maanantai 14. toukokuuta 2012

Kisaviikko!!!

Onpas mukavaa, kun pitkästä aikaa on edessä KISAVIIKKO!!!

Voi alkaa miettimään mitä sitä söisi keskiviikosta perjantaihin, voi alkaa tulostelemaan lento- ja majoitusvarauksia sähköpostien syövereistä, voi alkaa laittamaan kisakamoja valmiiksi, voi alkaa tutustumaan kisakaupunkiin ja sen tarjoamiin palveluihin (lähinnä kisan jälkeisiin palveluihin;) ja mikä parasta/pahinta, lyödä aikatavoitetta lukkoon ;)

Aamun TJ luku taitaa olla 6!! Eli lähellä ollaan jo!! Eilen kävin hölköttelemässä 90min lenkin, jossa juoksin 80min kevyesti (sykkeet alle 130) ja sitten loppuun 10min kisasykkeillä. Meno oli varsin mukavaa ja juoksu oli kevyen oloista!! Eilinen todisti sen, että jalat ovat ainakin matkalla täysin palautuneeseen tilaan, joka pitäisi siis olla sunnuntaiaamun tilanne :) Alun 80min kulki reippaasti alle 5:00/km ja lopun 10min tuli myötätuuleen alle 4:00/km!!! Loppu tuli kyllä kevyesti, mutta tiedän, että myötätuuli vaikuttaa todella paljon ton fiiliksen laatuun ;)

Keskiviikosta perjantaihin koittaa sitten ainapaha hiilarihelvetti!! Se, yhdessä keventelyn kanssa, on aina ollut mulle kaikkein vaikein vaihe maratonille harjoitellessa!! Pitäisi puputtaa hiilareita hiilareiden perään, vaikka yleensä ylläpidän melko vähähiilihydraattista ruokavaliota!! Mutta jokaisella maratonilla voimat ja energiat on riittäneet aina viimeisille metreille asti, joten en lähde mitään tälläkään kertaa muuttamaan!! Mehua, pastaa, riisiä, leipää, puuroa, hedelmiä, rusinoita, maltoa ja salaista eliksiiriä (lue lakuja) siis edessä taas ke-pe!!

Viimeiset treenit teen keskiviikkona ja perjantaina. Olen kokenut tuon hyväksi tavaksi, ettei tule ihan niin piukkaa oloa noista hiilareista!! ja pari päivää ennen juostu viimeinen lenkki on parempi kuin edellisenä päivänä tehty, ainakin minulle.. Köpiksessä tulee kuitenkin liikuttua lauantaina jonkin verran, joten se ajanee myös tota edellisen päivän liikkumista... illalla mestareiden liigan fiinaali ja vikat venyt, kas siinä suunnitelma :)

Sää näyttää edelleen hyvältä!! Toivon ettei tuuli tuosta ylly, koska se on ollut aina pahin vastustaja juoksurintamalla... sade, helle, eikä mikään muukaan, ole niin paha kuin kova tuuli!!

Aikatavoitteeksi olen tällä hetkellä kaavaillut sinne 2:55 ja ennätyksen väliin jäävää aikaa!! Eli siellä 4:09 - 4:12/km liikkuvissa vauhdeissa mennään... Loppuviikosta printtaan valitun tavon mukaisen tasaisen vauhdin taulukon hikinauhaan kiinnitettäväksi ja silloin tavoite on sitten se viimeinen!! Sitä ennen sitä saa vielä veivat suuntaan ja toiseen...

Palataan taas astialle...

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä kisaviikon valmisteluihin !

    VastaaPoista
  2. Kiitti!! Tää on vaan niin vaikeeta tää keventely... mieli tekisi vaan treenata :)

    Pitänee joskus kokeilla, miten kulkee jos ei hölläisi treeniä yhtään, tai sitten muutaman päivän keventelyllä?!

    No näillä mennään.. pikkuisen liian kovaa tuulta on vaan luvannut sunnuntaiksi!! Tuosta yllä olevasta kiristynyt jo 7m/s.. Noo, toivottavasti talot suojaa pahimmalta puhurilta.

    VastaaPoista

Saat kommentoida ja kysyä ihan mitä vaan, vastaan niihin ihan mitä vaan....