vuoden maratonit olisivat tämän hetken kaavailuissa Oulun Veteraanien SM-maraton Toukokuussa ja sitten syysmaraton Syyskuun lopussa (Mikon päivänä!!) juostava Berliinin 40-vuotis juhlamaraton.

Tuo kevään maraton Oulussa ei ole ollenkaan varma, mutta jossain minä Toukokuun puolella maratonin juoksen, sillä Kesäkuun kaksi ekaa viikkoa vietämme koko perheen kesken Toscanan auringon alla ja mikäs sen parempaa, kuin palautella kipeitä koipiaan siellä viinipuiden katveessa (lue maantiepyörällä nousemassa serpenttiininousuja läheisille vuorille ;)

Kevään/koko vuoden projektille pitää keksiä kyllä tässä loppuvuodesta vähintään yhtä hyvä nimi kuin tuo "77 seconds off" oli!! Paljon hyviä ideoita on jo paperilla, mutta enpäs kerro niistä vielä!! Ehkä mäkin teen tuommoisen "kimimäisen" julkistuksen ja avaan tänne sellaisen 'www.whatmikkowilldonext.com' -tyylisen sivun ;)

Sitten siihen mainitsemaani haasteeseen!! Tutustuin viime lauantaina 'Kestävyysjuoksu ennen ja nyt' -seminaarissa Esteellinen elämä -blogia kirjoittavan Minnin. Olin jo lukenut ja kommentoinutkin hänen uutta blogiaan ja sitten tuolla seminaarissa yhteinen tuttumme Sanna esitteli meidät toisillemme. Minni oli tosi tutun oloinen, mutta en muistanut missä olisin hänet ennen tavannut..

Eilen tuonne Minnin blogiin ilmestyi sitten mielenkiintoinen haaste :) Alla oleva teksti on kopioitu kyseisestä blogitekstistä:

Eli haastan Mikko sinut kympin maantiekisaan
-Lähtötilanne: Olet juossut kympin PB:n 36.18 marraskuun Aktiassa 2011 ja minä vastaavasti 35.47.
-Kisamatka: Tasapuolinen 10km, koska sinulle se on maratoonarina alimatka ja minulle estejuoksijana ylimatka.
-Kisat: Kisoina voisi olla Aktia cupit 17.11 ja 15.12?
-Säännöt: Lasketaan osakilpailuiden ajat yhteen ja hävinnyt vesijuoksee niin monta minuuttia kuin on hävinnyt sekunneissa toiselle kerrottuna kahdella. Eli jos toinen häviää kahden osakilpailun perusteella yhteensä vaikka 60s, niin joutuu vesijuoksemaan 2x60min. Kuitenkin max 2.15h vesijuoksua.
-Rangaistusperuste: Häviäjä joutuu vesijuoksemaan, koska kukaan juoksija ei tykkää vesijuosta. Paitsi jalkaleikkauksen jälkeen kepukoilla mennään kovaa vauhtia Märskyyn heti, kun vesijuoksulupa heltiää.. Ja vesijuoksu suoritetaan vesijuoksutöppösillä, vyön käyttö on kielletty!!Haaste on tällä päivämäärällä hyväksytty ja odottelu kisaan voi alkaa!! Toi rangaistus kuulostaa melko kovalta, ainakin allekirjoittaneelle, koska olen vesijuossut elämäni aikana tasan YKSI kertaa!! Ja senkin vesijuoksuVYÖLLÄ, en tuommoisilla töppösille.. olenkin jo pyytänyt, että saan käyttää lasteni ksäikellukkeita, jos tappio jostain syystä meikäläisen kohdalle lankeaa...

Mutta en ole tätä haastetta ihan helpolla häviämässä, sillä loppuun asti taistellaan ja katsotaan mihin se maajoukkuetason juoksijaa vastaan riittää!! Tämä tuo ainakin lisämaustetta aina niin pitkältä tuntuvaan pk-kauteen :)

Niin, ja tämän haasteen myötä selvisi sekin, että missä olen nähnyt Minnin aikaisemmin.. No se oli tuo viime Marraskuun Aktia Cupin osakisa viime syksyltä, missä Minni karkasi jo melkin alussa meikäläiseltä ja juoksi koko matkan siinä näköetäisyydellä, mutta kuitenkin niiin kaukana :) Alla viime Marraskuun tuloslistasta kaivetut tuloksemme (molempien tämän hetken PB 10km:n matkalla):

25. Kangas Minna-Maria     Oulun Pyrintö     35.47
28. Järvinen Mikko           Bakkenilaiset        36.18

Eli pikkuisen pitäisi kiristää vuoden takaisesta :)

Tätä kisailua ja haastetta voitte seurata täällä, Miinin blogissa tai paikan päällä Hakunilassa!!

Palaillaan taas asiaan...

12 kommenttia:

 1. Hyvä haaste!
  Ankara rangaistus häviäjälle pistää kyllä yrittämään.
  Tsemppiä. Kummallekkin.

  Niin ja Oulusa tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli aika puskista, mutta tartuin haasteeseen :) Ja Oulussa tavataan!! Onneksi eri sarjoissa kuitenkin ;)

   Poista
  2. Mulle markkinoitiin Ouluun "kylpylä viikonloppua kahdestaan", ihmettelinkin kun Ouluun asti ollaan lähdössä ;)

   Onneksi selvisi nyt eikä Oulussa :D

   Poista
  3. Oulu ja Berliini, romanttisia (lue tasaisia reittejä) paikkoja molemmat <3

   Poista
  4. Heh... samat ajatukset oli täälläkin tuon Oulun reissun markkinoinnissa...

   Poista
  5. Kylpylä loma toimii aina ja plussana voi vielä markkinoida että shoppailemaankin saa mennä ilman valvontaa (Ei tarvitse itse notkua mukana tylsän oloisena ja selkä notkolla). Onnea haasteeseen, tuo 10km lujaa juokseminen on ehkä jo "epämiellyttävällä" alueella menemistä. Tsemppiä...

   Poista
 2. Tämä teidän haaste virkistää meikäläistäkin. Jos tarve (lue: tappio) tulee, saat minulta töppösiä lainaan! Niillä vesijuoksu on monin verroin raskaampaa kuin vyöllä tehtynä. Norjalainen ystäväni Christina (2.33-maratoonari) luovutti töppösillä vesijuoksun noin minuutin jälkeen... Ja itse luulin tehneeni vain palveluksen, kun ohjasin hänet tehokkaamman palauttavan treenin pariin.

  Toscana kuulostaa mainiolta! Mihin päin siellä olette perheen kanssa matkustamassa?

  P.S. Älä hoppuile lenkille, vaikka Minnin haaste painaakin päälle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Christina on selvästi hyvin viisas nainen!!

   Toscanaan mennään jonnekin 12 km rannasta ja 35 km Pisasta :) En ole sen tarkemmin vielä paneutunut asiaan.. Appiukon ja Anopin 60-v päiviä lähdetään sinne juhlistamaan! (he tulevat siis mukaan ;)

   ja en hoppuile lenkille, vaikka siellä olen jo käynytkin :)

   Poista
 3. Tsempit haasteeseen!


  T. Santta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämähän on saanut kommentoijat ainakin liikkelle :)

   Poista
 4. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselle haasteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja varsin haastavalta sellaiselta!!

   Jotenkin tuo 10km raasto on meikäläiselle se kaikkein pahin matka!! Mutta niin se taitaa olla 3000m esteilijällekin :) Mielenkiintoa tuo syksyyn, ehdottomasti!!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....