perjantai 5. lokakuuta 2012

9 vuorokautta starttiin!!

Keventely on siis hyvässä vauhdissa ja jalat ovat olleet viikon lenkeillä palautuneessa tilassa ja muutenkin kevyen oloiset, joten sen puoleen näyttää ihan hyvältä ensi viikkoa silmälläpitäen!!

Starttiin on siis aikaa tasan 9 vuorokautta ja mitäs se tietääkään?! No ainakin säätilaa pystyy seurailla jo esim. Forecan 10 vuorokauden sääennusteita!! Aina yhtä turhaa puuhaa, mutta onpahan edes jotain tekemistä kun juostakaan ei voi/saa ;)

Tässä tämän päivän tilanne:
Joten minun puolestani tuon voisi nyt sitten lukita heti tässä ja nyt! Maraton sateeton, mutta puolikkaan menijät saisivat vähän vettä niskaansa ;)

Treenipuolella on tosiaan ollut kevyitä jalkoja ja eilen kävin juoksemassa viimeisen ns. kovemman treenin. Treeniin kuului 8x6min eff3, kisavauhtia hieman kovempaa / 2min eff2, eli juoksupalautuksilla, joissa juostaan vain hieman kisavauhtia rauhallisemmin.

Juoksin samaisen treenin myös keväällä ennen Köpiksen maratonia ja jos eilistä ja tuota keväällä juostua vertailee keskenään, mitä nyt ei ikinä saisi/kannattaisi tietenkään tehdä, niin tämänhetkinen maratonluotto nousi kyllä aivan uudelle tasolle!! Tottakai noista selityksistäkin näkee jo, että keväällä oli vaikea hetki juosta ko treeni, mutta silti esim. koko treenin pituus oli eilen yli 2km enemmän kuin puolisen vuotta sitten, sykkeiden ollessa kuitenkin keväällä jopa korkeammalla!!

Tästä päästiinkin hyvällä aasinsillalla tuohon maratonluottoon!! Olen ennenkin hehkuttanut täällä hauskaa Raasto.com:in Maraton Z-sanakirjaa!! Sieltä bongasin N-kirjaimen kohdalta sellaisen termin kuin "Maratonnelikenttä" (= teoreettinen malli, jossa pystyakselin muodostavat maratonluotto ja maratonpelkääväisyys ja vaaka-akselin maratonkeskittymättömyys ja maratonkeskittyneisyys. Tähän nelikenttään jokainen voi sijoittaa juoksemansa maratonit)

Ja olihan tuota kokeiltava!! Alla sijoitettuna ko nelikenttään kaikki 4 maratoniani + punaisella oleva ensi viikon rykäisy. (tässä siis merkittynä ennen kisaa olevat fiilikset ja toimet)

 
Maratonkeskittyneisyyshän mulla on ollut aina kova!! Ennen debyyttikisaa Espoossa oli melkoisen epävarmat fiilikset, kuten myös loukkaantumisten takia ennen Köpistä myös.. Milanossa ja Jyväskylässä oli jo maratonluottokin ihan kohdillaanja tällä hetkellä tuo Vantaa on kyllä tuon luotonkin osalta ihan omassa kastissaan!!

Maratonnelikentän selitteet vielä kaikille selvennykseksi (löytyy myös tuolta sanakirjasta):
Maratonluotto (= usko onnistumiseen maratonilla)
Maratonpelkääväisyys (= suuri epävarmuus ennen maratonia omasta kunnosta, joka ilmenee paniikinomaisena epäonnistumisen pelkona)
Maratonkeskittyneisyys (= vähintään puolen vuoden valmistutumisjakso ennen maratonia, jossa kaikki harjoitukset ja kilpailuohjelma rakennetaan pelkästään maratonia silmällä pitäen. Tähän kuuluu sekä fyysinen että henkinen maratonkeskittyneisyys)
Maratonkeskittymättömyys (= maratonkeskittyneisyyden vastakohta: lyhyt valmistautuminen, muut kisat tärkeämpiä kuin maraton, ajatukset koko ajan muualla kuin maratonissa)

Tulipahan taas kirjoiteltua!! Treenipuolella pidän tänään lepoa ja huomenna ajattelin sipaista 90-100min lenkin pienen pienellä loppunostolla sinne kisavauhteihin...

1 kommentti:

  1. Toivottavasti ei saada sadetta ensi viikon sunnuntaina Vantaalla. Eikä ole yhtää mitään taka-ajatuksia ;)

    Onneksi ei sentäs taida olla Kolin kaltaista mutawellikeliä tulossa...

    Hyvä, että maratonluotto on korkella! Tsempit ja maltit kituviikolle!

    Santta

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....