sunnuntai 26. elokuuta 2012

"Kympin testi"

Jaahas, kirjoitellaanpas tänne välillä jotain vähän huonomminkin mennyttä, eikä aina vain pelkkää ruusuilla juoksemista ;)

Tiistaina juoksin siis pitkiksen ja torstaina viikon toisen kovemman treenin, eli 4x9min/2min, joissa vedot kiihtyvät aina kolmen minuutin jaksoissa. Vatsa meni siitä niin sekaisin, että olin kuin vatsapöpöinen vanhus, kun mitään ei jaksanut tehdä ja vatsassa kierti vielä perjantainakin! Lauantain pidin lepoa ja tänään aamulla oli tarkoitus juosta testi 10 km.

Päätin olosuhteiden pakosta, ja jänisten puuttumisen vuoksi, juosta testin Oulunkylän radalla yksin. En ole ikinä juossut rata 10 km -testiä radalla yksin... Meno oli alusta asti todella tahmeeta ja 4 km:n jälkeen olin jo ihan kuollut! No, jaksoin aina 8 km:in asti ja sitten pistin pelin poikki. 8 km aika oli 29:23 ja keskivauhti lähestyi lineaarisesti ääretöntä koko matkan ajan ;)

En tiedä mistä nihkeä meno johtui, sillä en mielestäni edes aloittanut liian kovaa... Viime syksynä juoksin tän matkan Aktiassa kuitenkin 36 ja risat...nyt ei olisi mennyt lähellekään!!

VÄLIAJAT
0-2km 3:33/km & avg 161
2-4km 3:37/km & avg 172
4-6km 3:44/km & avg 175
6-8km 3:49/km & avg 175

Testin jälkeen päätin, että seuraavan kerran haen tämän 10k testin paikalle, joko jäniksen tai useita jäniksiä, kunnon kisan, tai sitten juoksen tän maantiekymppinä, joka on hieman inhimillisempi toteutustapa, kuin tämä tämänpäiväinen.

Sitten spekulaatioita tästä huonosta menosta. Joko olen vähän alamäessä tän mun kunnon suhteen, rasitustaso on liian kova viime viikoilta (viime viikolla rapiat yli 121 km juoksua ja tälläkin viikolla yli 90km..), tai sitten tänään ei vaan jaksanut puristaa itsestään yhtään mitään irti!! Toivon keskimmäistä tai viimeistä ;)

Tulevilla viikoilla juostavat Key Sessionit antavat onneksi lisää faktaa omasta kunnosta, joten turha tässä on päätä puskaan laittaa!! Ainakin ohjelman eka Key Session viime viikon lopulla kulki ihan mukavasti :)

Ja onhan siellä vielä edessä se puolikkaan testikin, jossa ennätys pitäisi ainakin irrota, onhan edellinen ennätys Köpiksen maran ensimmäisen puolikkaan aika... Tämän muutes aioinkin juosta täällä pääkaupunkiseudulla, tarkemmin ottaen 16.9 Kaisaniemen juoksussa, enkä siis näin ollen ole lähdössä Jyväskylään (sori muta), koska juoksukaverini JV ei olekaan lähdössä sinne messiin ja en yksin viitsi täältä sinne päin lähteä reissailemaan.

Huomenna taas röihin ja Week 9 alkuun kevyellä palauttelulla tämän päivän luuseroinnista...

3 kommenttia:

 1. No prob...

  Ei tollanen yksi huonommin menny testijuoksu merkkaa mitään, niitä tulee kaikille.
  Sulla on hyvä meininki päällä ja kunto on kova joten eikun etiäppäin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tässä päätä pusikkoon laiteta, mutta seuraillaan tilannetta kuitenkin.

   Tästä jatketaan!!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....