keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tankkausta!!!

Kas siinä eilisen kauppareissun tulos :)
Kuvassa on pastaa, riisiä, lakuja, geelejä, mehua, omenoita, banaaneita, leipää, rusinoita, mehukeittoa, tonnikalaa, tomaattimurskaa, vichyä ja muromysliä!! Kuvasta puuttuu vielä esim. maltot sun muut litkut, mutta käytännössä näillä pitäisi pärjätä seuraavat 3 päivää!! Ja tietenkin tähän kylkeen paljon, paljon vettä!!

Tavoitteena on syödä 10g/painokilo/päivä, eli sinne 780-790g pitäisi hiilarigrammoja puputtaa.. Löysin kyllä hyviä tuotteita, esim. tuon muromyslin, jossa aamupalalle saa helposti jo 150g hiilaria ilman ähkyä!!

Edelliskerroista olen myös oppinut sen, että lounaalla ja päivällisellä saa itsensä helposti tukkoon pastalla ja riisillä!!! Joten tällä kertaa olen pienentänyt esim. pasta-annoksia ja jakanut noita hiilareita hieman tasaisemmin. Pysrin syömään aamupalan, välipalan, lounaan, välipalan, päivällisen, välipalan ja iltapalan ja kaikissa näissä hiilaria tasaisesti :) Saas nähä miten tällä kertaa toimii!! Edellisillä kerroilla tankkaus on onnistunut hyvin ja voimat ovat riittäneet kisoissa ihan loppuun saakka ja vielä pelkällä kisanaikaisella nesteytyksellä ilman geelejä sun muita..

Aaamupaino oli tänään 79,1 kg, joka on melkein kilon enemmän kuin mitään muuta maratoniani ennen. Yleensä paino on ollut tankkauksen JÄLKEEN noissa kiloissa, mutta katsellaan mihin tuo paino tuosta ennen kisaa vielä asettuu.. Alla oli kuitenkin runsas iltapala eiliseltä... (Pistetään muistiin hyvä tekosyy sunnuntaille, kun täällä selittelen "miksi se ei nyt vaan jotenkin irronnut ;)

Tänään aamulla kävin juoksemassa kisaviikon ensimmäisen ja samalla toiseksi viimeisen treenin. Ohjelmassa luki: "4x5min/2min kisavauhdilla" Mä olen aina huono arvioimaan vauhtejani, joten päätin jälleen kerran lähteä juoksemaan noi viisiminuuttiset kisasykkeillä (~150 maran alkupuolella).

Juoksu kulki tänään kuin unelma ja keskiarvotiedot vedoista antaa uskoa sunnuntaille!! avg 150 & 3:45/km!! Ennen syksyn ennätysjuoksuani juoksin saman treenin avg 151 & 3:58/km, joten ennätys olisi varmaankin kunnon puolesta ihan haarukassa tulevana sunnuntaina...

Virallinen tavoite on siis juosta ennätyksen ja 2:55 väliin, mutta printtasin tänään tasiasen vauhdin taulukon, jonka meinaan siis laittaa kisaan rannehikinauhaani kiinni. Siihen laitoin väliajat 2:53:00, 2:55:00 ja 2:57:15 loppuaikoihin tähtääviin vauhteihin!! 

Vauhtitaulukko Köpikseen

Tämän päivän treenin perusteella tuollainen 4:06/km - 4:10/km vauhdin ylläpitäminen ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä!! Mutta kisaan on luvattu kovaa tuulta, mikä rauhoittaa noita vauhteja, ainakin vastatuuliosuuksilla, huomattavasti. Sen tiedän jo kokemuksesta!! Ja tänään juostiin Suunnon kilometrien mukaisesti ja sunnuntaina mennään ihan oikein kilometrien mukaisesti, se on aina hyvä muistaa ;)

Mutta tästä jatketaan!! Kirjoittelen vielä ainakin kerran ennen kisaa!! 

Loppuun vielä tämänhetkinen sääennuste...
tuuli sen kuin yltyy... rkele...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....