tiistai 4. syyskuuta 2012

Uuteen nousuun!!

Nimittäin treenit lähtivät uuteen nousuun välittömästi tuon luuseroidun kympin testin jälkeen!! On tää kumma laji, kun ei ikinä tiedä koska kulkee ja koska ei :)

Kirjoittelen tätä tekstiä pienessä pitkänlenkin jälkeisessä endorfiinihöyryssä, joten antakaa anteeksi jos taas menee fiilistelyn ja hehkutuksen puolelle.. ja panovirheitäkin saattaa esiintyä, niin kuin tapana on ollut...

Juoksin siis tänään ennen duunia 3h04min ja 36,15km lenkin. Startti oli kotiovelta klo 04:30 ja duunin pihalla siis joskus 07:30 jälkeen.. Näin toteutettuna nämä pitkätlenkit ikään kuin katoavat viikko-ohjelmasta ja viikonloppuna saa sitten keskittyä siellä odottelevaan Key Seissioon!! Ja muutenkin aamuisin on niin paljon helpompi juosta!! Mieluummin teen tämän näin, enkä lähde esimerkiksi suoraan duunista ja juokse 15:00-18:00 välistä aikaa...

Palataan nyt kuitenkin ensin viime viikkoon ja tuon 10 km testin jälkeisiin hetkiin. Olin nimittäin ihan varma, että tuon epäonnistuneen testin taustalla oli jotain vakavampaa, jotain ylikuntoa tai vastaavaa, mutta viime viikko osoittikin sitten jotain ihan muuta. Vai mitä sanotte, että pystyin viikko tuosta testistä juoksemaan kiihtyvävauhtisen Key Session viimeiset 40min 3:50/km keskarilla keskisykkeen ollessa 163, kun tuon surullisen testin vikat 2 km kulki 175 keskisykkeellä samaa vauhtia, eli 3:50/km!! Niin ne päivät on erilaisia :) Viime viikon kilsatkin nousivat mukavasti yl 100 km rajan, tarkan määrän asettuessa 115,7 kilometriin. Viiko huipensi vielä upeat Monan ja Juuson häät, joissa sain tutustua uusiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin, joiden kanssa tuli puitua juoksusta, futiksesta ja treenailuista YLEensäkin :) Ja yhteiselle lenkille lähdemme tulevana syksynä varmasti!!

Eli siis Projektin '77sec off' kurssi on taas oikea ja juoksu kulkee mukavan kevyesti!! Tän viikon pitkis siis jo takana, torstaina vedellään 30 x 1min/1min ja sitten lauantaina laitetaan tuohon viime viikkoiseen kiihtyvävauhtiseen Key Sessioon vielä 10min lisää eff2 -tasoista juoksua. Ja tietenkin väleissä juossaan palauttavaa hölkyttelyä :)

Tänään näyttäisi olevan itse kisaankin enään 40 vuorokautta, joten muutaman viikon kun vielä jaksaa painaa, niin sitten saa alkaa himmailemaan kohti Tikkurilaa!! Ja odotteleehan siellä ensi viikon viikonvaihteessa puolimaratonkin, jossa olisi taas yksi ennätys rikottavana :)

Eli niin kuin eräs legendaatrinen lahtelainen jalkapallovalmentaja sanoisi: "Nyt mennään peräsuoli pitkällään"

-makau järvinen-

PS. Loppuun vielä täydellinen sykekäyrä tuolta lauantain Key sessionista :) Kannattaa kokeilla ko treeniä!! (40min pk-vauhtia, 30min maraton vauhtia napsun verran hiljempaa ja sitten loppuun 40min napsun verran kisavauhtia kovempaa)

2 kommenttia:

 1. Vedit tuon kiihtyvävauhtisen niin hyvällä vauhdilla että 4min/km maratonilla ei pitäisi olla ongelma kun takana on myös pitkiä lenkkejä. Tsemppiä viimeisten viikkojen treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maratoonari!!

   Tuo 4min/km ei tunnu pahalta vauhdilta yhtään, mutta matka on kuitenkin sen verran pitkä, että kyllä se sitten jossain vaiheessa alkaa tuntua :)

   Keväällä Köpiksessä jaksoin tuota vauhti n. 33-35km nurkille, jos sitä sitten nyt jaksaisi loppuun asti :)

   Tsemppiä sunkin treeneihin, vaikka ne näyttävät kyllä menevän ihan ok ilman tsemppejäkin :) On meinaan sellaisia kilsamääriä että huhhuh!! Muutenkin on mukava seurata sun blogia, koska treenailet kumminkin tosi ammattimaisesti!!

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....