sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kisaraporttia, Kaisaniemi juoksun 1/2 maraton

No niin, nyt on sitten saatu se viimeinenkin testijuoksu alta pois ennen Vantaata!!

Tänään kävin juoksemassa siis puolimaratonin legendaarisessa Kaisaniemen juoksu -kisassa!! Kisaa on järjestetty joka vuosi (poislukien sotavuosia 1941 ja 1944) vuodesta 1929, joten tämän päivän koitos oli järjestyksessään jo 82.!! Hatunnoston arvoinen määrä! Tänä vuonna järjestäjiksi lähtivät myös Runners High ja tarkoitus oli elvyttää vuosikymmenien ajan järjestetty kisa ja aika hyvin siinä onnistuivatkin: osallistujamäärä taisi 10-kertaistua viime vuodesta (viime vuonna 43 osallistujaa)

No niin ja sitten itse raporttiin :)

Etukäteen tiesin, että reitti olisi vaativa ja tuulikin oli melko kova, mutta ajattelin että 1:20 hujakoille sitä voisi yrittää...

Lähtöviivalla ryhmittäydyin eturiviin, kuinkas muuten?! Kärki lähti melko verkkaisesti liikkeelle ja pysyivät näköetäisyydellä melko pitkään. Itse ajattelin lähteä toosi varovaisesti liikkelle, mutta ekan kilsan väliaika oli sitten 3:37, joten tiesin että ei sitä lähdetty tälläkään kertaa viisaasti liikkeelle :)

Eka vitonen tuli aikaan 18:55, joten oltiin juuri alle 1:20 aikaan tähtäävässä vauhdissa, ja vauhti tuntui oikein hyvältä. Noo, toinen vitonen tulikin sitten enään 19:18, kolmas 19:43 ja neljäs 19:48, joten melko pahastihan tuo vauhti numeroiden valossa sitten hyytyi, vaikka missään vaiheessa ei pahalta tuntunutkaan.. Ehkä vetoavusta (mitä ei ollut koko kisan aikana saatavilla) olisi ollut apua?! Toisaalta pidin juoksun sellaisena, että hengitys kulki ja ylämäet himmasin vauhdin puolesta melko rankasti. Alamäet annoin painovoiman viedä sen minkä vei.. sen huomaa alla olevasta taulukostakin, että esim. syke pysyi 5-20km ihan samana...

Itse juoksun datat:
AIKA: 1:22:13 & avg168 & 3:54/km

0-5km 18:55 & avg163 & 3:47/km
5-10km 19:18 & avg169 & 3:52/km
10-15km 19:43 & avg169 & 3:57/km
15-20km 19:48 & avg169 & 3:58/km
20-21,1km avg 172 ja vauhdista ei tietoa, koska omaa kelloa en muistanut pysäyttää ja viralliset tuloksia ei ole vielä julkaistu, mutta uskoisin sen olevan kovempaa kuin tuo 15-20k pätkä meni...

Reitti kiersi kaunista helsingin kantakaupunkia, kiertäen mm. Töölönlahden ja ns. Ympyrätalonlahden (en tiedä sen oikeaa nimeä ;). Puolimaratonilla kierros kierrettiin 3 kertaa, joten reitin 2 isohkoa mäkeä noustiin yhteensä 6 kertaa. Alla Suunto t6d:n mittaama reittiprofiili, jossa siis 2 piikkiä tulisi toistua 3 kertaa, eikä mennä koko ajan alemmaksi ;)

Ja vedinhän mä tietysti kunnon lipatkin siinä 19-20km välillä.. Oikea jalka on aina ollut mun heikkous, niin tänäänkin, kun se päätti yhdessä tiukassa mutkassa astua mutapassiin ja liukua siitä vetäen myös vasemman jalan mukanaan... noo, siitä selvittiin auenneella polvella ja paljolla mutaa käsissä ja jaloissa :D Toivottavasti joku otti kuvan tilanteesta...

Summasummarum. Olen tyytyväinen aikaani, joka siis oli n. 1:22:13 (virallisia aikoja en vielä siis tiedä). Reitti ja tuuli oli kumminkin kova ja esimerkiksi kisan voittaja sanoi, että hän on lähellä ennätyskuntoaan (1:14), mutta tänään juoksi 1:17, joten ehkä mäkin joskus pääsen vielä alle 80min?!

Tästä on hyvä lähteä vikoille viikoille ennen syyskauden päätapahtumaa, eli Vantaan maratonia!! Aika kova luotto on tällä hetkellä tuosta 2:49:xx ajasta!!

Kuvia ja lisäpohdintaa luvassa seuraavassa postauksessa!! Toivottavasti A. Nummela vangitsi kamerallaan sen mun Mobotin. ;)

4 kommenttia:

 1. Hei Mikko! Sinähän voisit juhlistaa kauden päättymistä osallistumalla Keravalla Hyvä Suomi-juoksuun itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 12:00. Toimin siinä kisaemäntänä. Tänään juoksin vain 5 km; olin se leppäkerttu, jos satuit huomaamaan. Hieno juoksutapahtuma; onneksi saivat sen virvoitettua uudelleen henkiin. Terveisin; Ulla Saarnio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs laittaa tuo Hyvä Suomi -juoksu korvan taakse :) Jos on ihan ok keli, niin miksikäs sitä ei voisi tulla Keravallekin juoksemaan :)

   Ja joo, kyllä mä sen leppäkertun siinä maaliintulossa bongasin!!

   Kiva muuten, että uusia ihmisiä löytää tänne blogiin :)

   Poista
 2. Onnittelut ennätyksestä !
  Ja tsempit viimeisille viikoille, 2:50 on sitä legendaarista paperia kun Järvisen poika lähtöö maratoonia juoksemahan !!
  Vantaalla tavataan, itselläni alkuperäinen tavoite karkasi (tältä vuodelta) mutta kyllähän ennätys täytyy sielä juosta joka tapauksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos!!

   Joo, tällä hetkellä luotto on korkealla tuon 2:50 alitukseen, mutta ei tuo maratonin juokseminen ikinä mitään paperia ole ;)

   Aina pitää osua kaikki nappiin ja kelit sun muut kohdilleen, sen takia täytyy pitää tietty kunnioitus noita 42195 metriä kohtaan!!

   Tsemppiä myös sinne vikoille viikoille! Ne on yleensä ne vaikeimmat, kun ei "saa" uosta niin plajon kuin haluaisi ;)

   Poista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....