maanantai 10. syyskuuta 2012

Projektista 2/3 takana, väliraportin aika.

No niin!!  Eilen saatiin week10 pakettiin, eli projektista "77secoff" olisi nyt takana tasan 10/15 viikkoa, eli voisipas sitä katsoa että missäs sitä  tällä hetkellä mennään..

Ihan alkuun täytyy sanoa, että ainakin valmistautuminen Vantaalle on ollut huomattavasti parempaa kuin kevään maratonille Kööpenhaminaan (jossa kuitenkin PB 2:51:16), joten sen puoleen on todella luottavainen fiilis projektin onnistumisen suhteen. Alla edeltävät 3+15viikkoa ennen Köpistä ja sitten samat viikot nyt ennen Vantaata. (Punainen katkoviiva on 100km/viikko raja)

Eli siis ennen Köpistähän mulla oli noita jalkaterä -ongelmia, joten itse juoksukilsat jäi tosi vähiin. Toki fillarilla tuli tehtyä koviakin treenejä.. Pääsin siis oikeastaan treenaamaan normaalisti vain muutamaman viikon, kun pitikin jo alkaa herkistelemään kohti kisaa :)

Kun taas nyt Vantaalle olen pystynyt pitämään juoksukilsat hyvällä tasolla ja se toivottavasti näkyy myös Vantaalla 14.10 :) niin ja toivottavasti noi tolpat pysyy korkealla nämä viimeisetkin viikot...

Viime viikolle oli merkitty viimeinen ns. Marathon Key Session, joka oli 40min eff1 + 40min eff2 + 40min eff3, eli siis 2h kiihtyvävauhtinen treeni. Sama treeni kuin edelliselläkin viikolla, mutta eff2 osuutta tuli 10min lisää.. Vauhdit eivät yltäneet ihan samalle tasolle kuin viikkoa ennen, mutta tuulikin oli toki kovempi kuin silloin, ja seli seli seli...

Tein myös pienen vertailun siihen, mitä juoksin ko treenin ennen Köpistä ja ainakin tämän perusteella kunto on hiukan parempi. Tosin eff3 oli saman vauhtista, mutta syke oli huomattavasti alempana!!

Vauhdit ja sykkeet: (suluissa siis kevät 2012 ennen Köpistä)
eff1 4:35/km & 129 (4:51/km & 126)
eff2 4:14/km & 145 (4:20/km & 146)
eff3 3:56/km & 161 (3:56/km & 168)


Ainoa asia mikä on jäänyt viimeisten 10 viikon aikana harmittamaan on tuo 10km ratatesti, joka ei vaan ottanut tuulta alleen. Nyt kun sitä on vähän analysoinut, niin olin liian väsynyt tekemään sen testin + olin ottanut kovan jalkahieronnan päivää ennen testiä, joka ei ollut varmaankaan viisain ratkaisu väsymystä poistamaan.. tai siis se tuli liian lähelle sitä testiä..

Tulevana sunnuntaina juoksen puolimaratonin testimielessä Kaisaniemijuoksussa ja toivottavasti sinne natsaisi niin kunto kuin kelikin :) Hyvästä ajasta tulisi hyvä ja luottavainen mieli vikoille viikoille, kun ei saakaan enään juosta joka päivä ;) Tavoitteena olisi laahustaa se sinne 1:20-1:21 hujakoille...

Eli week11 & kisaviikko menossa ja kaikki hyvin :) Tästä viikosta muuten ohjelman viikkotreenimäärä putoaa 6 --> 5, joten tänään onkin heti juoksuton päivä.. Eli fillarilla duunissa ja sitten illalla tsekkaamaan kahden kovan leffa: Matkalla pohjoiseen. Näin!!

6 kommenttia:

 1. Älähän huoli. Toi kympin testi tuolla tavoitteella suhteessa omaan enkkaan jää monelta kovaltakin sahalta tekemättä. Siis yksin juostuna. En olisi sen osalta huolissani... Hyvä blogi ja sama tavoitekisa, niin kiva että voin tarkistaa laskuristasi päivät.. ;I

  T. sahaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti sahaaja!! Olen jo unohtanut tuon kympin :) Mutta maanataina on uudet huolenaiheet, kun puolikkaan testi on taas takana ;)

   Kiva, että tykkäät blogista ja tsekkailet kelloakin välillä, sillä sehän raksuttaa todella kovaa vauhtia eteenpäin ja kohta on jo KISAVIIKKO!!!

   Tsemppiä viimeiselle kuukaudelle!! Mikäs on tavoite Vantaalla?

   Poista
 2. Ujona miehenä sahaaja ei kerro ihan tarkkaa aikaa, mutta kyllähän se saisi alle 2.35 läsähtää... ;) Mielellään kunnolla.

  sahaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh!! Kovat on tavoitteet!! Tsemppiä sulle Vantaalle ja tule vetäsemään hihasta lähtöalueella jos tunnistat mut!!

   Ei sulla vaan olisi mitään blogia tai vastaavaa, mistä sun treenejä voisi seurata? Vai jokos se on mulla seurannassa, mutta en vaan tiedä kuka tuo sahaaja oikein on ;) ?

   Poista
 3. Sahaajan paluu.
  Eihän ujo sahaaja mitään blogeja... ;) Mutta muiden luen.

  Sahaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :)

   Sitten toivotan sulle hyvää Vantaata!! Tuu juttelemaan, jos tunnistat siellä alueella :)

   Ja sitten tulet kommentoimaan mun kisaraporttia tänne ja kerrot tuloksesi!! ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....